Big Pharma-bedrijven controleren de goedkeuring van COVID-19-vaccins door artsen in veiligheidsraden te hebben – rapport

Big Pharma-bedrijven controleren de goedkeuring van COVID-19-vaccins door artsen in veiligheidsraden te hebben – rapport

Luister naar dit artikel

Een onderzoek door het Informed Consent Action Network (ICAN), een non-profitorganisatie voor vaccinveiligheid, bracht aan het licht dat artsen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en integriteit van COVID-19-vaccinonderzoeken verbonden zijn met Big Pharma-reuzen – een duidelijk belangenconflict. Deze bevinding bracht ICAN ertoe een formeel verzoek in te dienen om deze artsen te verbieden toezicht te houden op de vaccintests.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens het ICAN-rapport maakten de artsen deel uit van de gegevens- en veiligheidscontroles (DMSB’s) voor fase 3-onderzoeken voor meerdere COVID-19-vaccinkandidaten. Dit plaatst hen in een rol die net zo belangrijk is als die van de Food and Drug Administration, de belangrijkste regulator van COVID-19-medicijnen en vaccins.

De identiteit van DSMB-leden wordt ook anoniem gehouden om integriteit en onpartijdigheid te waarborgen. Dit betekent dat bedrijven hun leden selecteren – en met hen afspreken – in het geheim.

In de VS houden momenteel twee DSMB’s toezicht op fase 3-onderzoeken voor de vier vaccinkandidaten voor COVID-19: het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, dat toezicht houdt op de onderzoeken voor AstraZeneca, Johnson & Johnson en Moderna, en Pfizer DSMB, dat toezicht houdt op de proeven voor het kandidaat-vaccin ontwikkeld door Pfizer en BioNTech.

DSMB-artsen – en hun connecties met Big Pharma – ontmaskerd

Opgemerkt moet worden dat rapporten artsen hebben geïdentificeerd die deel uitmaken van de DSMB: Dr. Richard Whitley, een pediatrische ziektedeskundige aan de Universiteit van Alabama in Birmingham, dient als hoofd van de NIAID DSMB, volgens een rapport van Kaiser Health News; Ondertussen identificeerde een CBS-artikel dr. Kathryn Edwards als lid van Pfizers vijfkoppige DSMB.

Ironisch genoeg zei het artikel waarin Whitley werd geïdentificeerd: “Het beschermen van de identiteit van mensen in het bestuur is bedoeld om hen te beschermen tegen druk van het bedrijf dat het proces sponsort, overheidsfunctionarissen of het publiek.”

Gezondheidsautoriteiten hebben benadrukt dat DSMB’s die toezicht houden op vaccinonderzoeken onafhankelijk zijn van farmaceutische bedrijven. NIAID-directeur Dr. Anthony Fauci vertelde Today, presentator Sean Rameswaram tijdens een podcast van 24 september: “Mensen moeten begrijpen dat … de DSMB aan niemand rekenschap verplicht is, niet aan de president, niet aan de vaccinbedrijven, niet aan de FDA, niet aan mij. ”

Fauci voegde eraan toe dat de DSMB is samengesteld uit onafhankelijke gezondheids- en wetenschapsprofessionals die exclusieve toegang hebben tot gegevens over vaccinproeven. Uit nader onderzoek door ICAN bleek echter dat de twee artsen van de NIAID en Pfizer DSMB’s niet zo onpartijdig zijn als ze lijken.

Uit het onderzoek van ICAN bleek dat zowel Whitley als Edwards consultants, adviseurs en betaalde sprekers waren voor verschillende farmaceutische giganten. Dit zijn onder meer GlaxoSmithKline, Merck, Novartis, Sanofi, Moderna, AstraZeneca en Pfizer – de laatste drie bedrijven met hun eigen kandidaat-vaccin tegen coronavirus. De artsen ontvingen ook miljoenen dollars in contanten van deze medicijnfabrikanten, afgezien van maaltijden en uitstapjes op rekening van deze bedrijven. De band van Whitley en Edwards met deze bedrijven is in tegenspraak met de verklaring van Fauci dat DSMB’s aan niemand verplicht zijn.

Gezien dit duidelijke belangenconflict, stuurde ICAN een formele brief gericht aan Fauci, secretaris van het Department of Health and Human Services Alex Azar, FDA Center for Biologics Evaluation and Research Director Peter Marks en White House Coronavirus Task Force-adviseur Scott Atlas – met een verstrekte kopie voor president Donald Trump. De brief, opgesteld door ICAN-advocaat Aaron Siri, drong er bij Fauci op aan om “elk lid van de NIAID DSMB … die ooit een consultant is geweest, op een spreekbureau, of waarvan maaltijden of reizen zijn betaald door een farmaceutisch bedrijf” – inclusief Whitley te verwijderen.

Een onpartijdige DSMB speelt een sleutelrol om ervoor te zorgen dat elk goedgekeurd vaccin veilig te gebruiken is, vooral dat de ontwikkeling van een coronavirusvaccin dat wordt versneld onder Operatie Warp Speed van de regering van Trump.

Twee vaccins onder toezicht van de NIAID DSMB, waar Whitley deel van uitmaakt, hebben problemen ondervonden. Proeven met het COVID-19-vaccinkandidaat van AstraZeneca zijn tijdelijk stopgezet nadat twee vrijwilligers een spinale ontsteking hadden ervaren. Johnson & Johnson schortte ook de proeven voor zijn vaccin op nadat een deelnemer een “onverklaarde ziekte” had ontwikkeld.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous CBD helpt longschade door COVID te verminderen door de niveaus van beschermend peptide te verhogen
Next Homeopathie genas de Spaanse grieppandemie in 1918

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Bloed van tieners wordt in de VS verkocht voor bijna 6.800 euro per shot

Luister naar dit artikel Het is de nieuwste trend om veroudering tegen te gaan: het injecteren van tienerbloed. “Het is als plastische chirurgie maar dan van binnenuit,” aldus de arts

Overig

“Hoe ik kanker zonder chemotherapie versloeg”

Luister naar dit artikel Gloria Mattioni voelde zich rond juni 2011 niet zichzelf. Ze was erg moe, had constant hoofdpijn en voelde zich futloos. Na een bezoek aan het ziekenhuis

Vaccinaties

Pandemie was een Trojaans paard voor de COVID-19-prik, volgens een eerstelijnsarts

Luister naar dit artikel Het verplicht stellen van de COVID-injectie (een medicijn zonder veiligheidsgegevens op de lange termijn) voor jonge schoolkinderen, het dreigen met verlies van werk, professionele licenties en