Waarom nemen voedselallergieën toe bij volwassenen en kinderen? Onderzoek brengt een verontrustende oorzaak aan het licht

Waarom nemen voedselallergieën toe bij volwassenen en kinderen? Onderzoek brengt een verontrustende oorzaak aan het licht

Luister naar dit artikel

Voedselallergieën komen maar al te vaak voor in onze samenleving. Veel mensen merken dat ze bepaalde voedingsmiddelen niet kunnen eten vanwege allergische reacties.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nu heeft een nieuwe studie aangetoond dat voedselallergieën in een alarmerend tempo toenemen en dat bijna de helft van de mensen met voedselallergieën allergisch is voor meerdere voedingsmiddelen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, kunnen deze voedselallergieën verreikende gevolgen hebben voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid naast het beperken van voedingskeuzes.

Voedselallergieën hebben een negatieve invloed op de fysieke en psychologische gezondheid

De nieuwe studie, gepubliceerd in Annals of Allergy, Astma, & Immunology, onderzocht gegevens uit enquêtes van 38.408 kinderen en 40.443 volwassenen. Onderzoekers ontdekten dat twee op de vijf kinderen en bijna de helft van de volwassenen voedselallergieën hadden en allergisch waren voor meerdere voedingsmiddelen.

De studiedeelnemers rapporteerden ook de effecten van voedselallergieën op hun fysieke en psychologische welzijn. Helaas werd een toename van dit gezondheidsprobleem in verband gebracht met ernstige allergische reacties en epipengebruik, een hogere psychologische belasting en allergiegerelateerde bezoeken aan de spoedeisende hulp. Er zijn aanwijzingen dat het zelfs leerstoornissen kan veroorzaken bij zowel kinderen als volwassenen. Het behoeft geen betoog dat al deze effecten een negatieve invloed kunnen hebben op de kwaliteit van leven en het welzijn van een persoon.

Dit is slecht nieuws voor de volksgezondheid, aangezien voedselallergieën een belangrijk probleem voor de volksgezondheid zijn dat alleen al in de Verenigde Staten meer dan 32 miljoen mensen treft. Maar wat meer verontrustend is, is de snelle toename van de prevalentie wereldwijd.

Volgens de CDC zijn voedselallergieën alleen al tussen 1997 en 2011 met maar liefst 50% toegenomen in de VS, en zijn boomnootallergieën bij kinderen de afgelopen jaren verdrievoudigd.

Wat is de oorzaak van de plotselinge stijging van de prevalentie?

Het lijdt geen twijfel dat meerdere voedselallergieën een probleem worden dat we niet kunnen negeren. Maar waarom? Hoewel uit de gegevens duidelijk is dat dit gezondheidsprobleem toeneemt, zijn de antwoorden op de vraag waarom dat zo is minder duidelijk. Sommige wetenschappers hebben een mogelijk verband gesuggereerd tussen voedselallergieën en vaccins. De waarheid is: volwassenen (en kinderen) worden vandaag de dag met veel meer gifstoffen ingespoten dan ooit tevoren in de geschiedenis.

Een recent onderzoek heeft bijvoorbeeld vastgesteld dat kinderen die volledig zijn gevaccineerd een 4,31 keer hogere kans hebben om ook ernstige voedselallergieën te hebben. Ander onderzoek heeft aangetoond dat aluminiumadjuvantia, die veel voorkomen in sommige vaccins, bij ratten allergieën veroorzaken wanneer ze samen met een allergeen worden geïnjecteerd.

In 1968 had slechts 6% van de kinderen een chronische ziekte. Tegenwoordig heeft meer dan de helft van de Amerikaanse kinderen een chronische ziekte zoals obesitas, ADHD, autisme, allergieën of auto-immuunproblemen.

Wat moet u doen als u een voedselallergie vermoedt?

Wat de oorzaak ook is, voedselallergieën kunnen een enorme belasting zijn voor uw mentale en fysieke gezondheid. Daarom is het belangrijk om de signalen bij uzelf of uw kinderen te herkennen.

Spijsverteringsproblemen, prikkelbaarheid, astma, concentratieproblemen of donkere kringen rond de ogen kunnen allemaal symptomen van voedselallergie zijn.

Als je denkt dat je aan een voedselallergie lijdt, is het de moeite waard om je daarop te laten testen. De meest voorkomende voedselallergenen zijn tarwe, gluten, zuivelproducten, soja, eieren, noten, maïs en zeevruchten. U kunt ook proberen een veelvoorkomend allergeen uit uw dieet te schrappen om te zien hoe u zich voelt.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous COVID-prikken veroorzaken 1.433 keer meer kans op kanker dan griepprikken
Next Farmaceutisch gecontroleerde medische wetenschap is gevaarlijk voor de gezondheid, blijkt uit nieuw onderzoek

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Populaire reinigingsproducten gekoppeld aan COPD in studie

Luister naar dit artikel Als je ooit bleekmiddel of andere commerciële schoonmaakproducten hebt gebruikt, ben je je waarschijnlijk zeer bewust van de giftige geur waarmee ze je huis vullen. Volgens

Onderzoek

Wetenschappers vinden vrucht die kankercellen doodt en helpt tegen diabetes

Luister naar dit artikel Sap uit de bittermeloen doodt kankercellen. Dat is gebleken uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Carcinogenesis. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift

Natuurlijk

Grote studie vindt antioxidanten, vitamines en mineralen zijn “aanzienlijk” hoger in biologisch voedsel

Luister naar dit artikel Er is al lang beweerd dat er geen verschil is in voedingswaarde tussen biologische gewassen en conventionele gewassen. Het blijkt echter dat deze veronderstelling gewoon niet