Onverwachte allergie VERLICHTING van een veel voorkomende plantenstof

Onverwachte allergie VERLICHTING van een veel voorkomende plantenstof

Luister naar dit artikel

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention zijn alleen al het afgelopen jaar meer dan 19 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten gediagnosticeerd met allergische rhinitis. Ook bekend als hooikoorts en seizoensgebonden allergieën, veroorzaakt allergische rhinitis een groot aantal lastige symptomen, waaronder congestie, niezen, hoesten, hoofdpijn en jeuk, en tranende ogen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Terwijl de westerse geneeskunde hooikoorts probeert te behandelen met antihistaminica, kunnen deze medicijnen ongewenste bijwerkingen veroorzaken, waaronder slaperigheid, duizeligheid en een snelle hartslag. Een recent onderzoek van de Universiteit van Michigan naar de voordelen van quercetine toont aan dat deze flavonoïde, die wordt aangetroffen in fruit en groenten, de longfunctie veilig kan ondersteunen. Ander onderzoek heeft de allergieverlichtende effecten ervan aangetoond. Laten we eens kijken naar enkele van de meest overtuigende voordelen van quercetine.

Voordelen van quercetine zijn onder meer krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende effecten

De gezondheidsbevorderende voordelen van flavonoïden zoals quercetine zijn al lang bekend bij wetenschappers. Twee decennia geleden, in baanbrekend onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, identificeerden onderzoekers flavonoïden als effectieve antioxidanten die zouden kunnen beschermen tegen chronische ziekten. In dier-, cel- en klinische onderzoeken is aangetoond dat quercetine ontstekingen vermindert en schadelijke vrije radicalen opruimt, waardoor ziekteverwekkende oxidatieve schade wordt verminderd. Bovendien toonde één onderzoek aan dat suppletie met quercetine de markers van oxidatieve stress en ontsteking verminderde bij patiënten met een chronische longziekte die bekend staat als pulmonale sarcoïdose.

In een klinische studie uit 2020, gepubliceerd in BMJ Open Respiratory Research, evalueerden wetenschappers de effecten van aanvullende quercetine op chronische obstructieve longziekte (COPD), een algemene term voor een groep ziekten die ademhalingsproblemen veroorzaken. Deelnemers met COPD kregen een week lang aanvullend quercetine, waarbij onderzoekers concludeerden dat de flavonoïde effectief was in het verminderen van oxidatieve stress en longontsteking. Een van de belangrijkste doelen van de studie was om de veiligheid van quercetine te evalueren – en er was geweldig nieuws op die afdeling. Het team meldde dat de behandeling goed werd verdragen, waarbij deelnemers geen ernstige bijwerkingen rapporteerden.

Natuurlijk kunnen niet alleen mensen met COPD baat hebben bij quercetine. Deze niet-toxische natuurlijke verbinding bewijst zijn verdiensten als een natuurlijke interventie om allergie-ongemakken te verlichten.

Quercetine ondersteunt een gezonde longfunctie, suggereren studies

Een van de “superkrachten” van quercetine is het vermogen om cellen te helpen stabiliseren die histamine in het lichaam afgeven. Met andere woorden, quercetine kan functioneren als een natuurlijk antihistaminicum. Volgens huisarts Jaclyn Tolentino, D.O., kan quercetine helpen om allergische symptomen zoals loopneus, tranende ogen en zwelling van het gezicht en de lippen te verminderen – minus de uitdrogende of kalmerende effecten die gepaard gaan met farmaceutische antihistaminica.

Bovendien worden quercetinerijke diëten geassocieerd met een lagere incidentie van astma, die momenteel 8,4 procent van de Amerikaanse volwassenen treft. In een recensie met meer dan 10.000 deelnemers, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, ontdekten de onderzoekers dat het risico op astma met maar liefst 24 procent werd verminderd met een dieet met veel quercetine. (De wetenschappers vonden ook gezondheidsondersteunende voordelen voor de flavonoïden naringenine, hesperidine en kaempferol. Dit trio van antioxidanten wordt meestal naast quercetine in fruit en groenten gevonden, dus het eten van deze gezonde voedingsmiddelen is een win/win voor je gezondheid.)

Overigens verminderde in een aparte studie 12 weken suppletie met quercetine het risico op bovenste luchtweginfecties bij gezonde volwassenen. (Quercetine vermindert niet alleen het risico op het ontwikkelen van bepaalde ziekten, maar het lijkt ook gezonde mensen te helpen zo te blijven!)

Quercetine komt de gezondheid van het hart ten goede

Bevolkingsstudies tonen aan dat mensen die diëten eten met veel flavonoïden – zoals quercetine, resveratrol en catechine – een gezonder cholesterolgehalte hebben. En voorlopige studies hebben gesuggereerd dat quercetine de bloeddruk en bloedsuikerspiegel kan verlagen bij zwaarlijvige en overgewicht deelnemers.

Van quercetine is ook gebleken dat het de cardiovasculaire gezondheid verbetert door de bloedplaatjesaggregatie te remmen – de neiging van bloed om gevaarlijke stolsels te vormen. Het is dus niet verwonderlijk dat de AJCN-studie die astmavermindering door quercetine aantoont, ook aantoonde dat diëten met een hoog quercetinegehalte het risico op overlijden door ischemische hartziekte verlaagden. Het is duidelijk dat het ondersteunen van de gezondheid van het hart een van de vele voordelen van quercetine is.

Verhoog de inname van quercetine met biologische groenten en fruit

Goede voedingsbronnen van quercetine zijn zwarte en groene thee, bessen, kersen, tomaten, uien, groene bladgroenten, kruisbloemige groenten, paprika’s, bonen en appels. (Pro-tip: rode appels zijn een betere bron dan groene appels, dus als het gaat om het quercetinegehalte, verslaat een Red Delicious beslist een Granny Smith. En denk er niet eens aan om die appel te schillen. Het grootste deel van zijn quercetine wordt gevonden in de schil).

Als het gaat om het quercetinegehalte, zijn biologische producten de juiste keuze. Een recente studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry toonde aan dat biologische tomaten maar liefst 79 procent meer bevatten dan conventionele tomaten.

Quercetine is verkrijgbaar in aanvullende vorm, soms verpakt met bromelaïne (een ontstekingsremmend enzym dat voorkomt in ananas) en vitamine C om de biologische beschikbaarheid te verhogen. Natuurlijke genezers adviseren doorgaans quercetine-hoeveelheden van 500 mg tot 1000 mg per dag, maar raadpleeg eerst uw integrerende arts voordat u een supplement aanvult.

Zoals uit een groeiend aantal onderzoeken blijkt, komt quercetine naar voren als een krachtige natuurlijke antioxidant die de ademhalingsfunctie kan ondersteunen en allergieën kan helpen bestrijden. Het is gewoon nog een op bewijs gebaseerde reden om je (bij voorkeur biologische) groenten en fruit te eten!

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Farmaceutische bedrijven plegen wetenschappelijke fraude om klinische vaccin proeven te manipuleren
Next BEVESTIGD: COVID-19-injecties veranderen de menstruatiecyclus van vrouwen, blijkt uit onderzoek

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Bizar resultaat, dit is wat er gebeurt als je 4 weken lang 3 liter water per dag drinkt!

Luister naar dit artikel Denk er eens goed over na, hoeveel water drink jij gemiddeld op een normale dag? De meeste Nederlanders drinken er maar 4 per dag. Dat is

Overig

Biochemicus geneest 7-jarig dochtertje van autisme door het vermijden van smaakversterker E621

Luister naar dit artikel Een biochemicus in Bay Area denkt een manier te hebben gevonden om autisme te genezen en het draait allemaal om: mononatriumglutamaat of MSG. Steun Health Bytes: alleen

Natuurlijk

12 redenen waarom bananen beter zijn dan pillen

Luister naar dit artikel Dit is interessant. Als je dit hebt gelezen, zal je bananen vast anders bekijken. Appelen mogen dan nog altijd de populairste fruitsoort zijn, bananen bevatten veel