Geef uw kankerverdediging een boost: Gember en chili blokkeren de groei van kankercellen

Geef uw kankerverdediging een boost: Gember en chili blokkeren de groei van kankercellen

Luister naar dit artikel

Zowel gember als chili zijn heerlijke specerijen met bekende genezende eigenschappen. Gember wordt al eeuwenlang gebruikt om problemen met de spijsvertering en misselijkheid te verlichten, terwijl bekend is dat chilipeper de stemming, de stofwisseling en de gezondheid van het immuunsysteem stimuleert. Beide kruiden hebben een positieve invloed op de bloedsomloop en de bloedstroom in het lichaam.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Uit wetenschappelijke bevindingen blijkt echter ook dat bepaalde verbindingen in gember en chilipeper kanker kunnen helpen voorkomen.

Gember: een krachtig wapen tegen borstkanker en bijwerkingen van chemotherapie

Kanker, veroorzaakt door de onstuimige groei van abnormale cellen, heeft in gember een geduchte vijand gevonden. Een recente studie gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Breast Disease werpt licht op de krachtige rol van gember in deze strijd.

Door middel van een diepgaande evaluatie van 50 artikelen onthult het onderzoek het verborgen potentieel van gember. Als kruidachtige bloeiende plant binnen de Zingiberaceae-groep is gember rijk aan bioactieve stoffen, met name gingerol. Deze bescheiden specerij blijkt een krachtige bondgenoot te zijn in complementaire therapieën.

Gember is niet alleen een keukeningrediënt; het is een natuurlijk ontstekingsremmend, antioxidant en kankerbestrijdend middel. Belangrijk is dat het verlichting biedt aan borstkankerpatiënten die chemotherapie ondergaan, waardoor misselijkheid en braken worden verlicht.

De kracht van gember tegen kanker ligt in de polyfenolen, die de bescherming orkestreren door metastase, proliferatie, angiogenese en ontsteking te remmen en apoptose en autofagie te bevorderen. De regelmatige consumptie van gember vormt een aanvulling op natuurlijke kruidentherapieën voor de preventie en behandeling van borstkanker en beschermt tegen de nadelige effecten van chemotherapie.

Deze specerij komt naar voren als een veelzijdige en krachtige bewaker van de gezondheid, klaar om de behandeling van kanker opnieuw vorm te geven.

Chilipeper: een specerij die jaren aan je leven kan toevoegen

Chilipeper, geroemd om zijn culinaire smaak, verbergt een opmerkelijk geheim: zijn potentieel om de gezondheid en een lang leven te bevorderen. In een recente meta-analyse komt de fascinerende relatie tussen de consumptie van chilipepers en sterftecijfers aan het licht.

Historisch gezien werd chilipeper geprezen om zijn geneeskrachtige eigenschappen, die dienen als remedie en preventief middel voor verschillende kwalen. Dit potentieel wordt toegeschreven aan het rijke scala aan bioactieve stoffen, met name de bekende antioxidanten die bekend staan als carotenoïden.

Het methodisch uitgevoerde onderzoek doorzocht uitgebreide databases, waaronder PubMed, Embase en ISI Web of Science, en omvatte onderzoek tot 20 december 2020. De focus lag volledig op prospectieve cohortstudies die de impact van de inname van chilipepers op de sterfte onderzochten.

De bevindingen zijn ronduit verbazingwekkend. Vier cohortstudies, die samen een substantieel aantal van 564.748 individuen vertegenwoordigden, werden nauwgezet onderzocht. Bij elk onderzoek werd zorgvuldig rekening gehouden met vitale variabelen, waaronder demografische factoren, voedingsgewoonten en fysieke activiteit. Van deze deelnemers bezweken er maar liefst 31.527 aan een reeks oorzaken, waarbij 10.184 het slachtoffer werden van hart- en vaatziekten en 9.868 van kanker.

De onthullingen zijn glashelder: vergeleken met degenen die zelden of nooit chilipeper in hun dieet verwerkten, ervoeren individuen die deze vurige specerij omarmden, zelfs met een bescheiden frequentie van één keer per week, over de hele linie een significante vermindering van het risico op sterfte. . Opmerkelijk is dat zelfs de kankerspecifieke sterfte dit voorbeeld volgde, en een aanzienlijke daling liet zien.

Deze meta-analyse schetst een intrigerend beeld: chilipeper, een hoofdbestanddeel in diverse keukens, verbetert misschien niet alleen de smaak, maar verlengt ook het leven zelf. Het regelmatig opnemen ervan in uw dieet lijkt intrinsiek verband te houden met een verminderd risico op sterfte door verschillende oorzaken, waaronder kanker. Deze onthulling voegt een overtuigende dimensie toe aan ons begrip van deze vurige specerij, wat suggereert dat het een sleutel zou kunnen zijn tot het prikkelen van smaakpapillen en een langer en gezonder leven.

Van specerijen tot superfood: de veelzijdige gezondheidsvoordelen van chili en gember
Het onweerstaanbare duo van chili en gember is niet alleen een smaakkrachtpatser; het is een dynamisch gezondheidsbevorderend team met kanker in het vizier. Hoewel deze kruiden de smaak van talloze gerechten naar een hoger niveau tillen, brengen ze ook een schat aan extra gezondheidsvoordelen met zich mee.

Naast zijn spijsverteringsvermogen herbergt gember een geheim arsenaal aan magnesium, chroom en zink, die een cruciale rol spelen bij het reguleren van de bloedstroom. Maar dat is nog niet alles: het spierontspannende effect van gember strekt zich uit tot de luchtwegen, waardoor de effectiviteit van bronchusverwijdende medicijnen wordt versterkt.

Aan de andere kant gaan chilipepers, met hun vurige capsaïcinegehalte, niet alleen over kruidigheid; ze oefenen pijnverminderende en ontstekingsverlichtende krachten uit in de hersenen. Deze rustgevende kwaliteit kan hoofdpijnpatiënten de broodnodige verlichting bieden. Bovendien zijn chilipepers vitamine C-krachtpatsers, die meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per eetlepel bevatten – een krachtige booster voor het immuunsysteem.

Dus terwijl u geniet van de verrukkelijke smaken van chili en gember in uw maaltijden, weet dan dat u uw smaakpapillen streelt en een gezonde mix van kankerbestrijdende en gezondheidsbevorderende goedheid omarmt.

Bronnen: NIH.gov, NIH.gov, ACS.org, Medicaldaily.com

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous mRNA gevonden in harten van dode mensen, waarschuwt Studie
Next Transvrouwen die hormonen gebruiken hebben 'tot 95 procent meer kans op hartziekte'

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

De beste exfoliaties voor je gezicht en lichaam

Luister naar dit artikel Exfoliëren is de beste manier om je huid diep te reinigen, zodat je het kan ontdoen van alle onzuiverheden en dode cellen die na een tijdje

Natuurlijk

Hoe één man terminale kanker op natuurlijke wijze versloeg

Luister naar dit artikel Vandaag hoor je van een man waarvan velen zouden zeggen, ‘hij had alles.’ Hij was een zeer succesvolle zakenman, had een mooie vrouw en dochter en

Natuurlijk

8 verrassende manieren om de huid op natuurlijke wijze te helen en te laten opleven. Kende je # 7 al?

Luister naar dit artikel Elke tiener heeft het. Sommigen van ons (oke, de meesten van ons) hebben er nog steeds last van. En dat “het” is acne. Steun Health Bytes: alleen