Zo kun je de kans op hoofdluis flink verkleinen

Zo kun je de kans op hoofdluis flink verkleinen

Luister naar dit artikel

Iedere moeder vreest de dag dat haar kind met hoofdluizen thuiskomt uit school. Gelukkig is er een simpele oplossing om de kans daarop aanzienlijk te verminderen: haarlak of gel.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens het RIVM hebben kinderen die haarlak of gel gebruiken veel minder last van hoofdluis, dan kinderen die dat niet doen. “Deze uitkomst is erg verrassend voor ons”, zegt RIVM-expert Desirée Beaujean.

Van de jongens die gel gebruiken, krijgt slechts 3 procent hoofdluis, tegenover 6 procent van de jochies die het goedje niet in hun haar smeren. Bij meisjes is het verschil nog groter. 7 procent van de haarlakgebruikers krijgt luis. Van hen die niets over hun lange lokken spuiten, heeft 12 procent er last van.

Wat het RIVM ook ontdekte, is dat luizen op middelbare scholen haast net zo vaak voorkomen als op de basisschool. “Dat is voor middelbare scholen echt een punt van aandacht, want er worden vaak alleen op lagere scholen maatregelen genomen.”

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Nooit meer chemotherapie? Wetenschappers veranderen agressieve kankercellen in gezonde cellen
Next Presidentskandidaat Trump: “Vaccins veroorzaken autisme”

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

het drinken van citroen water in de ochtend is goed voor je. Hier Is wat ze u niet vertellen

Luister naar dit artikel We hebben allemaal weleens gehoord dat de consumptie van citroen water in de ochtend gezond is, maar weinigen van ons kennen de precieze voordelen van de procedure. Het

middeltjes

20 praktische toepassingen voor cola die aantonen dat het niet thuishoort in het menselijk lichaam

Luister naar dit artikel Cola fungeert als een zuur reinigingsmiddel. De hoeveelheid zuur in deze soda is genoeg om het glazuur van je tanden weg te nemen.Daardoor raken je tanden

middeltjes

Buikpijn is erg vervelend! Met deze 7 middeltjes kun je thuis je buikpijn verlichten en zelfs verhelpen!

Luister naar dit artikel Iedereen heeft op zijn tijd wel eens last van buikpijn. Of het nou komt door te pittig eten, te vet eten, door het drinken van veel