Beter laat dan nooit: Japans bedrijf zegt dat Ivermectin 'antiviraal effect' vertoont tegen COVID

Beter laat dan nooit: Japans bedrijf zegt dat Ivermectin 'antiviraal effect' vertoont tegen COVID

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het Japanse handels- en farmaceutisch bedrijf Kowa Co Ltd zei maandag dat het anti-parasietgeneesmiddel ivermectine een “antiviraal effect” vertoonde tegen Omicron en andere coronavirusvarianten in gezamenlijk niet-klinisch onderzoek.
Het bedrijf, dat hier samenwerkt met de Kitasato-universiteit in Tokio om het medicijn te testen als een mogelijke behandeling voor COVID-19, gaf geen verdere details.
Klinische onderzoeken zijn aan de gang, maar de promotie van ivermectine als een COVID-19-behandeling heeft hier voor controverse gezorgd.
Prominente vaccinscepticus Joe Rogan, wiens podcast op Spotify aanleiding gaf tot protesten van zangers Joni Mitchell en Neil Young, zorgt al lang voor controverse met zijn opvattingen over de pandemie, overheidsmandaten en COVID-19-vaccins.

Rogan heeft de noodzaak van vaccins in twijfel getrokken en zei dat hij ivermectine gebruikte.

Het medicijn is niet goedgekeurd voor de behandeling van COVID-19 in Japan, en de Amerikaanse Food & Drug Administration, de Wereldgezondheidsorganisatie, de EU-drugsregulator en Merck, die het medicijn maakt, hebben gewaarschuwd voor het gebruik ervan vanwege een gebrek aan wetenschappelijk bewijs dat het een therapeutisch effect heeft.
In richtlijnen op haar website van september 2021 merkte de FDA een groeiende belangstelling op voor het medicijn voor het voorkomen of behandelen van COVID-19 bij mensen, maar zei dat het meerdere meldingen had ontvangen van patiënten die medische aandacht nodig hadden, waaronder ziekenhuisopname, na zelfmedicatie ermee .
Het gebruik van ivermectine voor de behandeling van COVID-19 wordt momenteel onderzocht in een Britse proef die wordt uitgevoerd door de Universiteit van Oxford. De onderzoekers zeiden maandag dat het nog steeds aan de gang was en dat ze geen commentaar wilden geven totdat ze resultaten te melden hebben.
Veel potentiële COVID-19-behandelingen die veelbelovend waren in reageerbuizen, waaronder het antimalariamiddel hydroxychloroquine dat werd gepromoot door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, leverden uiteindelijk geen voordeel op voor COVID-19-patiënten die eenmaal in klinische onderzoeken waren bestudeerd, aldus bovengenoemde partijen.
Bronnen: Reuters

Previous Aortastenose: de nieuwste zondebok voor hartaanvallen
Next Kan je geen Ivermectine krijgen? Gebruik dan Zwarte Komijn zaad bij Covid-19

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Door gedachten bestuurd ‘Exoskelet’ herstelt de beweging van volledig verlamde man

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

ADHD? Het kan ook een slaaptekort zijn

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Historische doorbraak: Hennepolie in Brazilië goedgekeurd voor behandeling van kanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat