Nieuw COVID-19-onderzoek: het immuunsysteem kan terugvechten

Nieuw COVID-19-onderzoek: het immuunsysteem kan terugvechten

Luister naar dit artikel

Melbourne-onderzoekers hebben de immuunreacties van een van de eerste nieuwe coronaviruspatiënten (COVID-19) in Australië in kaart gebracht, waaruit blijkt dat het lichaam in staat is het virus te bestrijden en te herstellen van de infectie.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onderzoekers van het Peter Doherty Institute for Infection and Immunity (Doherty Institute) – een joint venture tussen de Universiteit van Melbourne en het Royal Melbourne-ziekenhuis – konden op vier verschillende tijdstippen bloedmonsters testen bij een verder gezonde vrouw van in de veertig, die geïnfecteerd was met COVID-19 en milde tot matige symptomen had die ziekenhuisopname vereisten.

Vandaag gepubliceerd in Nature Medicine is een gedetailleerd rapport van hoe het immuunsysteem van de patiënt op het virus reageerde. Een van de auteurs van het artikel, onderzoeksgenoot Dr. Oanh Nguyen, zei dat dit de eerste keer was dat brede immuunreacties op COVID-19 werden gemeld.

“We hebben de hele breedte van de immuunrespons bij deze patiënt bekeken met behulp van de kennis die we gedurende vele jaren hebben opgebouwd door te kijken naar immuunresponsen bij patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen met influenza”, zei Dr. Nguyen.

Drie dagen nadat de patiënt was opgenomen, zagen we grote populaties van verschillende immuuncellen, die vaak een veelbetekenend teken zijn van herstel tijdens seizoensgebonden influenza-infectie, dus we voorspelden dat de patiënt binnen drie dagen zou herstellen, wat gebeurde.

Het onderzoeksteam was in staat om dit onderzoek zo snel te doen dankzij SETREP-ID (Sentinel Travellers and Research Preparedness for Emerging Infectious Disease), geleid door Royal Melbourne Hospital Infectious Diseases Physician Dr. Irani Thevarajan van het Doherty Institute.

SETREP-ID is een platform waarmee een breed scala aan biologische bemonstering kan plaatsvinden bij terugkerende reizigers in het geval van een nieuwe en onverwachte uitbraak van besmettelijke ziekten, en dat is precies hoe COVID-19 in Australië is begonnen.

“Toen COVID-19 uitkwam, beschikten we al over ethiek en protocollen, zodat we snel in detail konden gaan kijken naar het virus en het immuunsysteem,” zei Dr. Thevarajan.

“Al gevestigd in een aantal ziekenhuizen in Melbourne, zijn we nu van plan SETREP-ID uit te rollen als een nationale studie.”

In samenwerking met professor Katherine Kedzierska van de Universiteit van Melbourne, een laboratoriumhoofd bij het Doherty Institute en een wereldwijd toonaangevende onderzoeker naar influenza-immunologie, kon het team de immuunrespons ontleden die leidde tot succesvol herstel van COVID-19, wat misschien het geheim is van het vinden van een effectief vaccin.

“We toonden aan dat hoewel COVID-19 wordt veroorzaakt door een nieuw virus, bij een verder gezond persoon, een robuuste immuunrespons tussen verschillende celtypen geassocieerd was met klinisch herstel, vergelijkbaar met wat we zien bij influenza,” zei professor Kedzierska.

“Dit is een ongelooflijke stap voorwaarts om te begrijpen wat het herstel van COVID-19 stimuleert. Mensen kunnen onze methoden gebruiken om de immuunreacties in grotere COVID-19-cohorten te begrijpen en ook te begrijpen wat er ontbreekt bij mensen met fatale gevolgen. ”

Dr. Thevarajan zei dat de huidige schattingen aantonen dat meer dan 80 procent van de gevallen van COVID-19 mild tot matig is, en dat het begrijpen van de immuunrespons in deze milde gevallen erg belangrijk is.

“We hopen ons werk nu nationaal en internationaal uit te breiden om te begrijpen waarom sommige mensen aan COVID-19 sterven, en om meer kennis op te bouwen om te helpen bij de snelle respons van COVID-19 en toekomstige opkomende virussen”, zei ze.

Bronnen:

University of Melbourne

Journal article

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Parasieten in rauwe vis zijn dramatisch gestegen, blijkt uit onderzoek
Next Cafeïnevrije koffie gekoppeld aan het risico op kanker

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Duitse onderzoekers hebben met succes valse herinneringen in de hoofden van mensen geïmplanteerd en vervolgens verwijderd

Luister naar dit artikel Heb je je ooit iets uit het verleden herinnerd dat nooit echt is gebeurd? Als dat zo is, staat dit fenomeen bekend als een valse herinnering,

Onderzoek

Nieuwe studie koppelt beginnende colorectale kanker aan antibioticagebruik bij kinderen

Luister naar dit artikel Er bestaat begrijpelijkerwijs enige bezorgdheid over het feit dat er te veel antibiotica worden voorgeschreven, vooral in de kindertijd. Alles, van vermoedelijke keelontsteking tot acne, wordt

Onderzoek

Nieuwe biologische hartklep is veelbelovend voor actieve vijftigers en zestigers

Luister naar dit artikel In UZ Leuven kreeg voor het eerst een Belgische patiënt een biologische hartklep van de nieuwe generatie. De hartklep is veelbelovend voor vijftigers en zestigers met