3 essentiële oliën die antischimmel, antibacterieel en antiviraal zijn

3 essentiële oliën die antischimmel, antibacterieel en antiviraal zijn

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Er zijn veel essentiële oliën die zulke krachtige plantaardige bestanddelen bevatten dat ze een drievoudige bedreiging vormen voor pathogenen die op de loer liggen in uw huis of werkruimte. U kunt etherische oliën gebruiken voor het reinigen van oppervlakken of in een diffuser om uw huiselijke en werkomgeving te ontgiften.

Laten we eerlijk zijn: met al dit gepraat over virussen … is het goed om te weten dat we schadelijke bacteriën en virussen kunnen vermijden met volledig veilige (en natuurlijke) stoffen. Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

Etherische oliën kunnen de kans op infecties helpen verminderen

Tea tree olie doodt een lange lijst van ziekteverwekkers: viraal, bacterieel en schimmel. Recente studies hebben aangetoond dat tea tree olie bijzonder goed is in het uitroeien van gramnegatieve bacteriën, zoals de bacteriën die longontsteking veroorzaken.

Het doodt zelfs de resistente stafylokokken. Tea tree olie is ook geweldig om in een spuitfles te bewaren om snel spritz te maken en ruimtes te ontgiften, zoals wanneer de hond op je bed of andere meubelstukken heeft gelegen.

Tea tree olie is een van de beste reinigende oliën die er zijn. Het is zo effectief in het ontgiften van woonruimtes dat ziekenhuizen – die pas recentelijk manieren probeerden te vinden om ziekenhuisapparatuur te steriliseren in het licht van antibioticaresistente bacteriën en virussen – nu medische benodigdheden coaten in een tea tree olie-coating, om ziekenhuizen een veiliger plek te maken.

Nog een idee: je kunt wat tea tree olie mengen met witte azijn en zo een geweldige schimmelverwijderende oplossing creëren!

De gezondheidsvoordelen van pure eucalyptus

Eucalyptusolie is niet alleen geweldig voor het openen van de sinusholtes en het opruimen van geblokkeerde luchtwegen, het is ook een geweldige manier om je huis schoon te maken. Door het aroma ruikt de kamer op natuurlijke wijze met een geur van bosachtige dennen die ons doet denken aan de natuur.

Het helpt ook bij wondverzorging en helpt hoestsymptomen te verminderen. Het is geweldig om schoon te maken, vooral in combinatie met de andere twee oliën waarover ik je vandaag vertel (en ik zal je ook enkele recepten voor reinigingsoplossingen geven!)

De belangrijkste bestanddelen die eucalyptus zijn antibacteriële, antiseptische en antivirale eigenschappen geven, zijn eucalyptol, 1,8-Cineole, Limonene, Para-Cymene en alpha-Pinene. Het bevat ook krachtig ontstekingsremmende flavonoïden en tannines.

Trouwens, eucalyptus kan helpen het H1N1-virus uit te roeien en verkoudheden en schimmels af te weren.

Waarom tijm geweldig is tegen bacteriën en virussen

Zoals alle essentiële oliën die ik vandaag heb genoemd, moet je een 100% pure essentiële olie kopen om de olie een aanzienlijk antiviraal, antischimmel- of antibacterieel effect te geven.

Tijm etherische olie bevat veel krachtige bestanddelen die zijn antivirale en antibacteriële eigenschappen geven. Tijm bevat meerdere antivirale bestanddelen, waaronder thymol, carvacol, borneol, cineoles kamfer, borneol, terpinenes, terpinenols cymene en pinenes, om er maar een paar te noemen.

Deze bestanddelen geven etherische olie van tijm zijn sterke antivirale eigenschappen. Het is zelfs bewezen dat etherische olie van tijm de griep (H1N1) uitroeit en 90% van de herpes simplex 1 en 2 virussen uitroeit.

Recept voor etherische olie voor reinigings- / desinfectiemiddel

10-15 druppels tea tree etherische olie
20 druppels elke etherische olie van eucalyptus en etherische olie van tijm
2 kopjes heet water
1 kopje witte azijn
Voor het reinigen van tapijten, het schrobben van vloeren en klussen waar u een zeepachtige reiniger wilt, voegt u ¼ tot ½ kopje castilla zeep toe.

Je kunt ook tea tree olie aan shampoo toevoegen om van de hoofdhuid aandoeningen af te komen of als je een oogaandoening hebt zoals blefaritis of een stoornis van de Meibom-klier, vaak veroorzaakt door bacteriën in de buurt van het gezicht of doordat het haar in de ogen komt.

Ongetwijfeld zijn er, zeker tegenwoordig, veel mensen bezorgd over het krijgen van een bacteriële of virale infectie. Daarom is het zo goed om te weten dat we dingen kunnen doen om het risico te verminderen, zoals het eten van (biologische, lokaal geteelde) hele voedingsmiddelen – zoveel mogelijk, een actieve levensstijl handhaven, voldoende slaap van goede kwaliteit krijgen, supplementen van hoge kwaliteit nemen en natuurlijk het gebruik van etherische oliën – als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Dr. Oz zegt dat NIEMAND hoeft te worden getest tenzij ze symptomen vertonen, zelfs niet als asymptomatische mensen de pandemie verspreiden zonder het te weten
Next Parasieten in rauwe vis zijn dramatisch gestegen, blijkt uit onderzoek

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Drie verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van koffie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Onderzoek: Verbindingen in cannabis waarvan is vastgesteld dat ze de groei van kankercellen in de dikke darm remmen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Met deze 4 ingrediënten maak jij een elixer dat al het slijm uit je longen verwijdert en je immuunsysteem versterkt!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat