Mazelen herleven dankzij Lockdowns

Mazelen herleven dankzij Lockdowns

Luister naar dit artikel

Volgend jaar is het ding om in de gaten te houden wat betreft de wereldwijde gezondheid de mazelen, dankzij de onderbreking van routinematige immunisatieprogramma’s als gevolg van het lockdown-beleid. De Telegraph weet meer.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Er zijn recente uitbraken geweest in uiteenlopende landen als Ethiopië, India, Tadzjikistan en Polen. Vorig jaar waren er in 22 landen grote uitbraken, met naar schatting negen miljoen gevallen en 128.000 doden wereldwijd. Talloze kinderen zullen daardoor vreselijke neurologische schade hebben opgelopen, die hun leven permanent zal verwoesten. Mazelen is natuurlijk volledig te voorkomen. Maar de vaccinatiegraad is sinds het begin van de Covid-pandemie over de hele wereld gestaag gedaald als gevolg van verstoringen in de gezondheidszorg, waardoor we in onze huidige situatie zitten.

Het is niet het enige kindervaccin dat miljoenen hebben gemist, maar vanwege de snelheid waarmee de mazelen zich verspreiden, zal het volgend jaar het eerste zijn dat we opmerken. In de getroffen gebieden zal de gezondheidszorg ontoereikend zijn bevonden en zullen waarschijnlijk andere vermijdbare ziekte-uitbraken volgen. “De paradox van de pandemie is dat terwijl vaccins tegen Covid in recordtijd werden ontwikkeld en ingezet in de grootste vaccinatiecampagne in de geschiedenis, routinematige immunisatieprogramma’s ernstig werden verstoord en miljoenen kinderen levensreddende vaccinaties misliepen”, aldus de directeur van de WHO. generaal dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Het zou een grote vergissing zijn te denken dat dit alleen maar problemen zijn waarmee ontwikkelingslanden worden geconfronteerd. Het VK verloor zijn mazelenvrije status in 2018 nadat de vaccinatiegraad daalde en het aantal gevallen steeg. En de meest recente gegevens suggereren dat de vaccinatiegraad voor de tweede dosis tijdens de pandemie verder daalde, tot slechts 85,5% na vijf jaar, met 43 gevallen geregistreerd in het jaar tot september 2022. Alleen Tadzjikistan en Turkije registreerden meer in de Europese regio van de WHO.

In november waarschuwde de organisatie dat er nu een onmiddellijke dreiging is van verspreiding van mazelen naar verschillende regio’s over de hele wereld, aangezien Covid heeft geleid tot een gestage afname van de vaccinatiegraad en een verzwakt toezicht op de ziekte. ‘De dalende vaccinatiegraad tegen mazelen zou elk alarm moeten laten afgaan’, zei Elizabeth Cousens, president en CEO van de United Nations Foundation. ‘Er is geen tijd te verliezen. We moeten dringend werken om ervoor te zorgen dat levensreddende vaccins elk kind bereiken.’

Ephrem Tekle Lemango, hoofd immunisatie van Unicef, voegde eraan toe: “Drie jaar lang hebben we alarm geslagen over de dalende vaccinatiegraad en het toenemende risico voor de gezondheid van kinderen wereldwijd… Het is nu tijd voor beslissende actie.” “Landen die 95% of meer van hun bevolking volledig vaccineren, creëren groepsimmuniteit tegen mazelen en worden snel mazelenvrij. Maar de wereld zit op dit moment ver onder die drempel, net als het VK. Het is een teken van hoeveel schade Covid heeft aangericht. aan onze gezondheidsdiensten – en hoeveel we in 2023 moeten doen om het verloren terrein goed te maken.

Volgens de Lancet, is volgens een samenvatting van een CDC-rapport, een van de factoren in de verspreiding van mazelen de groeiende aarzeling om te vaccineren. Dit wereldwijde fenomeen dateert van vóór de pandemie, maar een gebrek aan transparantie over de veiligheid en werkzaamheid van de Covid-vaccins, evenals de onderdrukking van stemmen die zorgen uiten (zie de meest recente Twitter-bestanden), kan de terughoudendheid tegenover vaccins hebben vergroot. De BMJ publiceerde eerder dit jaar een artikel waarin werd onderzocht of een gebrek aan vertrouwen in de Covid-vaccins zou kunnen bijdragen aan de afnemende MMR-opname in Engeland.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Alle COVID-shots bevatten nanotechnologie en grafeenoxide, beweren wetenschappers
Next Gelukkig 2023!

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

Neurowetenschapper legt uit waarom aluminium niet in vaccins hoort te zitten

Luister naar dit artikel Bij vaccins worden additieven, voornamelijk aluminiumverbindingen, gebruikt om het lichaam tot meer antistofvorming aan te zetten. De meeste hulpstoffen worden op de bijsluiter vermeld, maar niet

Overig

Exponentiële stijging van sterfgevallen door atleten gelinkt aan de uitrol van COVID-shot

Luister naar dit artikel Degenen die de afgelopen jaren veel aandacht hebben besteed aan professionele en universiteitssporten, hebben een stijging van het aantal sterfgevallen door atleten opgemerkt. Meer specifiek valt

Vaccinaties

De WHO kondigt aan dat de eerste vaccinproef voor Covid-19 is begonnen

Luister naar dit artikel De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft bevestigd dat de eerste vaccinproef voor het Covid-19-virus is begonnen terwijl de wereld de groeiende pandemie blijft bestrijden. Steun Health Bytes: alleen via