Chemische stoffen in uw woonkamer veroorzaken diabetes

Chemische stoffen in uw woonkamer veroorzaken diabetes

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een nieuwe studie van UC Riverside toont aan dat vlamvertragers die in bijna elk huis worden aangetroffen, ervoor zorgen dat muizen nakomelingen krijgen die diabetisch worden.

Deze vlamvertragers, PBDE’s genaamd, zijn in verband gebracht met diabetes bij volwassen mensen. Deze studie toont aan dat PBDE’s diabetes veroorzaken bij muizen die alleen via hun moeder aan de chemische stof worden blootgesteld.

“De muizen kregen PBDE’s van hun moeders terwijl ze in de baarmoeder waren en als jonge baby’s via moedermelk”, zegt Elena Kozlova, hoofdauteur van de studie en doctoraalstudent neurowetenschappen van UC Riverside. “Het is opmerkelijk dat op volwassen leeftijd, lang na blootstelling aan de chemicaliën, de vrouwelijke nakomelingen diabetes ontwikkelden.”

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

PBDE’s zijn gewone huishoudelijke chemicaliën die aan meubels, stoffering en elektronica worden toegevoegd om brand te voorkomen. Ze komen vrij in de lucht die mensen thuis, in hun auto en in vliegtuigen inademen, omdat hun chemische binding met oppervlakken zwak is.

“PBDE’s zijn overal in huis. Ze zijn onmogelijk volledig te vermijden ”, zei UCR-neurowetenschapper en corresponderende auteur van de studie, Dr. Margarita Curras-Collazo.

“Hoewel de meest schadelijke PBDE’s zijn verboden voor productie en import, blijft de gebrekkige recycling van producten die ze bevatten, PBDE’s uitlogen in water, bodem en lucht. Als gevolg hiervan blijven onderzoekers ze vinden in menselijk bloed, vet, foetaal weefsel en moedermelk in moedermelk in landen over de hele wereld. ”

Gezien hun eerdere verband met diabetes bij volwassen mannen en vrouwen, en bij zwangere vrouwen, wilden Curras-Collazo en haar team weten of deze chemicaliën schadelijke effecten kunnen hebben op kinderen van aan PBDE blootgestelde moeders. Maar dergelijke experimenten kunnen alleen op muizen worden gedaan.

Diabetes leidt tot verhoogde bloedglucosespiegels of bloedsuikerspiegels. Na een maaltijd geeft de alvleesklier insuline af, een hormoon dat cellen helpt glucosesuiker uit voedsel te gebruiken. Wanneer cellen resistent zijn tegen insuline, werkt het niet zoals bedoeld en blijven de glucosespiegels hoog in het bloed, zelfs als er geen voedsel is gegeten.

Chronisch hoge glucosespiegels kunnen schade aan de ogen, nieren, hart en zenuwen veroorzaken. Het kan ook leiden tot levensbedreigende aandoeningen.

“Deze studie is uniek omdat we zowel de moeders als hun nakomelingen hebben getest op alle kenmerken van diabetes die bij mensen voorkomen,” zei Curras-Collazo. “Dit soort testen is nog niet eerder gedaan, vooral niet bij vrouwelijke nakomelingen.”

De onderzoekers gaven PBDE’s aan de muismoeders op lage niveaus die vergelijkbaar zijn met de gemiddelde blootstelling van de mens aan het milieu, zowel tijdens zwangerschap als borstvoeding.

Alle baby’s ontwikkelden glucose-intolerantie, hoge nuchtere glucosespiegels, insuline-ongevoeligheid en lage bloedinsulinespiegels, allemaal kenmerken van diabetes. Bovendien ontdekten onderzoekers ook dat de baby’s hoge niveaus van endocannabinoïden in de lever hadden, moleculen die geassocieerd zijn met eetlust, metabolisme en obesitas.

Hoewel de moeders enige glucose-intolerantie ontwikkelden, waren ze niet zo getroffen als hun nakomelingen.

“Onze bevindingen geven aan dat chemicaliën in het milieu, zoals PBDE’s, kunnen worden overgedragen van moeder op nakomeling, en dat blootstelling eraan tijdens de vroege ontwikkelingsperiode schadelijk is voor de gezondheid”, zei Curras-Collazo.

Het onderzoeksteam is van mening dat toekomstige longitudinale studies bij mensen nodig zijn om de langetermijngevolgen van PBDE-blootstelling op jonge leeftijd te bepalen.

“We moeten weten of menselijke baby’s die zowel voor als na de geboorte aan PBDE’s worden blootgesteld, diabetische kinderen en volwassenen worden”, zei Kozlova.

In de tussentijd adviseert Curras-Collazo mensen om blootstelling aan PBDE te beperken door maatregelen te nemen zoals handen wassen voor het eten, regelmatig stofzuigen en het kopen van meubels en andere producten die het niet bevatten. Ze hoopt ook dat aanstaande moeders goed geïnformeerd zijn over onopvallende omgevingschemicaliën die hun ongeboren en zich ontwikkelende kinderen kunnen beïnvloeden, evenals hun moedermelk.

“Wij geloven dat de voordelen die baby’s krijgen van moedermelk ruimschoots opwegen tegen de risico’s van het doorgeven van PBDE’s aan kinderen. We raden af om de borstvoeding in te perken, ”zei ze. “Maar laten we pleiten voor het beschermen van moedermelk en ons lichaam tegen dodelijke chemicaliën op de bank.”

Bronnen: University of California – RiversideJournal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Bescherming tegen griep: ontdek hoe ginseng een sterk immuunsysteem ondersteunt
Next Bijkomende schade? CDC geeft toe dat COVID-lockdowns een golf van psychische problemen bij kinderen veroorzaakten

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

6 nare gevolgen van te weinig slaap

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Suiker, het onzichtbare gevaar

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

6 wetenschappelijk onderbouwde voordelen van veganistisch eten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat