Pittige voedselkeuze biedt 5 VERRASSENDE gezondheidsvoordelen

Pittige voedselkeuze biedt 5 VERRASSENDE gezondheidsvoordelen

Luister naar dit artikel

Wat is curry? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is curry NIET inheems in India! In plaats daarvan beweren hedendaagse fijnproevers en historici dat ‘curry’ in de jaren 1700 in de westerse wereld werd geïntroduceerd door de Britten in een poging de pittige en hartige gerechten na te bootsen die ontdekkingsreizigers in India vonden. En hoewel traditionele Indiase gerechten boordevol gezonde kruiden zitten, gebruiken ze geen kerriepoeder – hoewel je dat zeker zou willen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Van het stimuleren van de gezondheid van het hart tot het bevorderen van een betere controle van de bloedsuikerspiegel, het is tijd om de mogelijke gezondheidsvoordelen van curry en de mix van kruiden die het bevat te onderzoeken.

Curry bevat verschillende kruiden met krachtige gezondheidsvoordelen

Kerriepoeder is geen enkel soort specerij. In plaats daarvan is het een mix van gezonde kruiden, waaronder kurkuma, koriander en chilipeper. Samen en afzonderlijk bieden de kruiden waaruit deze specerij bestaat een aantal indrukwekkende voordelen voor de menselijke gezondheid. Hier zijn er een paar die u misschien wilt weten:

Wilt u de doorbloeding verbeteren?

Een gerandomiseerde studie uit 2014, gepubliceerd in Nutrition Journal, toonde aan dat het nuttigen van een maaltijd met dit poeder de arteriële bloedstroom in de arm verbeterde, mogelijk vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten van het poeder.

Hoe zit het met het bereiken van betere cholesterolwaarden?

Een recensie uit 2016 van Nutrition Research and Practice wees uit dat de triglycerideniveaus significant lager lijken bij mensen die regelmatig curry consumeren. Deze relatie bleef bestaan, zelfs nadat de onderzoekers zich hadden gecorrigeerd voor verstorende factoren zoals chronische ziekte, fysieke activiteit en roken.

Een natuurlijke manier om een betere controle van de bloedsuikerspiegel te bevorderen.

Dezelfde beoordeling uit 2016 concludeerde dat de bloedsuikerspiegels constant lager waren bij mensen die ergens 2 of 3 keer per maand of eenmaal per week curry aten.

Als je het gevoel hebt dat je teveel eet, blijf dan lezen.

Een gerandomiseerde gecontroleerde studie uit 2018, gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Foods, toonde aan dat het eten van 6 tot 12 gram kerriepoeder bij een maaltijd geassocieerd was met verminderde honger en een verminderd verlangen om te eten bij mannen.

Verminder het risico op oxidatieve stress.

In 2018 publiceerde het tijdschrift Frontiers in Physiology een onderzoek waaruit bleek dat het consumeren van een maaltijd met 6 tot 12 gram poeder geassocieerd was met lagere niveaus van een stof genaamd allantoïne, een marker van oxidatieve stress.

Individuele kruiden in curry, waaronder curcumine (het actieve ingrediënt in kurkuma) en koriander, staan ook bekend om hun krachtige antioxiderende, schimmelwerende en antibacteriële effecten.

Keukeninspiratie nodig? Bekijk deze heerlijke manieren om curry te gebruiken bij het koken

Curry is een veelzijdig poeder dat een beetje anders zal smaken, afhankelijk van waar het is gemaakt en welke kruiden het bevat. Als je eenmaal een merk hebt gevonden dat je bevalt – idealiter een merk dat hoogwaardige en duurzame ingrediënten bevat – kun je het toevoegen aan een verscheidenheid aan gerechten voor een betere smaak. Pas het eens toe bij:

Eieren
Aardappelen
Basmati, bruine of wilde rijst
Kip
Vis
Groenten
Cashewnoten of amandelen
Fruit (probeer zure appels of ananas!)
Stoofschotels en soepen

Zoals met elke kruidenmix of voedingssupplement, krijg je vaak waar je voor betaalt in termen van kwaliteit, dus zoek kerriepoeder van gerenommeerde merken. En als u al een tijdje kerriepoeder in uw voorraadkast heeft, controleer dan het etiket – op 21 mei 2020 heeft de FDA een terugroepactie uitgevaardigd voor bepaalde flessen Radhuni-merkpoeder vanwege bezorgdheid over besmetting met salmonella.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous DIT suikeralternatief kan de aanval tegen dodelijke antibioticaresistentie leiden
Next COVID-19-vaccins kunnen de wereldbevolking decimeren, waarschuwt microbioloog ... en het gebeurt al in India en Brazilië

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Acne door verkeerde voedingsgewoonten

Luister naar dit artikel Veel mensen hebben last van puistjes of acne. Bij vrijwel alle mensen moet de oorzaak hiervan van binnenuit worden gezocht. Heb jij last van acne? Dan

Natuurlijk

Tiener die 22 jaar geleden wegliep voor chemotherapie is nu kankervrij dankzij ‘kruidenthee’

Luister naar dit artikel Billy Best uit Massachusetts liep in 1994 als 16-jarige jongen weg van huis. Hij deed dat om chemotherapie te ontlopen. Billy haalde alle grote kranten en

Onderzoek

Voordelen van kurkuma blijken de groei van kankercellen te neutraliseren, blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel Een veel voorkomend kruid dat vaak in de Aziatische keuken wordt gebruikt, kan de sleutel zijn om de groei van kankercellen te vertragen. Voor alle duidelijkheid,