Nieuw onderzoek wijst op een verband tussen het AstraZeneca-vaccin en bloedstolsels

Nieuw onderzoek wijst op een verband tussen het AstraZeneca-vaccin en bloedstolsels

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Onderzoekers van het academisch ziekenhuis Greifswald in Noord-Duitsland zeiden vrijdag dat ze hebben ontdekt hoe het AstraZeneca COVID-vaccin bloedstolsels kan veroorzaken die kunnen leiden tot zeldzame trombose in de hersenen, meldde de publieke omroep Norddeutscher Rundfunk.

Het Duitse team, geleid door professor Andreas Greinacher, zei in een verklaring dat het vaccin van AstraZeneca in sommige gevallen kan leiden tot overactivering van bloedplaatjes in het bloed, wat kan leiden tot mogelijk dodelijke bloedstolsels. Zoals NPR meldde, zei Greinacher dat het vergelijkbaar is met wat er gebeurt met een aandoening die door heparine geïnduceerde trombocytopenie wordt genoemd.

Greinacher en zijn team analyseerden 13 gevallen van cerebrale bloedstolsels die in Duitsland werden gemeld binnen 4 – 16 dagen na toediening van het AstraZeneca-vaccin. Twaalf van de 13 gevallen waren vrouwen en bijna allemaal waren ze jonger dan 55 jaar. Bij vier van de 12 patiënten kon het team de specifieke antilichamen isoleren en identificeren die de immuunreactie veroorzaakten die leidde tot de cerebrale bloedstolsels.

De onderzoekers ontdekten dat het vaccin van AstraZeneca bloedplaatjes of trombocyten activeert, wat meestal alleen in het lichaam gebeurt wanneer een wond geneest – wanneer het bloed stolt wanneer de wond zich sluit. Bij sommige patiënten activeerde de vaccinatie een mechanisme dat ervoor zorgde dat bloedstolsels in de hersenen werden gevormd, aldus Deutsche Welle.

Deskundigen hopen dat de ontdekking kan leiden tot een gerichte behandeling voor mensen met een vergelijkbare stolling. Maar onderzoekers benadrukten dat behandeling alleen zou helpen nadat het bloedstolsel verscheen – het zou niet voorkomen dat het stolsel zich zou voordoen.

Het Duitse onderzoeksteam heeft geen gedetailleerde gegevens vrijgegeven, maar was van plan hun bevindingen voor te leggen aan The Lancet, meldde The New York Times.

Terwijl onderzoekers gevallen in Duitsland bestudeerden, onderzocht een team onder leiding van Pål Andre Holme, hoofdarts van het Universitair Ziekenhuis van Oslo, drie gevallen van bloedstolsels na vaccinatie in Noorwegen die optraden bij gezondheidswerkers jonger dan 50 jaar.

Holme vertelde de Noorse krant VG dat hij er zeker van is dat ze antilichamen hebben geïdentificeerd die door het vaccin werden geactiveerd en die een overreactie van het immuunsysteem veroorzaakten die tot bloedstolsels leidde.

“Onze theorie is dat dit een sterke immuunrespons is die hoogstwaarschijnlijk na het vaccin komt”, zei Holme. “Er is niets anders dan het vaccin dat deze immuunrespons kan verklaren”, zei Holme. Het is dezelfde theorie die Greinacher en zijn collega’s in Duitsland naar voren hebben gebracht.

Holme voegde eraan toe dat er “geen andere geschiedenis bij deze patiënten is die zo’n sterke immuunrespons kan geven. Ik ben er vrij zeker van dat het deze antilichamen zijn die de oorzaak zijn, en ik zie geen andere reden dan dat het het vaccin is dat het veroorzaakt. ”

Zoals The Defender vorige week meldde, hebben meer dan 20 landen de vaccinaties tegen Oxford-AstraZeneca opgeschort vanwege meldingen van bloedstolsels – sommige met de dood tot gevolg – bij gezonde mensen die het vaccin kregen.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) onderzocht de meldingen van aan bloedstolsels gerelateerde verwondingen en sterfgevallen en concludeerde dat het vaccin van AstraZeneca niet geassocieerd was met een algemeen risico op bloedstolsels bij gevaccineerde personen. Maar het sloot een verband niet uit met zeldzame gevallen van bloedstolsels in bloedvaten die het bloed uit de hersenen afvoeren, bekend als cerebrale veneuze sinustrombose, meldde Reuters.

