Krachtige aardbeiverbinding bestrijdt kanker en vermindert chronische ontstekingen

Krachtige aardbeiverbinding bestrijdt kanker en vermindert chronische ontstekingen

Luister naar dit artikel

De voedingsflavonoïde fisetin die in overvloed in aardbeien wordt aangetroffen, is een krachtige aanvulling om gezond te blijven. Het is jammer dat deze heerlijke vrucht (en zijn eigenschappen) niet positiever in de media komt. (Hopelijk wordt dit verhaal ‘wijd en zijd’ gedeeld) In nieuw onderzoek hebben wetenschappers de kankerpreventieve effecten van fisetin bevestigd. Ze ontdekten dat de unieke verbinding verschillende celsignaleringsroutes moduleert, waaronder ontsteking, apoptose, angiogenese, groeifactor, transcriptiefactor en andere celsignaleringsroutes. Maar dat is slechts een van de vele onderzoeken die de verschillende gezondheidsvoordelen van deze krachtige flavonoïde aantonen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Uit een oudere studie van het Salk Cellular Neurobiology Laboratory bleek dat fisetin in aardbeien ontstekingen en bijbehorende cognitieve problemen die verband houden met veroudering drastisch verminderde. Bovendien bleek uit een onderzoek naar borstkanker dat fisetin de celdood van borstkanker met 30 procent verhoogde. Laten we niet vergeten dat chronische ontstekingen de fundamentele factor zijn voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder auto-immuunziekten, kanker en hart- en vaatziekten. Gelukkig vermindert fisetin het risico op chronische ontstekingen en ongewenste gezondheidsresultaten.

Fisetin in aardbeien verhoogt de sterftecijfers van kankercellen dramatisch

Fisetin is uitgebreid bestudeerd vanwege zijn effectiviteit tegen kanker. Wanneer fisetin wordt toegevoegd aan geneesmiddelen voor borstkankerchemotherapie, wordt het in verband gebracht met een toename van 20 procent in kankerceldood binnen de eerste 24 uur en 30 procent celdood na 48 uur.

Alleen gebruikt, werd een toename van 11 procent in celdood gemeld in één dag en 30 procent na twee dagen.

Tekorten aan antioxidanten veroorzaken ongewenste leeftijdsgerelateerde gezondheidsproblemen

Het Salk-onderzoek bevestigt dat het krijgen van meer van de antioxidant fisetin het geheugen en de artrosesymptomen ten goede kan komen. In andere onderzoeken is gevonden dat fisetine helpt bij blootstelling aan kwik, homocysteïneklaring, diabetische neuropathie en leverbeschadiging.

De Salk-groep had eerder de effecten van fisetin op muizen met een genetische vorm van de ziekte van Alzheimer (AD) bestudeerd. Dit is echter slechts goed voor 1 tot 3 procent van alle gevallen. Het grotere risico op Alzheimer is een vorm die sporadische AD wordt genoemd en die later in het leven optreedt.

De sporadische AD-muizen kregen zeven maanden lang dagelijks fisetin bij hun voer. Een controlegroep van sporadische AD-muizen kreeg geen fisetin. Tijdens de studieperiode werden verschillende geheugen- en activiteitstesten afgenomen. De muizen werden ook getest op specifieke eiwitten die verband houden met de hersenfunctie, stress en ontstekingen.

Meer biologische aardbeien eten is een natuurlijke manier om leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang te voorkomen

Het verschil was dramatisch. De muizen die niet met fisetin werden behandeld, vertoonden verhoogde markers van ontsteking en stress, evenals problemen bij de cognitieve tests. Aan de andere kant vertoonden de muizen die fisetin kregen geen tekenen van leeftijdsgerelateerde fysieke of cognitieve achteruitgang.

Er waren ook geen tekenen van toxiciteit of bijwerkingen van het innemen van de verbinding fisetin – zelfs niet bij hoge doses.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in de Journals of Gerontology Series A van juni 2017. Het bouwt voort op de eerdere onderzoeken van het Salk-team naar fisetin als behandeling voor leeftijdsgebonden mentale achteruitgang, de ziekte van Alzheimer en beroertes.

Naast aardbeien wordt fisetin aangetroffen in appels, kiwi’s, mango’s, druiven, tomaten en dadelpruimen. Het zit ook in groenten zoals komkommers en uien, evenals in sommige soorten noten. Aardbeien hebben echter de hoogste concentraties van deze krachtige flavonoïde.

Ongetwijfeld bieden de ontstekingsremmende en kankerbestrijdende voordelen van fisetin tal van goede redenen om deze genezende verbinding te isoleren, zodat het kan worden gebruikt als een preventieve maatregel voor kanker, neurodegeneratieve ziekten en andere ouderdomsgerelateerde aandoeningen.

Natuurlijk kunnen we allemaal profiteren van de gezondheidsvoordelen van fisetin door simpelweg meer verse (biologische) aardbeien te eten – waar mogelijk – of door ze zelf te kweken, als het klimaat het toelaat.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Dit is hoe Big Pharma profiteert van de pijn en het lijden dat het veroorzaakt
Next Ontbinding van Spike Eiwit door Nattokinase

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Nieuwe studie toont aan dat hibiscusthee de ziekte van Alzheimer kan helpen bestrijden

Luister naar dit artikel De hibiscus brengt kleur en vrolijkheid in talloze tuinen met zijn opvallende rode bloesems en sierlijke groene bladeren. Maar deze geliefde tuinplant heeft misschien een nog

Natuurlijk

Shungite; Wat maakt dit mineraal zo bijzonder?

Luister naar dit artikel Shungite is een natuurlijk buitenaards mineraal afkomstig van een Russische meteoriet van ongewone samenstelling en structuur wat bestaat uit een unieke vorm van koolstof. Het heeft

Natuurlijk

7 redenen waarom u gemakkelijk blauwe plekken krijgt

Luister naar dit artikel Een blauwe plek, ook bekend als een kneuzing, is wanneer er een bloeding onder de huid is, die een zeer zichtbare verkleuring in dat deel van