Magnesium is essentieel voor het immuunsysteem, ook in de strijd tegen kanker

Magnesium is essentieel voor het immuunsysteem, ook in de strijd tegen kanker

Luister naar dit artikel

Het magnesiumgehalte in het bloed is een belangrijke factor in het vermogen van het immuunsysteem om ziekteverwekkers en kankercellen aan te pakken. In het tijdschrift Cell schrijven onderzoekers van de Universiteit van Basel en het Universitair Ziekenhuis Basel dat T-cellen voldoende magnesium nodig hebben om efficiënt te kunnen werken. Hun bevindingen kunnen belangrijke implicaties hebben voor kankerpatiënten.
Magnesiumtekort wordt in verband gebracht met een verscheidenheid aan ziekten, zoals infecties en kanker. Eerdere studies hebben aangetoond dat kankergezwellen zich sneller verspreiden in de lichamen van muizen wanneer de dieren een magnesiumarm dieet kregen – en dat hun afweer tegen griepvirussen ook aangetast was. Er is echter tot nu toe weinig onderzoek gedaan naar hoe dit mineraal het immuunsysteem precies beïnvloedt.
Nu hebben onderzoekers onder leiding van professor Christoph Hess, van de afdeling Biomedicine aan de Universiteit van Basel en het Universitair Ziekenhuis Basel en de Afdeling Geneeskunde van de Universiteit van Cambridge, ontdekt dat T-cellen abnormale of geïnfecteerde cellen alleen efficiënt kunnen elimineren in een magnesium -rijke omgeving. Magnesium is met name belangrijk voor de functie van een T-celoppervlakte-eiwit genaamd LFA-1.
LFA-1 fungeert als een aanlegplaats, die een sleutelrol speelt bij de activering van T-cellen. “In de inactieve toestand bevindt deze koppelingsplaats zich echter in een gebogen conformatie en kan dus niet efficiënt binden aan geïnfecteerde of abnormale cellen”, legt Christoph Hess uit. “Hier komt magnesium om de hoek kijken. Als magnesium in voldoende hoeveelheden aanwezig is in de buurt van de T-cellen, bindt het aan LFA-1 en zorgt het ervoor dat het in een verlengde en dus actieve positie blijft.”


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Potentieel belangrijke bevindingen voor kankerpatiënten

Het feit dat magnesium essentieel is voor het functioneren van T-cellen kan een zeer belangrijke bevinding zijn voor moderne immuuntherapieën tegen kanker. Deze therapieën zijn bedoeld om het immuunsysteem – in het bijzonder cytotoxische T-cellen – te mobiliseren om kankercellen te bestrijden. In experimentele modellen konden de onderzoekers aantonen dat de immuunrespons van T-cellen tegen kankercellen werd versterkt door een verhoging van de lokale magnesiumconcentratie in tumoren.
“Om deze observatie klinisch te verifiëren, zoeken we nu naar manieren om de concentratie van magnesium in tumoren gericht te verhogen”, zegt Christoph Hess. Het veelbelovende karakter van deze strategieën wordt aangetoond door verdere analyses die zijn uitgevoerd door het onderzoeksteam dat samenwerkt met Christoph Hess en zijn postdoc, Dr. Jonas Lötscher, hoofdauteur van de studie. Met behulp van gegevens uit eerder afgeronde onderzoeken bij kankerpatiënten konden de onderzoekers aantonen dat immuuntherapieën minder effectief waren bij patiënten met onvoldoende magnesium in hun bloed.
Of een regelmatige inname van magnesium invloed heeft op het risico op het ontwikkelen van kanker, is een vraag die op basis van de bestaande gegevens niet kan worden beantwoord, zegt Lötscher. “Als volgende stap plannen we prospectieve studies om het klinische effect van magnesium als katalysator voor het immuunsysteem te testen.”
Bronnen:

  1. Jonas Lötscher, Adrià-Arnau Martí i Líndez, Nicole Kirchhammer, Elisabetta Cribioli, Greta Giordano, Marcel P. Trefny, Markus Lenz, Sacha I. Rothschild, Paolo Strati, Marco Künzli, Claudia Lotter, Susanne H. Schenk, Philippe Dehio, Jordan Löliger, Ludivine Litzler, David Schreiner, Victoria Koch, Nicolas Page, Dahye Lee, Jasmin Grählert, Dmitry Kuzmin, Anne-Valérie Burgener, Doron Merkler, Miklos Pless, Maria L. Balmer, Walter Reith, Jörg Huwyler, Melita Irving, Carolyn G. King, Alfred Zippelius, Christoph Hess. Magnesium sensing via LFA-1 regulates CD8 T cell effector functionCell, 2022; DOI: 10.1016/j.cell.2021.12.039

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Groot Brits onderzoek vindt dat het risico op myocarditis verdubbelt na elke mRNA-prik
Next Interview met Dr. Sam White - Artsen worden onderdrukt, gecensureerd en aangevallen omdat ze de waarheid vertellen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Meditatie genereert hersencellen, Harvard Studie toont het bewijs!

Luister naar dit artikel Onderzoek heeft nu aangetoond dat meditatie hersencellen genereert en verhogingen van grijze stof in de hersenen veroorzaakt. Met behulp van magnetische beeldvorming (MRI), concludeerden Harvard onderzoekers

Onderzoek

Natuurlijk medicijn vernietigt exclusief kankercellen

Luister naar dit artikel Kanker, de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland, kon tot nu toe alleen maar behandeld worden door te snijden, te vergiftigen of weg te branden. Tot nu toe.

Natuurlijk

3 redenen waarom je beter geen salade kunt bestellen

Luister naar dit artikel De meeste mensen denken een verstandige keus te maken als ze een salade bestellen tijdens de lunch. Dat valt helaas nogal tegen, schrijft The Washington Post.