Hoera voor druiven! Hoe een dagelijkse kom jaren aan je leven kan toevoegen en de ziekte van Alzheimer kan weghouden

Hoera voor druiven! Hoe een dagelijkse kom jaren aan je leven kan toevoegen en de ziekte van Alzheimer kan weghouden

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Houd je van druiven? Dan zul je deze studie geweldig vinden. Snacken op druiven kan mogelijk tot vijf jaar aan je leven toevoegen, suggereert onderzoek. Wetenschappers achter de studie aan de Western New England University beschrijven de resultaten als ‘verbazingwekkend’.

Druiven zijn rijk aan chemicaliën die de darmbacteriën stimuleren en het cholesterol verlagen. Ze bevatten ook antioxidanten die ontstekingen dempen, waardoor het risico op hartaandoeningen en kanker wordt verminderd.

Onderzoekers stellen dat het regelmatig eten van druiven de effecten van een junkfood-dieet zou kunnen bestrijden. Het sappige “superfood” spoelt geraffineerde vetten en suikers in bewerkte voedingsmiddelen weg, zeggen wetenschappers. Het onderzoek werd mede gefinancierd door The California Table Grape Commission, die de druiven voor de experimenten leverde.

“Het voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan het oude gezegde ‘je bent wat je eet'”, zegt co-auteur Dr. John Pezzuto, in een verklaring. Druiven veranderen eigenlijk de expressie van genen, legt de professor in de farmacie uit, die meer dan 600 wetenschappelijke studies heeft geschreven. “Dat is echt opmerkelijk”, voegt hij eraan toe.

In een reeks experimenten vreten muizen zich vol van een vetrijk dieet dat doorgaans in westerse landen wordt geconsumeerd. Ze kregen ook dagelijks een druivensupplement in poedervorm dat overeenkomt met een klein bakje fruit. Resultaten tonen aan dat de laboratoriumknaagdieren minder leververvetting hadden en langer leefden dan leeftijdsgenoten. “De verandering die in het onderzoek werd waargenomen, zou overeenkomen met vier tot vijf jaar extra in het leven van een mens”, zegt Pezzuto.

Het eten van druiven stimuleert ook de gezondheid van de hersenen en de lever

Het team vindt ook dat druiven de functie van neuronen verbeteren en beschermen tegen de ziekte van Alzheimer. Ze hadden positieve effecten op het gedrag en de cognitie die verminderd waren bij muizen die vetrijke diëten kregen zonder het extract.

Een derde studie toont aan dat druiven naast de andere kwaliteiten ook helpen om calorieën te verbranden door het metabolisme te verhogen. Ze kunnen met name de ziekte van Alzheimer en niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) helpen voorkomen, die beide in verband zijn gebracht met het eten van junkfood.

“De negatieve respons werd verminderd door interventie van druiven. Levenslange overleving werd ook verbeterd”, zegt Pezzuto. “Deze resultaten suggereren het potentieel van voedingsdruiven om genexpressie te moduleren, oxidatieve schade te voorkomen, vetzuurmetabolisme te induceren, NAFLD te verbeteren en de levensduur te verlengen bij gelijktijdige toediening met een vetrijk dieet.”

Leverziekte is een groeiend probleem over de hele wereld, vanwege ongezonde eetgewoonten.

“Deze gegevens illustreren de buitengewone invloed van nutrigenomics, een snelgroeiend onderzoeksgebied dat onze waardering voor voeding en gezondheid zal vergroten”, voegt Pezzuto toe.

Recent onderzoek toont ook aan dat het eten van druiven het risico op een hartaanval of beroerte verkleint. Chinese wetenschappers werken momenteel aan een ‘fontein van de jeugd’-pil – op basis van druiven.

De drie onderzoeken zijn gepubliceerd in de tijdschriften Foods; Antioxidanten; en Eten & Functie.

South West News Service-schrijver Mark Waghorn heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous Onderzoek suggereert dat Driedubbel gevaccineerden langer nodig hebben om te herstellen van een COVID-infectie dan ongevaccineerden
Next Vier natuurlijke opties voor chronisch vermoeidheidssyndroom

About author

redactie
redactie 4445 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Ibuprofen vergroot kans op hartfalen met 20 procent

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Hier is een eenvoudige manier om jezelf te redden van het feit dat je dit jaar levend wordt opgegeten door muggen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Vitamine D-tekort is de belangrijkste oorzaak van covid ziekenhuisopnames en sterfgevallen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat