Gebruik van antibiotica vroeg in het leven verhoogt het risico op inflammatoire darmaandoeningen

Gebruik van antibiotica vroeg in het leven verhoogt het risico op inflammatoire darmaandoeningen

Luister naar dit artikel

Verstoring van darmbacteriën door antibiotica kort na de geboorte kan de rijping van het immuunsysteem beïnvloeden, zeggen Rutgers-onderzoekers


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Zelfs korte, enkele antibioticakuren die aan jonge dieren worden gegeven, kunnen hen vatbaar maken voor inflammatoire darmaandoeningen (IBD) als ze ouder zijn, aldus Rutgers-onderzoekers.

De studie, gepubliceerd in Genome Medicine, levert verder bewijs dat het idee ondersteunt dat het gebruik van antibiotica bij kinderen jonger dan 1 jaar de darmmicrobiota verstoort – de biljoenen nuttige micro-organismen die in en op ons lichaam leven – die een cruciale rol spelen in de gezonde rijping van het immuunsysteem en het voorkomen van ziekten zoals inflammatoire darmaandoeningen en type 1 diabetes.

“Deze studie levert experimenteel bewijs dat het idee versterkt dat de associaties van blootstelling aan antibiotica aan de latere ontwikkeling van ziekten bij menselijke kinderen meer zijn dan correlaties, maar dat ze feitelijk een rol spelen bij het veroorzaken van de ziekte”, aldus co-auteur Martin Blaser, directeur van het Rutgers Center for Advanced Biotechnology and Medicine.

Om te bepalen of het verhoogde ziekterisico te wijten was aan de verstoring van het microbioom van antibiotica, bestudeerden de onderzoekers de effecten van blootstelling aan natriumdextraansulfaat, een chemische stof waarvan bekend is dat het de dikke darm beschadigt, zowel bij muizen die antibiotica kregen als bij muizen die verstoorde microbiële inhoud getransplanteerd kregen in hun darmen versus een controlegroep.

Ze ontdekten dat de muizen die de antibiotica zelf kregen of het door antibiotica verstoorde microbioom kregen, significant slechtere colitis hadden, wat aantoonde dat blootstelling aan antibiotica het microbioom veranderde, de immuunrespons in de dikke darm veranderde en de experimentele colitis verslechterde.

“Het gebruik van een goed gevalideerd model van colitis stelde ons in staat om de effecten van eerdere blootstelling aan antibiotica op de ontwikkeling van een belangrijk ziekteproces te bestuderen”, zegt hoofdauteur Ceren Ozkul, een gastonderzoeker van de afdeling Farmaceutische Microbiologie van de Hacettepe University in Kalkoen.

De studie zet Blaser’s werk voort met de hypothese dat het verstoren van het microbioom in het vroege leven, vooral door antibiotica en C-sectie, een van de factoren is die moderne epidemieën veroorzaken.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Alarmbellen! Big Pharma wordt vrijgesteld van claims voor aansprakelijkheid van COVID-19-vaccins
Next Bill Gates draait en kronkelt over coronavirusvaccins die bij testpatiënten universele bijwerkingen veroorzaken

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Kanker tegengaan met vitamine C. Deze baanbrekende studie laat zien hoe het werkt

Luister naar dit artikel Uit nieuw onderzoek is gebleken dat stamcellen ongewoon hoge concentraties vitamine C opnemen. Deze vitamine zorgt er onder meer voor dat leukemie wordt onderdrukt. Steun Health

Onderzoek

Veel zout eten is mogelijk een stuk minder ongezond dan gedacht

Luister naar dit artikel Het is al decennia een dwingend advies: eet minder zout. Om precies te zijn niet meer dan zes gram per dag, het liefst nog minder. Het

Onderzoek

Studie toont aan: het verminderen van voedselverspilling verzacht de klimaatverandering

Luister naar dit artikel Het verminderen van de wereldwijde voedselverspilling zou de uitstoot van klimaatopwarmende gassen terugdringen en een aantal gevolgen van de klimaatverandering , zoals meer extreme weersomstandigheden en