Eerste studie identificeert sterfterisicofactoren geassocieerd met Coronavirus in Wuhan

Eerste studie identificeert sterfterisicofactoren geassocieerd met Coronavirus in Wuhan

Luister naar dit artikel

Ouder zijn, tekenen van sepsis vertonen en bloedstollingsproblemen hebben bij opname in het ziekenhuis zijn belangrijke risicofactoren die samenhangen met een hoger risico op overlijden door het nieuwe coronavirus (COVID-19), volgens een nieuwe observationele studie bij 191 patiënten met bevestigde COVID-19 van twee ziekenhuizen in Wuhan, China, gepubliceerd in The Lancet.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Specifiek zijn op oudere leeftijd, met een hoge Sequential Organ Failure Assessment (SOFA) score en met een d-dimeer groter dan 1 μg / L de factoren die clinici kunnen helpen om patiënten met een slechte prognose in een vroeg stadium te identificeren.

De nieuwe studie is de eerste keer dat onderzoekers risicofactoren in verband met ernstige ziekte en overlijden hebben onderzocht bij in het ziekenhuis opgenomen volwassenen die zijn overleden of zijn ontslagen uit het ziekenhuis. In de studie van 191 patiënten werden 137 ontslagen en 54 stierven in het ziekenhuis. De auteurs merken op dat de interpretatie van hun bevindingen kan worden beperkt door de steekproefgrootte van het onderzoek.

Bovendien presenteren de auteurs nieuwe gegevens over virale verspreiding, die aangeven dat de mediane duur van virale verspreiding 20 dagen was bij overlevenden (variërend van 8 tot 37 dagen), en het virus was detecteerbaar tot de dood in de 54 niet-overlevenden.

Hoewel langdurige virale afstoting suggereert dat patiënten mogelijk nog steeds COVID-19 kunnen verspreiden, waarschuwen de auteurs dat de duur van virale afstoting wordt beïnvloed door de ernst van de ziekte, en merken op dat alle patiënten in het onderzoek in het ziekenhuis waren opgenomen, van wie tweederde in ernstige of kritieke toestand. Bovendien werd de geschatte duur van virale verspreiding beperkt door de lage frequentie van het verzamelen van ademhalingsmonsters en het gebrek aan meetbare detectie van genetisch materiaal in monsters.

“De uitgebreide virale afscheiding die in onze studie is opgemerkt, heeft belangrijke implicaties voor het nemen van beslissingen over isolatie-voorzorgen en antivirale behandeling bij patiënten met bevestigde COVID-19-infectie. We moeten echter duidelijk zijn dat virale afstotingstijd niet moet worden verward met andere zelfisolatiebegeleiding voor mensen die mogelijk zijn blootgesteld aan COVID-19 maar geen symptomen hebben, omdat deze begeleiding is gebaseerd op de incubatietijd van het virus , ”Verklaart co-hoofdauteur professor Bin Cao van het China-Japan Friendship Hospital en Capital Medical University, China. [1]

Hij vervolgt: “Wij adviseren dat negatieve tests voor COVID-19 vereist zijn voordat patiënten uit het ziekenhuis worden ontslagen. Bij ernstige griep verlengt een vertraagde virale behandeling de duur van het virusverlies, en samen vormen deze factoren het risico dat geïnfecteerde patiënten sterven. Evenzo kan een effectieve antivirale behandeling de resultaten in COVID-19 verbeteren, hoewel we in onze studie geen verkorting van de virale afstotingsduur na antivirale behandeling hebben waargenomen. ” [1]

Volgens co-auteur dr. Zhibo Liu van het Jinyintan-ziekenhuis in China: “Oudere leeftijd, met tekenen van sepsis bij opname, onderliggende ziekten zoals hoge bloeddruk en diabetes, en het langdurige gebruik van niet-invasieve ventilatie waren belangrijke factoren bij de dood van deze patiënten. Slechtere resultaten bij oudere mensen kunnen deels te wijten zijn aan de leeftijdsgebonden verzwakking van het immuunsysteem en verhoogde ontsteking die virale replicatie en meer langdurige reacties op ontsteking kunnen bevorderen, waardoor blijvende schade aan het hart, de hersenen en andere organen kan ontstaan. ” [1]

Voor het eerst beschrijft het onderzoek het complete beeld van de voortgang van COVID-19. De mediane duur van koorts was ongeveer 12 dagen bij overlevenden, wat vergelijkbaar was bij niet-overlevenden. Maar de hoest kan lang duren – 45% van de overlevenden had nog hoest symptomen bij ontslag. Bij overlevenden zou dyspneu (kortademigheid) na ongeveer 13 dagen verdwijnen, maar zou het bij niet-overlevenden tot de dood duren. De studie illustreert ook het tijdstip van het optreden van verschillende complicaties zoals sepsis, acute respiratory distress syndrome (ARDS), acuut hartletsel, acuut nierletsel en secundaire infectie.

