Knoflook en uien voorkomen kanker!

Knoflook en uien voorkomen kanker!

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Goed nieuws voor knoflook en uien Liefhebbers (en vergeet de Peppermunt niet)!

Persoonlijk heb ik knoflook en uien gebruikt in bijna alle maaltijden die ik eet! Voor degenen onder u die van deze potente groenten, weten hoeveel ze kunnen toevoegen aan de diepte van elk smaakprofiel. Maar wist je dat ze ook belangrijke spelers zijn bij de preventie van kanker?

Het is waar! In feite zijn er vele studies geweest naar de anti-kanker eigenschappen van knoflook en uien. Het volgende is van het National Cancer Institute:

“Verschillende populatiestudies tonen een associatie tussen verhoogde inname van knoflook en verminderd risico van bepaalde kankers, zoals kankers van de maag, colon, slokdarm, alvleesklier, en borst. Populatie studies zijn multidisciplinaire studies van bevolkingsgroepen die de oorzaak, incidentie, of verspreiding van een ziekte  onderzoeken of onderzoek naar het effect van gezondheid gerelateerde interventies, voeding en voedings-innames of milieu-risico’s. Een analyse van de zeven populatie studies toonden dat hoe hoger de hoeveelheid ruw en gekookt knoflook gebruikt, hoe lager het risico van maag- en colorectale kanker.

De Europese Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) is een doorlopend multinationale studie waarbij mannen en vrouwen uit 10 verschillende landen zij betrokken. Deze studie onderzoekt de effecten van voeding op kanker. In de studie werden hogere inname van ui en knoflook geassocieerd met een verlaagd risico op darmkanker.

De Iowa Women’s Study is een grote prospectieve studie die onderzoekt of voeding, verdeling van het lichaamsvet, en andere risicofactoren zijn gerelateerd aan de incidentie van kanker bij oudere vrouwen. Bevindingen uit de studie toonde een sterke associatie tussen knoflook consumptie en de kans op darmkanker. Vrouwen die de grootste hoeveelheden knoflook geconsumeerd hadden hadden een 50 procent lager risico op kanker van het distale colon in vergelijking met vrouwen die het laagste niveau van knoflook gebruikt hadden.

Diverse populatie studies uitgevoerd in China waren gericht op knoflook consumptie en het risico op kanker. In één studie, concludeerden onderzoekers dat frequente consumptie van knoflook en diverse soorten uien en bieslook werd geassocieerd met een verlaagd risico op slokdarmkanker en maagkanker, met een grotere reductie bij hogere consumptie. Ook in een andere studie, werd de consumptie van allium groenten, vooral knoflook en uien, gekoppeld aan een verminderd risico op maagkanker. In een derde studie een grotere inname van looksoorten (meer dan 10 g per dag vs. minder dan 2,2 g per dag), met name knoflook en scallions, werd geassocieerd met ongeveer 50 procent reductie van het risico op prostaatkanker.

Bewijs suggereert ook dat toegenomen knoflook verbruik alvleesklierkanker risico kan verminderen. Bij een studie uitgevoerd in het San Francisco Bay gebied werd geconcludeerd dat alvleesklierkanker risico was 54 procent lager was bij mensen die grotere hoeveelheden knoflook consumeerden in vergelijking met degenen die lagere hoeveelheden aten.

Bovendien, werd bij een onderzoek in Frankrijk geconcludeerd dat verhoogde knoflookconsumptie werd geassocieerd met een statistisch significante vermindering van het risico op borstkanker. Na bestudering van de totale calorie-inname en andere gevestigde risicofactoren, werd het risico op borstkanker in diegenen die grotere hoeveelheden vezels, knoflook en uien consumeerden verminderde.

Nou, hetgeen wat knoflook en uien zulke krachtige kanker vechters maken, is dat ze een heerlijk sterke penetrante geur en smaak hebben. Het is geen geheim dat als je een, of beide (jammie!) eet van deze groenten, je partner, vrienden en familie het zullen weten voor uren!

Gelukkig is het antwoord op deze culinaire hachelijke situatie niet anders dan pepermunt! En wat denk je? Pepermunt is ook een krachtige agent in de bestrijding van kanker!

“Pepermunt houdt een belofte als een krachtig kruid tegen kanker en de effecten van straling. Volgens een studie in 2010, werd aangetoond dat vloeibare extracten van pepermunt de gastro-intestinale en hemopoietische systemen beschermen tegen straling. Daarnaast worden DNA herstelprocessen verbeterd. Tumoren van de pancreas en de lever zijn bijzonder kwetsbaar voor de bioactieve bestanddelen van pepermunt. Kanker van de huid, long en dikke darm worden ook geremd door dit kruid.”

Bronnen:

(i) National Cancer Institute
Menthol Enhances an Antiproliferative Activity of 1alpha,25-Dihydroxyvitamin D(3) in LNCaP Cells
Menthol, a naturally occurring compound from peppermint oil, exhibits some anti-prostate cancer activity
(ii) Ward off cancer, protect against radiation, and ease irritable bowel syndrome with mint


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De oorzaak van kanker, waarom is het geheim gehouden?
Next CDC GEEFT TOE DAT GRIEPVACCIN NIET WERKT

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Acht succesvolle kankerbehandelingen die verboden zijn

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Is kanker een oud overlevingsmechanisme dat blootgelegd wordt?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Ze besloot te stoppen met de pil. De gevolgen waren Ongelooflijk!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat