Onderzoek suggereert dat Driedubbel gevaccineerden langer nodig hebben om te herstellen van een COVID-infectie dan ongevaccineerden

Onderzoek suggereert dat Driedubbel gevaccineerden langer nodig hebben om te herstellen van een COVID-infectie dan ongevaccineerden

Luister naar dit artikel

Met het recente nieuws dat de Biden-regering de COVID-19-noodverklaring voor de volksgezondheid heeft verlengd tot ten minste 13 oktober 2022 – na van kracht te zijn geweest sinds januari 2020 – worden we ongetwijfeld geconfronteerd met weer een nieuw seizoen van sterk gepropageerde berichten als neem het vaccin, neem de “booster” en blijf “up-to-date” met al onze COVID-shots.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar nieuw onderzoek gepubliceerd in de New England Journal of Medicine lijkt nog een vinkje toe te voegen in de kolom “Redenen om de Shot in twijfel te trekken”.

Mensen staan ​​al argwanend tegenover COVID-boosterinjecties, en deze nieuwe studie kan ze nog meer afwijzen

Het is duidelijk dat veel mensen al ongeïnteresseerd zijn in de zogenaamde COVID-boosters.

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben van de 222,7 miljoen Amerikanen die als “volledig gevgevacineerd” worden beschouwd, minder dan de helft (107 miljoen) een enkele booster gekregen – en nog minder van hen hebben een tweede booster genomen. (Wat dat betreft, en ondanks de inspanningen van de reguliere media om u ervan te overtuigen dat mensen die ervoor hebben gekozen om niet geprikt te worden slechts een “egoïstische” marginale minderheid zijn, blijkt uit CDC-statistieken dat bijna een derde van de in aanmerking komende Amerikaanse burgers volledig COVID-shot-vrij blijft! )

Maar het nieuwe NEJM-onderzoek, genaamd “Duration of Shedding of Culturable Virus in SARS-CoV-2 Omicron (BA.1) Infection”, bevat bewijs dat suggereert dat het krijgen van booster-shots de tijd dat een persoon besmettelijk is, zelfs kan verlengen als ze eindigen door hoe dan ook COVID-19 op te lopen (wat niet langer als “zeldzaam” wordt beschouwd, aangezien deze shots de verspreiding “niet kunnen stoppen”, aldus CDC-directeur Rochelle Walensky).

Voor de studie analyseerde het team van onderzoekers van Mass General Brigham herhaalde neusuitstrijkjes van 66 patiënten met nieuw gediagnosticeerde COVID-19, van wie 32 geïnfecteerd bleken te zijn met de B.1.617.2 (delta) variant (volgens genetische sequencing van de monsters), en 34 van hen bleken geïnfecteerd te zijn met de ommicron-subvariant BA.1. De kenmerken van de patiënten in de twee variantgroepen waren vergelijkbaar “behalve dat meer deelnemers met omicron-infectie een boostervaccin hadden gekregen dan degenen met delta-infectie (35% vs. 3%)”, zeggen de auteurs (vrij groot verschil) .

Na analyse van de virale lading van de uitstrijkjes in de loop van de tijd en het kweken van deze monsters in een laboratorium, ontdekten de onderzoekers dat driedubbel-gevaccineerde individuen gedurende een langere periode besmettelijk bleven na een COVID-infectie dan mensen die niet gevaccineerd waren. Israel National News interpreteerde sommige gegevens als volgt:

Slechts ongeveer 25 procent van de mensen zonder vaccinatie was nog steeds besmettelijk (zoals blijkt uit de aanwezigheid van virale replicatie in hun gekweekte monsters) 5 dagen na hun eerste positieve PCR-test, terwijl bijna 70 procent van de mensen met vaccinatie en geboosterde mensen op dat moment nog steeds besmettelijk was . Het verschil was nog groter toen mensen 10 dagen uit waren, met een verschil van respectievelijk 6 procent tot 31 procent.

Ontkennen onderzoekers wat hun gegevens hen vertellen over COVID-boosters op besmettelijkheid?

Veelzeggend is dat de onderzoekers een veel mildere interpretatie van hun bevindingen geven.

“Hoewel is aangetoond dat vaccinatie de incidentie van infectie en de ernst van de ziekte vermindert,” beweren de auteurs, “vonden we geen grote verschillen in de mediane duur van virale uitscheiding tussen deelnemers die niet waren gevaccineerd, degenen die waren gevaccineerd maar niet geboosterd , en degenen die werden ingeënt en geboost.”

Dat is zeer waarschijnlijk een zorgvuldige woordkeuze – en misschien bedoelden de auteurs dat ze geen statistisch significante verschillen vonden. Natuurlijk, zelfs als dat waar zou zijn, zou het nog steeds suggereren dat het krijgen van een boost er niet voor zorgt dat je SARS-CoV-2 naar iemand anders verspreidt als je uiteindelijk COVID-19 krijgt … geen groot blijk van vertrouwen voor die drie of meer doses van de mRNA-prik. De auteurs wijzen er echter op dat hun statistische analyse waarschijnlijk beperkt was gezien de kleine omvang van hun steekproef, wat leidde tot “onnauwkeurigheid in de schattingen”.

Denk je dat de reguliere media dit onderzoek ooit zullen laten zien? Denkt u dat, ondanks dat er aanwijzingen zijn dat herhaalde boosters de besmettelijkheid bij COVID-positieve mensen kunnen verlengen, volksgezondheidsfunctionarissen mensen zullen blijven aanmoedigen om de mouwen op te stropen?

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wetenschappers bevestigen het verband tussen wortelkanaalbehandeling en kanker
Next Hoera voor druiven! Hoe een dagelijkse kom jaren aan je leven kan toevoegen en de ziekte van Alzheimer kan weghouden

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Tieners die in gebieden met een hoge luchtvervuiling wonen, lopen een hoger risico op psychose

Luister naar dit artikel Van luchtvervuiling is bekend dat het problemen met de gezondheid van de luchtwegen veroorzaakt, maar een nieuwe studie suggereert dat het ook de geestelijke gezondheid kan

Onderzoek

Een lang en gezond leven dankzij walvisgenen?

Luister naar dit artikel De Groenlandse walvis is het oudste zoogdier ter wereld. Nu zijn genoom is ontrafeld, kunnen we onderzoeken hoe dat komt. In grootte moet hij dan wel

Onderzoek

Schone cosmetica: na drie dagen al kwart minder chemicaliën in urine

Luister naar dit artikel Zelfs een korte pauze in het gebruik van make-up, shampoo en crèmes doet de blootstelling aan hormoonverstorende chemicaliën sterk dalen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie onder tienermeisjes.