Milieutoxines in verband gebracht met de toename van chronische gezondheidsproblemen bij kinderen

Milieutoxines in verband gebracht met de toename van chronische gezondheidsproblemen bij kinderen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Sinds wanneer is het normaal dat kinderen chronische ziekten hebben? Steeds meer kinderen worden gediagnosticeerd met chronische gezondheidsproblemen zoals astma, ADHD, diabetes type 1, auto-immuniteit, allergieën, obesitas en meer. Er was een tijd dat een diagnose als deze zorgwekkend zou zijn, maar tegenwoordig wordt het nauwelijks geregistreerd als een vlek op de radars van de meeste zorgverleners en zelfs van veel ouders.

‘Het is wat het is’ lijkt de mantra te zijn.

Maar het is niet normaal en moet ook niet als zodanig worden beschouwd. Deze gezondheidsproblemen zijn niet normaal, vooral niet voor kinderen. Het is tijd voor de westerse geneeskunde om een ​​stap terug te doen, te stoppen met het behandelen van de symptomen en het probleem bij de wortel aan te pakken. Daarin ligt het dilemma. Hoe zijn we hier gekomen? Kunnen milieutoxines de schuld zijn?

43 procent van de kinderen leeft met ten minste één chronische gezondheidsaandoening

Kinderen krijgen niet alleen de diagnose chronische ziekten die ooit exclusief waren voor volwassenen, sommige van deze kinderen worden ermee geboren. Het is tragisch dat kinderen met chronische gezondheidsproblemen meer dan 70% uitmaken van alle pediatrische intensive care-opnames in ziekenhuizen in het hele land.

Naar schatting heeft 43% van de kinderen ten minste één chronische gezondheidsaandoening, volgens een onderzoek dat 20 veelvoorkomende aandoeningen opsomde. Toen ze obesitas en een hoog risico op ontwikkelings- / gedragsproblemen aan de mix toevoegden, steeg dat aantal tot 54%. Deze aandoeningen omvatten astma, autisme, diabetes, leerstoornissen en depressie. Misschien wel het meest verontrustend is dat de meeste van deze aandoeningen voortduren tot in de volwassenheid, waardoor ze levenslange ziekten worden.

Milieutoxines – een boosdoener voor de toename van chronische gezondheidsproblemen bij kinderen

Milieutoxines worden genoemd als een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de dramatische toename van chronische ziekten bij kinderen. Helaas hebben de VS (en het grootste deel van de westerse wereld) een lange geschiedenis van schadelijke milieuchemicaliën. Lood is bijvoorbeeld lange tijd een boosdoener geweest voor een aantal gezondheidsproblemen en leerproblemen, en hoewel het is verboden, wordt het op sommige plaatsen nog steeds gevonden, zoals loodverf die werd overschilderd in plaats van eerst te worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor asbest.

Het pesticide DDT is een ander toxine dat lange tijd algemeen aanvaard werd. Hoewel het verboden is, duiken andere schadelijke chemicaliën op om zijn plaats in te nemen. Elk jaar worden steeds meer giftige huishoudelijke producten en schadelijke stoffen die in ons milieu terechtkomen, geïdentificeerd. Deze giftige stoffen bevinden zich in onze huizen, scholen, werkplekken en zelfs ons drinkwater. Het kan moeilijk te vermijden zijn, vooral als je niet precies weet wie je vijand is.

Natuurlijk kunnen we de gevaren van glyfosaat, luchtvervuiling binnenshuis en de vele gifstoffen in kindervaccins niet negeren.

Hoe de blootstelling aan milieutoxines te verminderen?

Het lijkt misschien een verloren strijd, proberen te vechten tegen een giftige omgeving om ons heen. Maar er zijn stappen die u kunt nemen om de blootstelling te minimaliseren.

Lees de etiketten. Lees overal de etiketten op en vermijd de meer gevaarlijke chemicaliën zoals polychloorbifenylen, per- en polyfluoralkylstoffen en glyfosaat.

Filter uw drinkwater. Gebruik thuis een waterfilter die PCB’s en PFA’s uit uw water haalt.

Kies vers, heel, biologisch voedsel. Biologische voedingsmiddelen hebben strikte vereisten voor het gebruik van pesticiden, dus het kiezen van deze voedingsmiddelen vermindert uw blootstelling aan pesticiden.

Vermijd sterk bewerkte voedingsmiddelen. Kies voor natuurlijke, hele voedingsmiddelen in plaats van overdreven bewerkte voedingsmiddelen die beladen zijn met chemicaliën en additieven.

Gebruik een luchtreiniger. Een luchtreiniger kan helpen om vluchtige organische stoffen uit de lucht te filteren, zodat je minder snel wordt blootgesteld aan chemicaliën in gasvorm die in je huis vrijkomen uit de producten die je gebruikt.

Maak je eigen natuurlijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Azijn, baking soda en andere natuurlijke stoffen kunnen uw huis net zo goed reinigen en ontsmetten als in de winkel gekochte producten, maar zonder de schadelijke chemicaliën die in de lucht komen en als residu op oppervlakken achterblijven.

De gezondheid van onze kinderen moet een topprioriteit zijn. Ze zijn afhankelijk van ons om de wereld voor hen veiliger te maken. We moeten harder werken om dat waar te maken.

Bronnen:

 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Nieuw Onderzoek: Ontdek hoe slechte slaapgewoonten je gezondheid kunnen bedreigen
Next Voormalig Harvard-professor waarschuwt dat "wetenschap en volksgezondheid kapot zijn"

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

Controleren Bill Gates en Big Pharma het vaccinatiebeleid van COVID in het Verenigd Koninkrijk?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Fauci wil wanhopig vaccinpaspoorten uitrollen en vaccinbedrijven absolute controle over uw leven geven

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Wat het verschil is tussen de 3 soorten hoofdpijn

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat