Japan vereist binnenlandse klinische onderzoeken voordat vaccins tegen coronavirus groen licht krijgen

Japan vereist binnenlandse klinische onderzoeken voordat vaccins tegen coronavirus groen licht krijgen

Luister naar dit artikel

De uitrol van vaccins tegen het Wuhan-coronavirus (COVID-19) in Japan is vertraagd doordat het land erop staat binnenlandse klinische onderzoeken uit te voeren voordat het een vaccin goedkeurt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De enige uitstekende voorwaarde die Japan vereist van Moderna, BioNTech-Pfizer, AstraZeneca en verschillende andere farmaceutische bedrijven, is dat ze kleine klinische onderzoeken uitvoeren op Japanse burgers die aantonen dat de vaccins in staat zijn om een vergelijkbaar niveau van antilichamen te genereren. Deze onderzoeken moeten aantonen dat de veiligheid en werkzaamheid van de vaccins niet verschillen. Als deze farmaceutische bedrijven voldoen aan de Japanse eisen, kunnen de vaccinaties uiterlijk eind februari beginnen. Dit is drie maanden na de eerste introductie van vaccins in het Westen – met name in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk – en minder dan vijf maanden voordat de Olympische Spelen in Tokio beginnen.

“Het heeft geen zin om een aanvullende klinische proef met slechts 200 mensen te vragen”, zegt Ken Ishii, hoogleraar vaccinwetenschappen aan de Universiteit van Tokio en een uitgesproken criticus van de aanvullende eisen die de Japanse overheid stelt aan farmaceutische bedrijven. “Het geeft je niet genoeg kracht om te zien of Japanners anders gebouwd zijn.”

Terwijl Ishii zei dat hij begrijpt dat Japanse toezichthouders liever extra voorzichtig zijn. Maar hij begrijpt nog steeds niet waarom ze hiermee door willen gaan. Hij wees erop dat de klinische onderzoeken van Pfizer in de VS meer gegevens zouden kunnen opleveren over hoe genetica de veiligheid en werkzaamheid beïnvloedt. Van de 40.000 mensen die aan de proeven deelnamen, waren er ongeveer 800 van Aziatische afkomst.

Japanse functionarissen hebben betoogd dat dit de standaardpraktijk is. Elk vaccin dat in het buitenland is ontwikkeld, moet in een kleine klinische proef aantonen dat het een vergelijkbaar niveau van antilichamen kan genereren wanneer het wordt getest op Japanse burgers. Regelgevende instanties hebben afgezien van de eis voor placebogecontroleerde onderzoeken.

Uitrol van Japanse vaccins belemmerd door logistieke zorgen

Vele anderen in Japan staan sceptisch tegenover deze extra vereiste, maar dit is niet vanwege wetenschappelijke redenen. Ze zijn eerder sceptisch omdat volksgezondheidsautoriteiten op tijd voor de uitgestelde Olympische Spelen grootschalige vaccinaties tegen het coronavirus willen uitvoeren.

Japan is al het laatste geïndustrialiseerde land ter wereld dat een massale vaccinatiecampagne start. Elke toekomstige uitrol van vaccins zal verder worden belemmerd door een gebrek aan geschikte containers die vaccins op de vereiste temperatuur kunnen houden. Dit komt bovenop de moeilijkheden die het land ondervindt bij het werven van medisch personeel.

Premier Yoshihide Suga zei dat een efficiënte uitrol van coronavirusvaccins nodig is om een succesvolle Olympische Spelen te houden na het uitstel ervan. Medisch personeel wordt verwacht dat ze eind februari hun injectie krijgen. Dit zal de start betekenen van de Japanse vaccinatiecampagne.

Hierdoor heeft Japan ongeveer 145 dagen over om de hele bevolking te inoculeren voordat de Spelen officieel beginnen op 23 juli. Dit betekent dat het land ongeveer 870.000 injecties van de vaccins per dag moet afleveren.

“Het plan van de regering legt een grote last op individuele gemeenten om de vaccins af te geven”, zegt Koji Wada, een regeringsadviseur. “Grote stedelijke gebieden zoals Tokio hebben misschien de infrastructuur om de vaccinaties soepel uit te rollen, maar meer landelijke gebieden … zouden meer problemen kunnen hebben.”

Japan is van plan om eerst al zijn medische staf te vaccineren, gevolgd door ouderen. Lokale overheden zullen COVID-19-vaccinatiebonnen naar ouderen sturen. Deze zijn dan zelf verantwoordelijk voor het maken van hun eigen afspraken bij aangewezen vaccinatieklinieken.

Ervan uitgaande dat Japan in staat is al deze hindernissen te overwinnen, heeft het volgens lokale peilingen nog steeds te maken met het feit dat slechts ongeveer 65 procent van de bevolking het COVID-19-vaccin wil. Hoewel Ishii beweert dat het de taak is van wetenschappers zoals hij om de andere 35 procent over te halen zich te laten inenten, legt hij ook de schuld op het feit dat het vertrouwen in vaccins zo laag is bij de mensen en niet bij de Japanse regering.

“Iedereen in Japan moet zijn mentaliteit veranderen”, zei Ishii. “Dit is geen overheidsprobleem, dit is het probleem van de mensen. We moeten de overheid helpen om er een succes van te maken. ”

Bronnen: FT.comReuters.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Nadat geschat 440.000 Amerikanen overleden, geven de reguliere media en Big Tech eindelijk toe dat hydroxychloroquine werkt
Next Astma bij kinderen WAARSCHUWING: Het eten van DIT voedsel brengt kinderen in gevaar, onthult NIEUWE studie

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

Duizenden meisjes geconfronteerd met slopende ziektes na vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Luister naar dit artikel Toen Caron Ryalls haar 13-jarige dochter Emily liet vaccineren tegen baarmoederhalskanker, dacht ze dat het de beste manier was om de gezondheid van Emily te beschermen.

Nieuws

Middeleeuws medicijn smoort ziekenhuisbacterie in de kiem

Luister naar dit artikel Ui, knoflook, wijn en koeienmaag. Deze eenvoudige ingrediënten blijken een probaat middeltje tegen MRSA, de ‘ziekenhuisbacterie’ die bekendstaat als multiresistente lastpak. Britse wetenschappers deden die opmerkelijke

Overig

Oplichters vervangen Babyvoeding door meel, maken kinderen ziek

Luister naar dit artikel Baby Adeline was dagenlang ziek. De negen maanden oude baby huilde, braakte en weigerde te drinken uit haar fles. Haar moeder, Medline Roque, was wanhopig op