Stop wagenziekte met deze natuurlijke remedies

Stop wagenziekte met deze natuurlijke remedies

Luister naar dit artikel

Terwijl de zomer achter ons ligt, gaan miljoenen mensen de snelwegen, de skyways en het open water op voor een laatste uitje. Maar je “groen rond de kieuwen” voelen door wagenziekte en zeeziekte kan zelfs de best geplande roadtrips en cruises verpesten. Helaas zijn maar weinig mensen – hoe robuust ook – volledig immuun voor de ellende van reisziekte. Volgens experts van de UC Davis Health Traveler’s Clinic onthult onderzoek dat vrijwel iedereen de aandoening op een bepaald moment in zijn leven heeft ervaren of zal ervaren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Terwijl de westerse geneeskunde bewegingsziekte probeert aan te pakken met medicijnen zoals dimenhydrinaat (Dramamine), kan dit krachtige antihistaminicum duizeligheid, slaperigheid en verminderde mentale alertheid veroorzaken – het soort “bla”-gevoel dat je plezier kan vergallen, zelfs in de meest spectaculaire reisavonturen . Maar er zijn alternatieven. Laten we dus eens kijken naar enkele natuurlijke interventies die misselijkheid kunnen helpen verlichten – en u weer kunt laten genieten van een welverdiende vakantie.

Bestrijd reisziekte met gember

Gember wordt beschouwd als de “gouden standaard” van kruidengeneesmiddelen tegen misselijkheid, en terecht. Het actieve ingrediënt, gingerol, is effectief gebleken tegen indigestie en tegen misselijkheid bij ochtendmisselijkheid. Meerdere onderzoeken suggereren dat het ook kan helpen bij postoperatieve en chemotherapie-gerelateerde misselijkheid. Hoewel er maar weinig onderzoeken zijn uitgevoerd naar gember en reisziekte, zweren veel mensen bij het nut ervan. Gember is verkrijgbaar in vele vormen, waaronder ginger ale, gekonfijte gemberplakken, verse gemberwortel, gemberpoeder in capsules en gemberthee.

Je hoeft trouwens geen ervaren kruidkundige te zijn om een ​​rustgevende gemberthee te trekken. Snijd eenvoudig een paar centimeter verse gemberwortel in dunne plakjes, voeg een kop kokend water toe en laat vijf tot tien minuten trekken. Laat het mengsel afkoelen, zeef en drink. Je kunt gember ook “on the go” gebruiken door etherische olie van gember (verdund met olijfolie als je een gevoelige huid hebt) op drukpunten op de pols en het voorhoofd te wrijven.

Net als andere essentiële oliën is gemberolie bedoeld voor aromatherapie of plaatselijke toepassing en mag niet intern worden ingenomen. Hoewel gember in hoeveelheden die in voedsel worden aangetroffen over het algemeen als veilig wordt erkend, moet u uw integrerende arts raadplegen voordat u met gember aanvult.

Goede “geuren” – aromatherapie met lavendelolie kan verlichting bieden bij reisziekte

Reisziekte wordt veroorzaakt door een conflict tussen het binnenoor, dat beweging waarneemt op basis van veranderingen in vloeistof en druk, en de visuele informatie die uw ogen ontvangen. Leuk weetje: kinderen onder de twee jaar worden doorgaans niet wagenziek. Veel mensen geloven dat het stimuleren van je andere zintuigen een heilzame afleiding kan zijn.

Van aromatherapie, met name het inademen van de geur van etherische olie van lavendel, is aangetoond dat het misselijkheid helpt verlichten. In een recensie uit 2018, gepubliceerd in Complementary Therapeutics and Medicine, merkten onderzoekers op dat aromatherapie met lavendel kan worden gebruikt als een alternatieve of aanvullende therapie voor postoperatieve misselijkheid. Als de geur van lavendel niets voor jou is, zul je merken dat het inademen van de geur van gember of pepermunt voldoende is.

Acupressuur kan misselijkheid verlichten, vinden experts

Acupressuurbanden, ook bekend als zeeziekte-armbanden en zeebanden, werken door lichte druk op de pols uit te oefenen – en sommige leveren zelfs een kleine elektrische lading. Volgens integratief arts Randy Horwitz, M.D., Ph.D., kunnen acupressuurbanden nuttig zijn voor bewegingsziekte zonder ongewenste bijwerkingen te veroorzaken.

Pro tip: Ben je je armband vergeten? U kunt het effect van een zeeband nabootsen door uw middelvinger en wijsvinger op het punt twee centimeter boven uw binnenpols te drukken, tussen de twee pezen. Van druk op dit punt, dat in de traditionele Chinese geneeskunde bekend staat als ‘nei-guan’, wordt al lang aangenomen dat het misselijkheid en duizeligheid helpt verlichten.

Vecht terug tegen reisziekte met gezond verstand technieken

Een eenvoudige ingreep voor zeeziekte is om te proberen uw ogen recht voor u te richten terwijl u naar de horizon of naar een onbeweeglijk object op de kust staart. Kijk niet naar het wateroppervlak – en vooral niet focussen op de rimpelingen en golven. Volgens een studie gepubliceerd in PLoS One waren mensen die dit deden in staat om het slingeren van het lichaam te verminderen, wat geassocieerd lijkt te zijn met bewegingsziekte.

Ga indien mogelijk aan de voorkant van een boot zitten en omzeil de bovenste verdiepingen. En kies voor de voorstoel in een auto of bus. Als u vatbaar bent voor wagenziekte in vliegtuigen, probeer dan een stoel bij het raam met uitzicht op de vleugel.

Probeer jezelf niet af te leiden door te lezen, ook al ben je normaal gesproken een boekenwurm. Dit maakt reisziekte over het algemeen erger. Hetzelfde geldt voor werken op een laptop of scrollen op een mobiele telefoon.

Eet een uur of twee voordat je aan je reis begint een kleine maar voedzame maaltijd en kauw op kauwgom of zuig op ijsblokjes als je wagenziek wordt.

Vermijd tot slot plotselinge of snelle hoofdbewegingen. Sommige deskundigen raden aan om misselijkheid op een rondcirkelende auto of boot te verlichten door uw hoofd zachtjes in dezelfde richting te kantelen als de bochten – en niet van hen af.

Zoals de geliefde Muppet, Kermit de kikker, zong: “Het is niet gemakkelijk om groen te zijn.” Hopelijk kunnen deze natuurlijke interventies u helpen uw normale, gezonde teint terug te krijgen – en een gelukkiger maag. Op gezonde reizen!

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Vitamine D-tekort bij melanoompatiënten geassocieerd met slechtere algehele overleving, vindt nieuwe studie
Next FDA geeft groen licht aan COVID-19-boostershots van Moderna, Pfizer

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Deze huisremedie is in veel gevallen heilzaam voor reuma patiënten

Luister naar dit artikel Reumatoïde Artritis: De oorzaken van de ontwikkeling van deze ziekte zijn helaas nog niet bekend. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we

middeltjes

Natuurlijke behandeling voor geblokkeerde eileiders

Luister naar dit artikel Een van de meest voorkomende oorzaken van onvruchtbaarheid bij vrouwen is verstopte eileiders. Ze kunnen de vruchtbaarheid op twee manieren beïnvloeden: ze kunnen voorkomen dat het

middeltjes

Een zelfgemaakte, niet-giftige muggenspray maken die werkt!

Luister naar dit artikel Vooral in deze tijd van het jaar lijken muggen het leuk te vinden om onze werven en tuinen te bezoeken, dus afstoten kan gemakkelijk onze topprioriteit