Beter laat dan nooit: Japans bedrijf zegt dat Ivermectin 'antiviraal effect' vertoont tegen COVID

Beter laat dan nooit: Japans bedrijf zegt dat Ivermectin 'antiviraal effect' vertoont tegen COVID

Luister naar dit artikel

Het Japanse handels- en farmaceutisch bedrijf Kowa Co Ltd zei maandag dat het anti-parasietgeneesmiddel ivermectine een “antiviraal effect” vertoonde tegen Omicron en andere coronavirusvarianten in gezamenlijk niet-klinisch onderzoek.
Het bedrijf, dat hier samenwerkt met de Kitasato-universiteit in Tokio om het medicijn te testen als een mogelijke behandeling voor COVID-19, gaf geen verdere details.
Klinische onderzoeken zijn aan de gang, maar de promotie van ivermectine als een COVID-19-behandeling heeft hier voor controverse gezorgd.
Prominente vaccinscepticus Joe Rogan, wiens podcast op Spotify aanleiding gaf tot protesten van zangers Joni Mitchell en Neil Young, zorgt al lang voor controverse met zijn opvattingen over de pandemie, overheidsmandaten en COVID-19-vaccins.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Rogan heeft de noodzaak van vaccins in twijfel getrokken en zei dat hij ivermectine gebruikte.

Het medicijn is niet goedgekeurd voor de behandeling van COVID-19 in Japan, en de Amerikaanse Food & Drug Administration, de Wereldgezondheidsorganisatie, de EU-drugsregulator en Merck, die het medicijn maakt, hebben gewaarschuwd voor het gebruik ervan vanwege een gebrek aan wetenschappelijk bewijs dat het een therapeutisch effect heeft.
In richtlijnen op haar website van september 2021 merkte de FDA een groeiende belangstelling op voor het medicijn voor het voorkomen of behandelen van COVID-19 bij mensen, maar zei dat het meerdere meldingen had ontvangen van patiënten die medische aandacht nodig hadden, waaronder ziekenhuisopname, na zelfmedicatie ermee .
Het gebruik van ivermectine voor de behandeling van COVID-19 wordt momenteel onderzocht in een Britse proef die wordt uitgevoerd door de Universiteit van Oxford. De onderzoekers zeiden maandag dat het nog steeds aan de gang was en dat ze geen commentaar wilden geven totdat ze resultaten te melden hebben.
Veel potentiële COVID-19-behandelingen die veelbelovend waren in reageerbuizen, waaronder het antimalariamiddel hydroxychloroquine dat werd gepromoot door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, leverden uiteindelijk geen voordeel op voor COVID-19-patiënten die eenmaal in klinische onderzoeken waren bestudeerd, aldus bovengenoemde partijen.
Bronnen: Reuters

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Aortastenose: de nieuwste zondebok voor hartaanvallen
Next Kan je geen Ivermectine krijgen? Gebruik dan Zwarte Komijn zaad bij Covid-19

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Mensen met ADHD succesvol behandeld met cannabis

Luister naar dit artikel Voor mensen met de diagnose ADHD kan cannabis een doeltreffend middel zijn. Dat blijkt uit een Duitse studie. Medicinale cannabis verzacht de symptomen van ADHD bij

Onderzoek

Van veel koffie drinken kun je geen hartritmestoornissen krijgen

Luister naar dit artikel Lang werd gedacht dat stevig koffiedrinken kon leiden tot hartritmestoornissen. Dat blijkt niet zo te zijn, concluderen Zweedse onderzoekers. Hartritmestoornissen kunnen uiteindelijk leiden tot een hartaanval

Onderzoek

Grote BCG-onderzoeken aan de gang na aanwijzingen dat honderd jaar oud tbc-vaccin een immuunboost biedt tegen Covid-19

Luister naar dit artikel Er zijn aanwijzingen dat BCG-hervaccinatie zou kunnen beschermen tegen Covid-19. De laatste resultaten zijn afkomstig van een Griekse studie die is gepubliceerd als een nog niet-peer-reviewed