Deense toezichthouder zegt dat een vrouw die stierf na een AstraZeneca-prik “ongebruikelijke symptomen” had, onder meer door bloedstolsels

Deense toezichthouder zegt dat een vrouw die stierf na een AstraZeneca-prik “ongebruikelijke symptomen” had, onder meer door bloedstolsels

Luister naar dit artikel

Het Deense Geneesmiddelenbureau (DKMA) zei dat een patiënt die stierf aan een bloedstolsel nadat hij het AstraZeneca COVID-19-vaccin had gekregen “ongebruikelijke symptomen” vertoonde. Afgezien van bloedingen had de 60-jarige vrouw een laag aantal bloedplaatjes en stolsels in kleine en grote bloedvaten. De drugsregulator van Denemarken voegde eraan toe dat een paar vergelijkbare gevallen werden aangetroffen in Noorwegen en in de database met bijwerkingen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In een verklaring van 14 maart zei de DKMA: “Het was een ongebruikelijk ziekteverloop rond het overlijden dat het bureau deed reageren.”

De Deense minister van Volksgezondheid en Ouderen, Magnus Heunicke, bevestigde de aanwezigheid van deze symptomen in een tweet. Zijn tweet noemde “een signaal van een mogelijk ernstige bijwerking in de vorm van dodelijke bloedstolsels.” Heunicke merkte op dat hoewel er momenteel geen manier is om te zien of de symptomen verband houden met de prik, de effecten een grondiger onderzoek verdienen.

Ondertussen zei de noordelijke buur van Denemarken, Noorwegen, op 13 maart dat drie mensen werden behandeld nadat ze het AstraZeneca-vaccin hadden gekregen. Noorse gezondheidsautoriteiten voegden eraan toe dat de drie patiënten, allemaal jonger dan 50 jaar, werden behandeld voor bloeding, bloedstolsels en een laag aantal bloedplaatjes. Gezondheidsautoriteiten in het land noemden deze effecten ‘ongebruikelijke symptomen’.

De incidenten in Denemarken en Noorwegen vonden plaats tijdens vaccinatieprogramma’s in Europa die de AstraZeneca-prik gebruiken om uit een lockdown te geraken. De twee landen sloten zich aan bij IJsland om de introductie van de prik van de Britse medicijnfabrikant stop te zetten nadat sommigen die het hadden opgelopen aan bloedstolsels leden. Andere Europese landen volgden al snel de stap van de Scandinavische landen om het gebruik van het AstraZeneca-vaccin op te schorten.

Aan de andere kant zei het EMA dat er geen bewijs was dat het AstraZeneca-vaccin bloedstolsels en andere waargenomen symptomen veroorzaakte – die op 12 maart door de Wereldgezondheidsorganisatie werden gedetacheerd. Het farmaceutische bedrijf verdedigde ook de veiligheid van zijn vaccin op 14 maart en zei dat een beoordeling van veiligheidsgegevens met betrekking tot gevaccineerde personen heeft geen bewijs opgeleverd dat hun risico op bloedstolsels is toegenomen.

Andere landen hebben het gebruik van het AstraZeneca-coronavirusvaccin opgeschort

In Oostenrijk zijn enkele gevallen van bloedstolsels waargenomen bij patiënten die waren gevaccineerd met de AstraZeneca-prik. Eén patiënt stierf aan een aandoening die werd toegeschreven aan bloedstollingsstoornissen, terwijl een tweede patiënt stierf nadat een bloedstolsel de longslagaders blokkeerde. Vanwege deze sterfgevallen heeft Oostenrijk uit voorzorg zijn vaccinatieprogramma opgeschort.

Het Oostenrijkse nieuwscentrum The Local meldde op 16 maart dat het land de prik zal blijven gebruiken. De Oostenrijkse minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober zei dat het land zal wachten op de richtlijnen van het EMA voordat wordt besloten of het de prik volledig zal stopzetten. “Alle informatie over bijwerkingen komt samen bij de EMA”, zei hij. Anschober benadrukte ook dat Oostenrijk zal blijven voldoen aan de richtlijnen van de autoriteiten van de Europese Unie.

Hoewel het nationale vaccinatiecomité van Oostenrijk van mening is dat het land het vaccin moet blijven gebruiken, wordt van het EMA verwacht dat het hierover een besluit neemt. Oostenrijk zal dan zijn volgende stappen plannen op basis van de richtlijnen van het bureau.

Op 15 maart zei de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn dat het land zeven gevallen van “hersentrombose” had geregistreerd bij degenen die onlangs het AstraZeneca-vaccin kregen. Zijn Oostenrijkse tegenhanger merkte echter op dat er geen bewijs was dat de bloedstolsels met het vaccin in verband werden gebracht. Anschober merkte op dat deze bijwerkingen “ook kunnen voorkomen bij niet-gevaccineerde mensen.”

Landen buiten Europa die het AstraZeneca-vaccin gebruikten, schortten ook hun immunisatieprogramma’s op, waarbij Thailand het eerste Aziatische land was dat dit deed. Gezondheidsautoriteiten in het koninkrijk stopten de introductie van het vaccin nadat sommige mensen “bijwerkingen of ongunstige symptomen” vertoonden nadat ze de prik hadden gekregen. Thailand bestelde ongeveer 61 miljoen doses van het Britse farmaceutische bedrijf als onderdeel van zijn kernreactie op de pandemie.

De Thaise vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zei in een Facebook-bericht: “Het vertragen of pauzeren van vaccinaties om te onderzoeken is een algemene medische praktijk.” Hij voegde eraan toe dat de Thaise commissie voor vaccinbeheer actie had ondernomen om “de maximale veiligheid van het publiek” te waarborgen. Maar het koninkrijk heeft dit besluit later teruggedraaid, waarbij de Thaise premier Prayut Chan-o-cha en leden van zijn kabinet de eerste doses kregen.

Bronnen:

TheEpochTimes.com

ZeroHedge.com

TheLocal.at

FT.com

APNews.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous COVID-preventie - een effectief alternatief voor vaccins
Next Nieuw onderzoek wijst op een verband tussen het AstraZeneca-vaccin en bloedstolsels

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

Amerikaanse gezondheidsdienst: Vaccin tegen kinkhoest werkt mogelijk niet

Luister naar dit artikel De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC ziet een teruglopende immuniteit bij kinkhoest, zo blijkt uit een artikel in Emerging Infectious Diseases. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige

Vaccinaties

Italiaanse rechter: “Kind (9) autistisch geworden door vaccin”

Luister naar dit artikel Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid moet een autistisch kind van negen jaar een levenslange uitkering betalen omdat het verantwoordelijk is voor het ontstaan van de afwijking

Vaccinaties

Tienermeisje sterft slechts vijf dagen na HPV-vaccin, artsen noemden haar ‘lui kind’

Luister naar dit artikel Shazel Zaman (13) uit Engeland kreeg na haar vaccinatie tegen baarmoederhalskanker last van zware hoofdpijn en duizeligheid en ook moest ze overgeven. Ze werd enkele dagen