Brekend onderzoek uit Italië: 99% van de door coronavirus gedode Italianen had “reeds bestaande aandoeningen”

Brekend onderzoek uit Italië: 99% van de door coronavirus gedode Italianen had “reeds bestaande aandoeningen”

Luister naar dit artikel

Nu de nieuwe pandemie van het coronavirus onze wereld en het dagelijks leven blijft beïnvloeden, beginnen mensen (we kunnen alleen maar hopen) het belang van ‘sociale afstand’ echt te begrijpen. Het vertragen van de infectie is nodig om ziekenhuizen (en wij allemaal!) Te beschermen tegen volledige overbelasting. In werkelijkheid zijn er in deze ziekenhuizen al duizenden doden door coronavirus, aangezien medische professionals moeite hebben om de middelen te verschaffen die nodig zijn om voor hun patiënten te zorgen tegen een dergelijke onbekende ziekte.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nu Italië als een zwaar getroffen gebied wordt beschouwd, vragen velen zich af waarom zoveel Italianen het leven hebben verloren aan COVID-19 (op het moment van schrijven heeft de natie meer dan 8.000 doden gezien uit meer dan 80.000 bevestigde gevallen). Nieuw onderzoek van een Italiaanse topinstantie wijst nu op een veelzeggende indicator: een hoge prevalentie van comorbiditeit onder de slachtoffers.

Italiaans nationaal gezondheidsinstituut: de helft van de COVID-19-sterfgevallen in het land vond plaats met 3 of meer ‘reeds bestaande’ aandoeningen

Comorbiditeit betekent eenvoudigweg veel ziekten of chronische gezondheidsproblemen die tegelijkertijd bij één persoon voorkomen. Op basis van de huidige gegevens lijkt dit een significante risicofactor te zijn voor overlijden door de ziekte veroorzaakt door SARS-CoV-2.

In een onlangs vrijgegeven onderzoeksstudie deelde het National Institute of Health in Italië dat bijna de helft van alle Italianen die tot nu toe zijn overleden aan complicaties veroorzaakt door COVID-19, drie of meer onderliggende gezondheidsproblemen hadden.

Meer dan 25 procent van de sterfgevallen aan het Italiaanse coronavirus vond plaats bij mensen met twee chronische aandoeningen, en nog eens 25 procent bij mensen met één. Alles bij elkaar leefden bijna alle (99 procent) Italianen die aan deze nieuwe ziekte zijn bezweken met ten minste 1 onderliggende gezondheidstoestand voordat ze besmet raakten.

Dit is ook niet alleen de ziekte van een oudere persoon. We weten dat ook jongere mensen worden getroffen. Ongeveer 1 op de 5 Amerikanen die in de Verenigde Staten in het ziekenhuis moeten worden opgenomen voor COVID-19, is 20 tot 44 jaar oud, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Zoals veel deskundigen opmerken, lopen ouderen meer risico op infectie en ernstige gevolgen van COVID-19. Maar in het licht van de nieuwe gegevens van Italië is het redelijk om te zeggen dat dit waarschijnlijk niet alleen vanwege hun leeftijd komt. Het kan ook zijn dat ze vaker meerdere gezondheidsproblemen hebben.

Dat gezegd hebbende, heeft naar schatting 40 procent van de Amerikaanse bevolking chronische gezondheidsproblemen – en dit omvat ook mensen uit deze jongere doelgroep. Dit zou dus gedeeltelijk kunnen verklaren waarom zelfs zoveel jongere Amerikanen intramurale medische zorg nodig hebben voor deze virale infectie.

Waarschuwing voor mensen met “reeds bestaande aandoeningen”

Volgens Italiaanse gegevens lijkt hoge bloeddruk de meest voorkomende reeds bestaande gezondheidstoestand bij COVID-19-slachtoffers, die bij meer dan driekwart van de slachtoffers voorkomt. Ter referentie: hoge bloeddruk treft maar liefst 80 procent van de Amerikanen ouder dan 75 jaar.

Onderzoekers weten nog niet of hoge bloeddruk direct coronavirussterfgevallen veroorzaakt, maar het lijkt een gevaarlijke risicofactor te zijn en – vanwege de schade aan het hart en de bloedvaten die het vaak veroorzaakt – het voor een persoon moeilijker kunnen maken om de stress van zo’n ziekte bestrijden.

Als u een hoge bloeddruk heeft, andere chronische gezondheidsproblemen (zoals diabetes, hartaandoeningen, astma en obesitas), ouder dan 65 jaar bent, een verzwakt immuunsysteem heeft of rookt, neem dan sociale (fysieke) afstand serieus. En doe er natuurlijk alles aan om uw immuunsysteem gezond en sterk te houden.

Als u bovendien geen onderliggende gezondheidsproblemen heeft, moet u sociale distantie nog steeds serieus nemen, omdat mensen kunnen worden geïnfecteerd door het virus, geen symptomen hebben en nog steeds onbewust anderen infecteren.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Abbott Labs onthult COVID-19 "Gamechanger": draagbare test kan virus detecteren in minder dan 5 minuten
Next De cardiovasculaire risicoverlagende voordelen van een koolhydraatarm dieet wegen op tegen de mogelijke toename van LDL-cholesterol

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Leef je langer als je vegetarier bent of wordt?

Luister naar dit artikel Het is in ons deel van de wereld onmiskenbaar een trend: steeds meer mensen kiezen voor geen of minder vlees. Sommigen vanwege het milieu, sommigen vanwege

Onderzoek

Genetisch gemodificeerde kippen leggen eieren met medicijn tegen kanker

Luister naar dit artikel Onderzoekers zijn er middels genetische modificatie in geslaagd, kippen eieren te laten leggen met daarin medicatie tegen bepaalde soorten kanker en een aantal andere aandoeningen. Steun

Onderzoek

Elke minuut gaat er een kind dood door deze ziekte. Met deze ontdekking kan het leed voorgoed gestopt worden

Luister naar dit artikel Toen 18 ernstig zieke malariapatiënten uit Congo niet reageerden op medicijnen, gaf de dienstdoende arts hen een nog niet goedgekeurde behandeling met gedroogde bladeren van de