Dr. Holick: Voldoende vitamine D hebben kan het risico op het krijgen van COVID-19 helpen verminderen

Dr. Holick: Voldoende vitamine D hebben kan het risico op het krijgen van COVID-19 helpen verminderen

Luister naar dit artikel

Dr. Michael Holick, een toonaangevende autoriteit op het gebied van vitamine D in de Verenigde Staten, zei dat voldoende vitamine D de risico’s op morbiditeit en mortaliteit door het Corona virus (COVID-19) zal helpen verminderen.
“Er zijn verschillende andere onderzoeken die deze observaties in wezen bevestigen. Er is dus goed bewijs en er waren associatiestudies om te suggereren dat een verbetering van de vitamine D-status het risico op het krijgen van de infectie kan verminderen, “zei Holick tijdens de aflevering van 3 januari van “The Dr. Hotze Report” met Dr. Steve Hotze op Brighteon .TV.
Hotze, de oprichter en CEO van Hotze Health and Wellness Center in Houston, Texas, merkte op dat vitamine D een zeer essentiële voedingsstof in ons lichaam is die ons in staat stelt om een goede gezondheid te behouden, kanker helpt voorkomen, helpt bij het opbouwen van een gezond immuunsysteem en helpt een goede cardiovasculaire functie op te bouwen.
Holick, een directeur van Clinical Research bij het Boston Medical Center, zei dat hij begon te beseffen dat vitamine D een belangrijke immunomodulator is bij het begin van de pandemie in maart 2020. Een vitamine D-tekort, zei hij, kan het risico op het krijgen van de infectie verhogen.
Terwijl hij met Quest Diagnostics werkte, keek hij naar 191.000 COVID-positieve patiënten in de hele VS en ontdekte dat een bloedspiegel van 25 dihydroxyvitamine D van meer dan 20 versus meer dan 34 nanogram per ml het risico op het oplopen van de infectie met meer dan 50 procent verminderde .
“We ontdekten dat ongeacht hun leeftijd, zolang ze een normaal gewicht hadden en ze een vitamine D-status hadden die consistent was met voldoende vitamine D, het hun risico op morbiditeit en mortaliteit verminderde,” zei Holick, die is betrokken bij vitamine D-onderzoek sinds hij een afgestudeerde student was.
“En als u de infectie heeft, vermindert u de complicaties die ermee gepaard gaan, inclusief mogelijk het verminderen van de cytokinestorm, omdat vitamine D een cruciale rol speelt bij immunomodulatie.”
Holick, die verantwoordelijk was voor het identificeren van de belangrijkste circulerende vorm van vitamine D in menselijk bloed, bekend als 25-hydroxyvitamine D3, benadrukte dat vitamine D nodig is vanaf de geboorte tot aan de dood.
Hij voegde eraan toe dat in wezen elke cel in ons lichaam een vitamine D-receptor heeft die de actieve vorm van vitamine D herkent, en als hormoon kunnen we het alleen in onze huid maken als we worden blootgesteld aan zonlicht of als je het in je dieet consumeert – waarvoor het eerst in de lever moet worden geactiveerd.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Blootstelling aan de zon is een belangrijke bron van vitamine D

De directeur van de Bone Health Care Clinic en het Heliotherapy, Light and Skin Research Center van het Boston University Medical Center benadrukte dat de belangrijkste bron van vitamine D voor mensen blootstelling aan de zon is en dat er in wezen geen vitamine D in onze voeding zit. Hij merkte op dat vette vis zoals zalm ongeveer 500 tot 1.000 eenheden bevat en een portie van 3,5 ons, terwijl levertraan ongeveer 400 eenheden vitamine D per eetlepel per eetlepel bevat.
Melk en sinaasappelsap, volgens Holick, zijn verrijkt met vitamine D, maar ze hebben slechts 100 eenheden.
Hotze merkte ook op dat de meeste Amerikanen een laag vitamine D-gehalte hebben omdat ze meer tijd binnenshuis doorbrengen, en dat wanneer ze allerlei lotions of crèmes opdoen die het ultraviolette licht blokkeren als ze naar buiten gaan.
Holick zei dat “veroudering geen effect heeft op de opname van vitamine D”, en wees erop dat zwangere vrouwen veel baat hebben bij het verbeteren van hun vitamine D-status.
Volgens Holick zijn er goede aanwijzingen dat vitamine D-tekort tijdens de kindertijd het risico op diabetes type 1 gedurende de rest van je leven kan verhogen. Hij voegde eraan toe dat een onderzoek aan de universiteit van Harvard heeft aangetoond dat personen met de hoogste inname van vitamine D hun risico op het ontwikkelen van multiple sclerose met meer dan 40 procent verminderen.
De arts zei ook dat het verbeteren van uw vitamine D-status met 1.000 eenheden per dag het risico op colorectale kanker met maar liefst 50 procent zou kunnen verminderen. Hij gaf ook aan dat er aanwijzingen zijn dat ons cardiovasculaire systeem receptoren heeft voor vitamine D die helpen bij het reguleren van onze bloeddruk en hartfunctie.
Holick voegde eraan toe dat vitamine D van cruciaal belang is voor de gezondheid van de botten, omdat het het enige hormoon is dat onze darm vertelt om calcium uit de voeding efficiënt te absorberen.
Bekijk de volledige aflevering van 3 januari van “The Dr. Hotze Report” hieronder.

Bronnen: DrHolick.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Meest uitgebreide studie tot nu toe: Omega-3 vermindert hartrisico's
Next Dementiegevallen zullen wereldwijd verdrievoudigen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Alles over olijven: vijf redenen om ze te eten

Luister naar dit artikel Olijven zijn niet alleen rijk aan gezonde vetten, maar ook aan antioxiderende en ontstekingsremmende fytonutriënten, waardoor ze een krachtig superfood zijn ter ondersteuning van hart- en

Natuurlijk

Dit gebeurt er wanneer je een week lang kokoswater drinkt

Luister naar dit artikel 1. Je zal je immuunsysteem versterken Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze

Natuurlijk

Studie onthult Curry’s verbazingwekkende slagader-openingsmogelijkheden: kan slagaders verwijden in slechts één portie (video)

Luister naar dit artikel Wist je dat een enkele culinaire portie kruiden in de vorm van curry je bloedvaten kan verwijden, waardoor de cardiovasculaire schade wordt voorkomen die gepaard gaat