8x eten voor een betere nachtrust

8x eten voor een betere nachtrust

Luister naar dit artikel

Uren wakker liggen, zonder resultaat eindeloos schaapjes tellen en met een duf hoofd op je werk verschijnen: slapeloosheid maakt het leven er niet leuker op. Op de lange termijn kunnen korte nachten ook nare effectenhebben: een grotere kans op hart- en vaatziekten, depressie, overgewicht, stemmingswisselingen en een kortere levensverwachting. Gelukkig is hier veel aan te doen. Naast zelf aan de slag gaan voor een goede nachtrust, helpt dit eten je ook om weer lekker door te slapen:
1. Zeewier
Hogere levels van Omega-3 vetzuren zijn gelinkt aan een betere slaap. Tijdens een onderzoek waarin kinderen 16 weken lang 600 mg algen-supplementen kregen toegediend, bleek dat de kinderen beter sliepen en ’s nachts minder vaak wakker werden.
2. Walnoten
Walnoten zijn een goede bron van melatonine, hét slaaphormoon.
3. Bulgur en quinoa
Uit studies blijkt dat een tekort aan magnesium het moeilijker maakt om goed door te slapen. Een goede reden dus om vaker voor voedsel te kiezen dat rijk aan magnesium is, zoals bulgur en quinoa.
4. Amandelen
Ook ongelooflijk rijk aan magnesium zijn amandelen. Tip: maak voor een lunch of diner vol magnesium een lekkere quinoa salade met spinazie (dat ook veel magnesium bevat) en in stukjes gehakte amandelen.
5. Boerenkool
Een tekort aan calcium kan ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap komt. Voor meer calcium is er een betere optie dan het welbekende glaasje melk: boerenkool. Per calorie bevat deze supergroente namelijk meer calcium dan melk (toegegeven, dan kom je dus niet zo snel weg met even snel een paar blaadjes boerenkool kauwen ’s nachts, een lekkere grotere portie bij het diner of de lunch is eerder aan te raden).
6. Bananen
Eén van de belangrijkste vitaminen die je nodig hebt voor de aanmaak van melatonine is vitamine B-6, waar bananen een goede bron van zijn.
7. Kikkererwten
Ook kikkererwten bevatten veel vitamine B-6 en zijn dus ideaal om je te helpen goed in slaap te komen en uitgerust wakker te worden. Tip: combineer kikkererwten en boerenkool in een lekkere verwarmde saladevoor een voedzaam en slaapverwekkend gerecht
8. Havermout
Nog een topper als het om eten vol Vitamine-B6 gaat: havermout. Lekker als ontbijt, maar ook als avondsnack met bijvoorbeeld wat (plantaardige) melk en stukjes appel die als fijne bonus heeft dat je er beter door slaapt. Eet havermout echter niet vlak voor je gaat slapen, maar uiterlijk twee uur voor bedtijd.
Bronnen: EatingWell, Harvard en TreeHugger


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Is suiker verslavend?
Next Hoe hotdogs worden gemaakt en waarom je ze beter niet eet !

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Wat je allemaal met één citroen kan doen

Luister naar dit artikel Citroenen zijn gele wondertjes, te gebruiken in gerechten en in drankjes. De citroen zit barstensvol vitamine C die je immuunsysteem helpen kwade invloeden buiten de deur

middeltjes

Slechts een klein slokje per dag zal wonderen doen voor je lever

Luister naar dit artikel De lever is een zeer belangrijk orgaan omdat speelt de rol van bloedfabriek op zich neemt en deelneemt aan het proces van de vernieuwing ervan. Daarnaast

middeltjes

DIT drankje verhelpt nierstenen en reinigt je lever!

Luister naar dit artikel Iedereen zal het vast wel kennen, gember, wij hebben een paar makkelijke manier opgezocht om gember toe te voegen in je dagelijks leven! Je hoeft er