FDA roept bloeddrukmedicatie terug vanwege kankerrisico’s

FDA roept bloeddrukmedicatie terug vanwege kankerrisico’s

Luister naar dit artikel

Lupine Pharmaceuticals Inc. roept volgens de Food and Drug Administration (FDA) vier partijen van zijn bloeddrukmedicatie, Quinapril-tabletten, terug vanwege een onzuiverheid die bekend staat als nitrosamine.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De FDA verklaarde dat er nog geen aan de medicatie gerelateerde ziekte is gemeld en dat de marketing van de Quinapril-tabletten in september is beëindigd. Quinapril is een angiotensine-converting enzyme-remmer die wordt gebruikt om hypertensie te behandelen om de bloeddruk te verlagen.

De tabletten waren besmet met stoffen die bekend staan als nitrosamines, die volgens de FDA veel voorkomen in voedsel en water. Deze onzuiverheden worden aangetroffen in vlees, zuivelproducten en groenten en kunnen volgens de FDA iemands risico op het ontwikkelen van kanker verhogen bij langdurige blootstelling.

Degenen die Quinapril-tabletten gebruiken, worden door de FDA geadviseerd om door te gaan met het innemen van hun medicatie totdat ze contact opnemen met een medische professional voor persoonlijk advies met betrekking tot alternatieve medicatie.

Winkeliers krijgen echter te horen dat ze de verkoop van Quinapril-tabletten onmiddellijk moeten stopzetten.

Iedereen die vragen heeft over de terugroepactie van Quinapril wordt door de FDA verteld om contact op te nemen met Inmar Rx Solutions Inc. op (877) 538-8445 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. EST.

Bronnen: The Hill

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Eenvoudige manier om geheugen en leervermogen te verbeteren, gebaseerd op nieuwe studie
Next 8 natuurlijke remedies voor eczeem

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Je koffiemachine is viezer dan je denkt

Luister naar dit artikel Hoe hip en clean je koffiemachine er aan de buitenkant ook uitziet: de binnenkant ervan is ronduit vies. Uit een studie, verschenen in het vakblad Scientific

Overig

11 waarheden over voeding waar iedereen het over eens is.

Luister naar dit artikel Er wordt veel gesteggeld over voeding. En over veel worden mensen het niet eens. Maar over deze 11 feiten is er wel overeenstemming: 1. Vet Goede

Nieuws

Appelsientje wil nog niet deugen

Luister naar dit artikel Vorige week maakte Appelsientje bekend een reclamecampagne voor sinaasappelsap terug te trekken wegens misleiding. Hoewel RTL Z het feit een uitzending waard vond, zien diëtist Rob