EMA-onderzoekers zeiden donderdag dat ze zullen onderzoeken of de zeldzame bloedstolsels verband houden met het vaccin of toevallig zijn opgetreden, waarbij ze opmerken dat cerebrale veneuze sinustrombose zeldzaam is, maar meestal wordt geassocieerd met zwangerschap en orale anticonceptiva, zei Sabine Straus, voorzitter van de veiligheidscommissie van het EMA.

Ondanks het mogelijke risico op bloedstolsels, verklaarde het hoofd van de EMA, Emer Cooke, dat de voordelen van het vaccin opwegen tegen de risico’s van mogelijke bijwerkingen en dat het vaccin van AstraZeneca veilig en effectief is.

Denemarken meldde zaterdag dat nog twee mensen hersenbloedingen kregen nadat ze het COVID-vaccin van AstraZeneca hadden gekregen, en dat een van hen was overleden, volgens de New York Times.

Een woordvoerder van het Hoofdstedelijk Gewest van Denemarken bevestigde het overlijden. Volgens The New York Times meldde het Deense persbureau Ritzau dat de andere persoon een vrouw van in de dertig was en ernstig ziek was. Het Deense Geneesmiddelenbureau zei dat het aan het onderzoeken was of de aandoening een mogelijke bijwerking was.

“Op dit moment onderzoeken we of dit exact hetzelfde ziektebeeld is met meerdere bloedstolsels, een laag aantal bloedplaatjes en bloedingen”, zei Tanja Erichsen, een directeur bij het Deense Geneesmiddelenbureau, in een radio-interview met de Deense nationale omroep DR .

Dr. James Bussel, een expert op het gebied van bloedplaatjesaandoeningen en emeritus hoogleraar bij Weill Cornell Medicine, zei dat het voorkomen van abnormale stolling en lage bloedplaatjes bij mensen onder de 50 jaar ongebruikelijk is. Hij merkte op dat de antilichamen die door onderzoekers in Europa zijn geïdentificeerd, in een hoogst ongebruikelijke reactie op het vaccin, de bloedplaatjes kunnen hebben geactiveerd en volgens The Times een cascade van abnormale stolling en bloeding hebben veroorzaakt.

Denemarken heeft het gebruik van het vaccin van AstraZeneca tot donderdag opgeschort, ondanks de verzekering van het EMA dat het vaccin veilig is. Andere Scandinavische landen en Finland namen soortgelijke beslissingen als gevolg van de voorlopige bevindingen van medische experts in Noorwegen en Duitsland die een mogelijk verband suggereerden tussen het vaccin en zeldzame bloedaandoeningen.

Het vaccin van AstraZeneca is in 70 landen goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen, maar heeft in de VS geen toestemming voor gebruik in noodgevallen ontvangen Sommige Amerikaanse vaccinexperts blijven voorzichtig met de antilichaamtheorie en zeiden dat veel publiciteit over gebeurtenissen ertoe zou kunnen leiden dat meer clinici de aandoening dan normaal rapporteren. volgens Reuters lijkt het verband te houden met het vaccin.

Sommige Amerikaanse experts vragen zich ook af waarom de gebeurtenissen in hogere mate plaatsvinden met AstraZeneca in vergelijking met het Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson en het Russische Sputnik V-vaccin, die allemaal zijn ontworpen om antilichamen te produceren die zijn gericht tegen het COVID-spike-eiwit dat het gebruikt om cellen binnen te dringen.

Hoewel Johnson & Johnson ook een niet-replicerend adenovirus gebruikt om spike-eiwitten in cellen af te leveren, werd het pas onlangs in februari 2021 in de VS goedgekeurd.

“We zullen moeten zien wanneer (Duitse en Noorse wetenschappers) een peer-reviewed publicatie indienen en de wetenschappelijke gemeenschap deze kan beoordelen,” zei Dr. Peter Hotez, een vaccinonderzoeker aan het Baylor College of Medicine in Houston. “Er is geen reden waarom het AstraZeneca-vaccin dit zou doen, terwijl de andere, waaronder de op adenovirus gebaseerde COVID-19-vaccins, dat niet zouden doen.”

Bronnen: ChildrensHealthDefense.orgVaccineInjurynews.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Deense toezichthouder zegt dat een vrouw die stierf na een AstraZeneca-prik "ongebruikelijke symptomen" had, onder meer door bloedstolsels
Next ‌Ivermectine: het onderdrukte wondermiddel voor Covid-19

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Grote studie vindt antioxidanten, vitamines en mineralen zijn “aanzienlijk” hoger in biologisch voedsel

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Zo wordt het spel gespeeld: Big Pharma Emperium achter opioïde-epidemie profiteert nu van geneesmiddel tegen overdosis

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

“Wie veel wit brood, pasta en rijst eet, heeft 49 procent meer kans op longkanker”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat