Voor het eerst aangetoond: alcohol en verwerkt vlees vergroten kans op maagkanker

Voor het eerst aangetoond: alcohol en verwerkt vlees vergroten kans op maagkanker

Luister naar dit artikel

Niet eerder werd er zo’n sterk verband gevonden tussen verwerkt vlees en alcohol enerzijds en maagkanker anderzijds. Twee plakjes spek of 50 gram vlees verhogen het risico op de ziekte. Hetzelfde geldt voor drie of meer eenheden alcohol per dag. Er is ook goed nieuws: citrusvruchten verlagen de kans op maagkanker. Dat blijkt uit onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoeksfonds.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Behalve verwerkt vlees, zoals ham, salami en worst zijn er ook bewijzen gevonden dat voedingsmiddelen, die worden bewaard door ze te zouten kankerverwekkend zijn, denk aan gepekelde groenten of vis. Volgens het rapport is er verder aangetoond dat gegrild of gebarbecued vlees en vis het risico op maagkanker doet toenemen. De ziekte komt twee keer vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Overgewicht blijkt daarnaast een bepalende factor bij meer dan tien kankers.

“We kunnen nu voor het eerst met zekerheid zeggen dat drinken, verwerkt vlees eten en overgewicht of obesitas allemaal het risico op maagkankers verhogen. Hopelijk zal dit mensen helpen de juiste beslissingen over hun levensstijl te maken”, stelt dokter Rachel Thompson, onderzoeksleidster bij het Wereld Kanker Onderzoeksfonds.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 5 verontrustende dingen waarvan de voedselindustrie liever niet heeft dat je het weet
Next Plaats het simpel weg in een glas met water – het geneest Hernia, beschermt het hart, voorkomt Diabetes …

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Maakt brood je dom? Gluten blijken de bloedstroom naar de hersenen te beperken, zo blijkt uit nieuw onderzoek

Luister naar dit artikel Er gaat niets boven verse pasta of brood en boter, maar als je je brein op zijn best wilt houden, is het misschien tijd om “tot

Onderzoek

COVID-19 Lockdown verminderde geestelijke gezondheid, slaap en lichaamsbeweging

Luister naar dit artikel Een eerste wereldwijd onderzoek in zijn soort toont aan dat de beginfase van de COVID-19-lockdown onze persoonlijke gewoonten drastisch heeft veranderd, grotendeels ten kwade. Steun Health

Onderzoek

Zoetje erbij? Studie linkt kunstmatige zoetstof sucralose aan leukemie

Luister naar dit artikel Een kunstmatige zoetstof die wordt gepromoot als ‘gezond alternatief voor suiker’, blijkt het risico op leukemie te verhogen. Het onderzoek sluit aan op andere studies die