Waarschuwing: immuniteitspaspoort technologie krijgt grip en roept ernstige ethische bezwaren op

Waarschuwing: immuniteitspaspoort technologie krijgt grip en roept ernstige ethische bezwaren op

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Is de toekomst van Orwell echt hier? We zien de angstaanjagende verspreiding van technologie waarmee bedrijven en ambtenaren mensen kunnen vragen om ‘bewijs’ van immuniteit tegen COVID en ‘andere relevante gezondheidsinformatie’. Hoewel het een droom is voor Bill Gates en andere voorstanders van massale vaccinaties, klinkt het als niets meer dan het begin van een nachtmerrie voor het grote publiek.

Maar liefst 15 landen bereiden zich tot nu toe voor om dit verbijsterende “toon me je papieren” -type van massale tracking en surveillance toe te passen onder het mom van volksgezondheid en veiligheid. De vraag is: hoe ver gaan ambtenaren om de vrijheid van individuen te controleren … en op welk punt zal het publiek eindelijk opkomen tegen deze waanzinnige schending van de privacy?

Worden uw rechten geschonden met dit NIEUWE immuniteitspaspoort?

Een Brits cyberbeveiligingsbedrijf lanceerde onlangs een nieuwe gepatenteerde technologie genaamd COVI-PASS ™. Hun beweerde doel is het bevorderen van een veiligere “terugkeer naar werk en sociale interacties” na een wereldwijde pandemie.

Hier is wat meer informatie van hun website:

“COVI-PASS ™ is een beveiligd digitaal gezondheidspaspoort dat uw COVID-19-testgeschiedenis en immuunrespons en andere relevante gezondheidsinformatie weergeeft … dit zorgt voor een zelfverzekerde terugkeer naar werk en leven.” Het lijkt te werken als een smartphone-app.

Als we tussen de regels door lezen, kunnen we gemakkelijk afleiden dat dit type technologie ook zal worden gebruikt om te voorkomen dat je ergens heen kunt gaan of iets kunt doen als je niet kunt ‘bewijzen’ dat je antistoffen hebt tegen het nieuwe coronavirus, of door een eerdere infectie of een vaccin (beide moeten volgens ambtenaren nog immuniteit bewijzen).

Met andere woorden:

Als u niet wilt voldoen aan massale trackingmaatregelen, moet u zich mogelijk voorbereiden op ernstige schendingen van uw rechten, zoals niet in staat zijn om in een vliegtuig te stappen, naar een restaurant te gaan of zelfs op uw werk te werken. Alles valt binnen de mogelijkheden als dit type technologie algemeen beschikbaar wordt gemaakt.

Zet je schrap of verlies je vrijheid. Velen zijn bang dat dit de toekomst is waarmee we worden geconfronteerd.

Ambtenaren die klaarstaan om het publiek te sussen met de belofte dat immuniteitspaspoorten “optioneel” zullen zijn … maar kunnen we dit op de lange termijn echt geloven?
Weet je nog dat je zei: “Als je ze een centimeter geeft, dan nemen ze een kilometer?” Het is moeilijk om een beter aforisme te bedenken voor dit ontnuchterende nieuws. En het lijdt geen twijfel dat deze apps en ‘ePassports’ voor het eerst aan ons worden verkocht als een ‘vrijwillig’ idee.

Maar hoe lang kunnen we verwachten dat dit zo blijft?

Net als veel andere critici, is onze belangrijkste bewering met deze vooruitgang van het immuniteitspaspoort het uiterst gevaarlijke precedent dat ze hebben geschapen. Hoe kan worden voorkomen dat deze technologie het recht van een persoon op privacy en vrijheid bedreigt?

Er zijn zoveel vragen. Wat zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen COVID-19 niet “doelbewust” krijgen of een manier vinden om een bewijs van immuniteit te “kopen”?

Wat moet er gebeuren als en wanneer hackers en cybercriminelen dit soort beschermde gezondheidsinformatie stelen? Zullen gezondheidsfunctionarissen de doelpalen verplaatsen en gaan ingrijpen voor nog meer controle over onze rechten, allemaal in naam van ‘veiligheid?’

Het is niet alarmerend om dit soort vragen te stellen. Met grotere technologische vooruitgang komen er meer kwetsbaarheden en mogelijkheden voor misbruik. En gezien het overwicht van al drastische maatregelen die al zijn genomen in de COVID-19-pandemie – van contactopsporing en gedwongen quarantaine tot verplicht maskergebruik, zelfs als je buiten loopt op sommige plekken – is het niet een groot deel van de verbeeldingskracht om je dit soort draconische handhaving voor te stellen.

Kort gezegd: immuniteitspaspoorten en andere soortgelijke technologie kunnen en mogen niet worden genormaliseerd. Het is verkeerd dat iemand toegang vraagt tot uw beschermde gezondheidsinformatie, omdat u anders niet mag werken, reizen.

We hopen dat dit nooit zal gebeuren en moedigen individuen aan om contact op te nemen met hun politieke vertegenwoordigers en hun stem te laten horen.

Bronnen:

COVIPass.com
Mintpressnews.com
GatesNotes.com
CDC.gov

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Trainen met gezichtsmaskers kan gevaarlijk zijn en dit is waarom
Next Gebrekkige COVID-19-testen: volgens de CDC is ongeveer de helft van alle antilichaamtestresultaten onnauwkeurig

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Geneesmiddelen zijn gevaarlijk: Peter Gøtzsche

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Winterklachten? Geef je weerstand een boost!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Let op: Honing bevat plastic

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat