CBD helpt longschade door COVID te verminderen door de niveaus van beschermend peptide te verhogen

CBD helpt longschade door COVID te verminderen door de niveaus van beschermend peptide te verhogen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een manier waarop CBD de ‘cytokinestorm’ lijkt te verminderen die de longen beschadigt en veel patiënten met COVID-19 doodt, is door een verhoging van de niveaus van een natuurlijk peptide genaamd apeline mogelijk te maken, waarvan bekend is dat het ontstekingen vermindert en waarvan de niveaus dramatisch worden verlaagd in het gezicht van deze storm.

Onderzoekers van Dental College of Georgia en Medical College of Georgia rapporteerden deze zomer het vermogen van CBD om het zuurstofniveau te verbeteren en ontstekingen en fysieke longschade te verminderen in hun laboratoriummodel van het dodelijke respiratory distress syndrome of ARDS.

Nu hebben ze aangetoond dat het apelinegehalte ver omlaag gaat door de virale infectie, die wereldwijd 1 miljoen mensen heeft gedood, en dat CBD snel helpt om die niveaus te normaliseren, samen met de longfunctie.

“Het was dramatisch in beide richtingen”, zegt dr. Babak Baban, DCG-immunoloog en associate decan for research, over het verschuiven van apeline-niveaus in zowel circulerend bloed als longweefsel.

De bloedspiegels van het peptide daalden bijna tot nul in hun ARDS-model en 20 keer verhoogd met CBD, rapporteren ze in de Journal of Cellular and Molecular Medicine.

“CBD bracht het bijna terug naar een normaal niveau”, zegt Dr. Jack Yu, arts-wetenschapper en hoofd van de pediatrische plastische chirurgie bij MCG, over het kennelijke eerste verband tussen CBD en apelin.

Apelin is een doordringend peptide dat wordt gemaakt door cellen in het hart, de longen, de hersenen, het vetweefsel en het bloed, en is een belangrijke regulator bij het verlagen van zowel de bloeddruk als de ontsteking, zegt Baban, de corresponderende auteur van het onderzoek.

Wanneer onze bloeddruk bijvoorbeeld hoog wordt, zouden de apelineconcentraties op de juiste plaats moeten stijgen, zoals endotheelcellen die de bloedvaten bekleden, om het te helpen verlagen. Apelin zou hetzelfde moeten doen om de significante toename van ontsteking in de longen en gerelateerde ademhalingsmoeilijkheden in verband met ARDS te helpen normaliseren.

“Idealiter zou het met ARDS toenemen in delen van de longen waar het nodig is om de bloed- en zuurstofstroom te verbeteren om te compenseren en te beschermen”, zegt Baban. Maar toen ze naar hun ARDS-model keken, deed apelin dat ook niet, en nam in plaats daarvan zowel het longweefsel zelf als de algemene bloedsomloop af. Totdat ze CBD gaven.

Ze meldden deze zomer in het tijdschrift Cannabis and Cannabinoid Research dat behandeling met CBD overmatige longontsteking verminderde, waardoor verbeteringen in de longfunctie, gezondere zuurstofniveaus en herstel van enkele van de structurele schade aan de longen die klassiek is bij ARDS mogelijk is. De onderzoekers zeiden dat er toen meer werk nodig was, inclusief het zoeken naar hoe CBD de significante veranderingen veroorzaakte, evenals proeven met mensen, voordat het zou moeten worden opgenomen als onderdeel van een behandelingsregime voor COVID-19.

Nu hebben ze die verbeteringen in verband gebracht met de regulering van apelin. Hoewel ze niet alle voordelen van CBD aan apeline toeschrijven, zeggen ze dat het peptide duidelijk een belangrijke rol speelt in dit scenario. Ze weten ook nog niet of het nieuwe coronavirus, of CBD trouwens, een direct effect heeft op apelin, of dat dit stroomafwaartse gevolgen zijn, maar ze zijn al op zoek naar antwoorden op die onbekenden.

“Het is een vereniging; we weten nog niet wat de oorzaak is, maar het is een zeer goede indicator van de ziekte ‘, zegt Baban over de impact van de virale infectie op het apelinegehalte.

Het nu bekende verrijkte virus dringt menselijke cellen binnen via het eveneens alomtegenwoordige angiotensine-converterende enzym 2, of ACE2-receptor. “De spike-eiwitten hebben precies het juiste koppelingsmechanisme”, zegt co-auteur Yu. En er is veel raakvlak tussen ACE2 en apelin, inclusief het feit dat veel celtypen en weefsels beide hebben, inclusief de longen.

Apelin en ACE2 werken normaal gesproken ook samen om de bloeddruk onder controle te houden, en opwaartse regulering van beide kan nuttig zijn bij hart- en vaatziekten, waaronder hartfalen, door de bloeddruk te verlagen en tegelijkertijd het hartpompvermogen te vergroten. In feite werken apelin en ACE2 samen om een gezond cardiovasculair systeem te reguleren en het zijn factoren in vrijwel elke aandoening, zoals obesitas of hypertensie, die het cardiovasculaire systeem schaden, zegt Baban.

Net als andere ziekten lijkt het nieuwe coronavirus hun positieve partnerschap te verstoren. Er is aangetoond dat de binding van het virus aan de receptor voor ACE2 de ACE2-spiegels verlaagt en de spiegels van de krachtige bloedvatconstrictor angiotensine II verhoogt, omdat minder angiotensine II wordt afgebroken en er minder vasodilatoren worden geproduceerd, wat de prognose van de patiënt verslechtert.

“In plaats van dat ACE2 de bloedvaten helpt ontspannen, helpt het het virus de gastheer binnen te dringen, waar het meer virus aanmaakt in plaats van de longen te helpen ontspannen en hun werk te doen”, zegt Yu.

Terwijl de onderzoekers de stukjes nog aan het samenstellen zijn, lijken verlaagde niveaus van ACE2 minder apeline en minder bescherming mogelijk te maken.

Hoe het ook zij, hun bevinding van dramatische verlagingen van apeline in het licht van ARDS, maakt niveaus van het beschermende peptide een potentiële vroege biomarker voor ARDS en respons op behandelingsinspanningen, zeggen ze.

De nieuwe bevinding was de eerste keer dat ze meer leerden over hoe CBD de gunstige effecten produceert die ze zagen in hun model van ARDS. Volgende stappen zijn onder meer een beter begrip van de interactie tussen CBD, apelin en het nieuwe coronavirus, inclusief waarom apelin ten onder gaat in het aangezicht van het virus en waarom CBD het ter sprake brengt. Dat omvat onder meer onderzoeken hoe het elimineren van apeline ARDS beïnvloedt en of CBD hetzelfde longvoordeel oplevert zonder apeline.

Waarschijnlijk onderdrukt het virus iets dat apelin onderdrukt, zeggen ze, en CBD interfereert. Maar ze betwijfelen of de interactie tussen apelin en CBD de enige manier is waarop de verbinding, de op een na meest voorkomende in de marihuanaplant, werkt in dit en andere scenario’s.

De onderzoeken werden mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van een veilig, relatief goedkoop model van ARDS door de onderzoekers door een synthetisch analoog van dubbelstrengs RNA te geven, POLY genaamd (I: C). Het nieuwe coronavirus heeft ook dubbelstrengs RNA, terwijl dat van ons enkelstrengs is, dus deze analoog produceerde een vergelijkbare respons als het virus, inclusief de extreme longschade die heeft geleid tot de noodzaak van beademing en andere extreme ondersteunende maatregelen voor patiënten, en is een belangrijke doodsoorzaak. Net als bij de SARS-CoV-2-infectie, is het resultaat de “cytokinestorm” die een overdreven immuunrespons in de longen weerspiegelt, wat eerder resulteert in een aanval dan in bescherming.

Voor deze studies ontving een controlegroep intranasale zoutoplossing gedurende drie opeenvolgende dagen, terwijl het COVID-19-model gedurende drie dagen POLY (I: C) intranasaal ontving. Een derde groep, de behandelingsgroep, ontving POLY ((I: C) en CBD in hetzelfde tijdsbestek.

Deze keer keken ze en vonden ze ook significant verlaagde apelinegehalten bij de muizen die COVID-achtige symptomen ontwikkelden in vergelijking met controles. Behandeling met CBD normaliseerde de immuunrespons en het apelinegehalte, samen met het zuurstofgehalte en zwelling en littekens in de longen die kenmerkend zijn voor de dodelijke ARDS.

“Het apelinergische systeem is een zeer, zeer alomtegenwoordig signaleringssysteem”, zegt Yu. Hoewel het verschillende banen heeft op verschillende plaatsen, en niveaus kunnen stijgen en dalen, afhankelijk van wat er nodig is, zijn de niveaus consistent meetbaar in de longen, een van de redenen waarom het een goede biomarker zou moeten zijn, en het wordt ook algemeen als beschermend beschouwd, zeggen ze. .

De belangrijke, diverse taken van Apelin zijn onder meer ervoor zorgen dat de placenta goed wordt voorzien van bloed en de zuurstof en voedingsstoffen die het tijdens een zwangerschap vervoert. In feite besloten DCG- en MCG-onderzoekers om naar apelin te kijken vanwege het werk van Dr. Évila Lopes Salles, een postdoctoraal onderzoeker met Baban in de DCG-afdeling voor orale biologie en de eerste auteur van het onderzoek, die de significante impact van het peptide in zwangerschap en duidelijke ontstekingsremmende rol aantoonde, zegt baban.

Synthetische agonisten die de apeline-niveaus verhogen, zijn er en zijn veelbelovend in het laboratorium voor hart- en vaatziekten, waaronder het vertragen van de groeisnelheid van zwakke punten in bloedvaten die aneurysma’s worden genoemd. CBD lijkt een natuurlijke apeline-agonist te zijn, zeggen de onderzoekers.

Bronnen:

Medical College of Georgia
Journal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous USC-onderzoekers ontdekken hoe ze het volledige immuunsysteem binnen 72 uur kunnen regenereren
Next Big Pharma-bedrijven controleren de goedkeuring van COVID-19-vaccins door artsen in veiligheidsraden te hebben - rapport

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Selderij is een knapperig superfood dat het metabool syndroom omkeert

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Professor waarschuwt: Aluminium vergiftigt onze hersenen en veroorzaakt de ziekte van Alzheimer

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

De beste exfoliaties voor je gezicht en lichaam

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat