FDA roept bloeddrukmedicatie terug vanwege kankerrisico’s

FDA roept bloeddrukmedicatie terug vanwege kankerrisico’s

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Lupine Pharmaceuticals Inc. roept volgens de Food and Drug Administration (FDA) vier partijen van zijn bloeddrukmedicatie, Quinapril-tabletten, terug vanwege een onzuiverheid die bekend staat als nitrosamine.

De FDA verklaarde dat er nog geen aan de medicatie gerelateerde ziekte is gemeld en dat de marketing van de Quinapril-tabletten in september is beëindigd. Quinapril is een angiotensine-converting enzyme-remmer die wordt gebruikt om hypertensie te behandelen om de bloeddruk te verlagen.

De tabletten waren besmet met stoffen die bekend staan als nitrosamines, die volgens de FDA veel voorkomen in voedsel en water. Deze onzuiverheden worden aangetroffen in vlees, zuivelproducten en groenten en kunnen volgens de FDA iemands risico op het ontwikkelen van kanker verhogen bij langdurige blootstelling.

Degenen die Quinapril-tabletten gebruiken, worden door de FDA geadviseerd om door te gaan met het innemen van hun medicatie totdat ze contact opnemen met een medische professional voor persoonlijk advies met betrekking tot alternatieve medicatie.

Winkeliers krijgen echter te horen dat ze de verkoop van Quinapril-tabletten onmiddellijk moeten stopzetten.

Iedereen die vragen heeft over de terugroepactie van Quinapril wordt door de FDA verteld om contact op te nemen met Inmar Rx Solutions Inc. op (877) 538-8445 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. EST.

Bronnen: The Hill


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Eenvoudige manier om geheugen en leervermogen te verbeteren, gebaseerd op nieuwe studie
Next 8 natuurlijke remedies voor eczeem

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Is suiker verslavend?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

“Veel medische missers worden veroorzaakt door overwerkte artsen”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Deskundige kijkt naar kerstdiner uit de supermarkt: “Bah, kaviaar? Dit zijn gewoon bolletjes kleurstof en conserveermiddel!”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat