Kauwen op eigen risico: ontdek de SCHOKKENDE waarheid over kankerverwekkende chemicaliën in kauwgom

Kauwen op eigen risico: ontdek de SCHOKKENDE waarheid over kankerverwekkende chemicaliën in kauwgom

Luister naar dit artikel

Wie houdt er niet van een frisse adem? Volgens de U.S. Census-gegevens en Simmons National Consumer Survey (NHCS) gebruikten 160,03 miljoen Amerikanen kauwgom in 2020. Dat is heel veel kauwgom!


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Kauwgomfabrikanten in de wereld hebben een enorme impact gehad op de menselijke bevolking. Maar is dat effect positief? Wij denken van niet. Het is tragisch dat de meeste kauwgom op de markt kankerverwekkende chemicaliën bevatten die je gezondheid kunnen aantasten.

Hoe kan dit doorgaan? Kauwgom vergiftigt de bevolking

Een van de gevaarlijkste en meest verslavende stoffen in kauwgom is aspartaam. Dit zoete gif is beter bekend als Equal en NutraSweet. Lees het etiket voordat u kauwgom koopt.

Aspartaam bestaat uit drie schadelijke ingrediënten:

1. Asparaginezuur – een excitotoxine dat schade en dood aan cellen veroorzaakt wanneer het de bloed-hersenbarrière passeert.

2. Fenylalanine – In combinatie met koolhydraten veroorzaakt aspartaam overmatige hoeveelheden fenylalanine in de hersenen, wat de serotoninespiegel verlaagt, wat leidt tot mentale instabiliteit, zoals depressie, angst en schizofrenie.

3. Methanol – Het valt uiteen in mierenzuur en formaldehyde wanneer het 86 graden Fahrenheit bereikt. Aangezien het lichaam normaal gesproken is ingesteld op 98,6 graden Fahrenheit, zal deze chemische stof alle levende weefsels balsemen als het 86 graden bereikt.

Onnodig kankerverwekkend kauwgomconserveermiddel kan meer kwaad dan goed doen

Butylhydroxyanisol (BHA) en butylhydroxytolueen (BHT) zijn twee veel voorkomende levensmiddelenadditieven. Butylhydroxytolueen (BHT) is een conserveermiddel dat de ranzigheid van bepaalde soorten voedsel – meestal vetten, olie en oliebevattend voedsel – vertraagt.

Volgens een gezondheidsorganisatie zonder winstoogmerk genaamd The Centre for Science in the Public Interest (CSPI), is BHT een onnodig additief dat gemakkelijk kan worden vervangen door veiligere vervangers. Het vervangen van BHT door vitamine E of het verpakken van voedsel (kauwgom) onder stikstof in plaats van lucht zijn alternatieven die geen schade aanrichten. CSPI stelt ook dat deze synthetische chemische stof gewoon weggelaten kan worden.

Levertoxiciteit veroorzaakt door bleekmiddel dat in kauwgom wordt gebruikt

Gebruikt als kleurstof of bleekmiddel voor levensmiddelen, is in recente onderzoeken aangetoond dat titaandioxide een groot aantal lichamelijke aandoeningen veroorzaakt. The Journal of Toxicological Sciences meldt dat deze chemische stof een ontstekingsreactie, apoptose van hepatocyten en leverdisfunctie veroorzaakt. De studie vond veranderingen in de expressie van 785 genen gerelateerd aan:

 • Immuun- en ontstekingsreactie
 • Apoptose
 • Oxidatieve stress
 • Het metabole proces
 • Stress reactie
 • Celcyclus
 • Ionen transport
 • Signaaltransductie
 • Celgroei
 • Cytoskelet
 • Celdifferentiatie

In feite resulteert langdurige blootstelling aan titaandioxide in auto-immuun- en ontstekingsziekten. Een studie gepubliceerd in Neurotoxicology bevestigt dit en stelt ook dat de gevaren voor de menselijke gezondheid verband houden met cellulaire opname en internalisatie, evenals met de accumulatie in hersencellen. Titaandioxide heeft het potentieel om “hersenbeschadiging en neurodegeneratieve ziekten te veroorzaken”.

Conclusie? Verspil uw geld niet: kauwgom is echt een “stille” moordenaar.

Aspartaam, BHT en titaandioxide zijn slechts enkele van de gevaarlijke ingrediënten in kauwgom. Er zijn veel meer schadelijke chemicaliën. Dus als je kauwgom moet kauwen, zorg er dan voor dat het biologisch is en niet-GMO-geverifieerd zonder alle schadelijke ingrediënten.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous MONUMENTAAL-interview zorgt ervoor dat een historische piek in oversterfte onder jongeren mainstream wordt
Next Waarschuwing voor beroertes: Als u tegelijkertijd de griepprik en COVID-bivalente booster krijgt, verhoogt u het risico op schade

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Hersenbeeldstudies onthullen hersenschade veroorzaakt door pesticiden van organofosfaat

Luister naar dit artikel Naarmate alarmerende informatie bekend wordt over organofosfaatvergiftiging bij mensen, beginnen steeds meer mensen hun bezorgdheid te uiten over het gebruik van pesticiden, insecticiden en andere landbouwchemicaliën.

Onderzoek

De mysterieuze kracht van ayahuasca: “Enkele dosis levert al na een paar uur resultaat op”

Luister naar dit artikel In 2004 werd in de Braziliaanse Amazone een experiment gedaan met een behandeling op basis van ayahuasca, een drankje met DMT dat wordt gemaakt van de

Onderzoek

Darmbacteriën kunnen tumoren doordringen en kankertherapie bevorderen, suggereert studie

Luister naar dit artikel Onderzoekers van het University of Texas Southwestern Medical Center en de University of Chicago hebben ontdekt dat bacteriën die meestal in de darm leven zich kunnen