De nieuwe analyse omvat alle volwassenen (18 jaar of ouder) met in het laboratorium bevestigde COVID-19 die na 29 december 2019 zijn toegelaten tot het Jinyintan Hospital en het Wuhan Pulmonary Hospital, die op 31 januari 2020 waren ontslagen of overleden. Dit waren de twee aangewezen ziekenhuizen voor het overbrengen van patiënten met ernstige COVID-19 vanuit Wuhan tot 1 februari 2020.

Tijdens het onderzoek vergeleken de onderzoekers klinische gegevens, behandelingsgegevens, laboratoriumresultaten en demografische gegevens tussen overlevenden die waren ontslagen uit het ziekenhuis en niet-overlevenden. Ze keken naar het klinische beloop van symptomen, virale afscheiding en veranderingen in laboratoriumresultaten tijdens ziekenhuisopname (bijv. Bloedonderzoek, röntgenfoto’s van de borst en CT-scans; zie tabel 1 voor de volledige lijst), en gebruikten wiskundige modellen om risicofactoren te onderzoeken geassocieerd met sterven in het ziekenhuis.

Gemiddeld waren patiënten van middelbare leeftijd (mediane leeftijd 56 jaar), de meeste waren mannen (62%, 119 patiënten) en ongeveer de helft had onderliggende chronische aandoeningen (48%, 91 patiënten) – de meest voorkomende is hoge bloeddruk (30 %, 58 patiënten) en diabetes (19%, 36 patiënten; tabel 1). Vanaf het begin van de ziekte was de mediane tijd tot ontslag 22 dagen, en de gemiddelde tijd tot overlijden was 18,5 dagen.

In vergelijking met overlevenden waren patiënten die stierven eerder ouder (gemiddelde leeftijd 69 jaar versus 52 jaar), en scoorden ze hoger op de Sequential Organ Failure Assessment (SOFA) die duidt op sepsis en verhoogde bloedspiegels van het d-dimeer eiwit. (een marker voor coagulatie) bij opname in het ziekenhuis (tabel 1 en 3).

Bovendien waren een lager aantal lymfocyten (een soort witte bloedcellen), verhoogde niveaus van Interleukin 6 (IL-6, een biomarker voor ontstekingen en chronische ziekten) en verhoogde hooggevoelige troponine I-concentraties (een marker voor een hartaanval). komt vaker voor bij ernstige COVID-19-ziekte (figuur 2 en tabel 3).

De frequentie van complicaties zoals ademhalingsfalen (98%, 53/54 niet-overlevenden versus 36%, 50/137 overlevenden), sepsis (100%, 54/54 versus 42%, 58/137) en secundaire infecties (50 %, 27/54 versus 1%, 1/137) waren ook hoger in degenen die stierven dan overlevenden (tabel 2).

De auteurs constateren verschillende beperkingen van de studie, waaronder dat door het uitsluiten van patiënten die nog in het ziekenhuis zijn vanaf 31 januari 2020, en dus relatief meer ernstige ziekten in een eerder stadium, het aantal sterfgevallen niet de werkelijke mortaliteit van COVID-19 weerspiegelt . Ze wijzen er ook op dat niet alle laboratoriumtests (bijv. D-dimeer-test) bij alle patiënten werden uitgevoerd, zodat hun exacte rol bij het voorspellen van overlijden in het ziekenhuis mogelijk wordt onderschat. Ten slotte kan een gebrek aan effectieve antivirale middelen, onvoldoende naleving van standaard ondersteunende therapie en hoge doses corticosteroïden, evenals de overdracht van sommige patiënten naar het ziekenhuis laat in hun ziekte, mogelijk ook hebben bijgedragen aan de slechte resultaten bij sommige patiënten.

Bronnen:

The Lancet
Journal Article

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Waarom heeft Amazon dit Coronavirus paraatheidsboek verboden?
Next Darmbacteriën kunnen tumoren doordringen en kankertherapie bevorderen, suggereert studie

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Ebola kan helpen bij het bestrijden van hersentumoren – studie

Luister naar dit artikel Het Ebola-virus is onbetwist een van de dodelijkste virussen die de mensheid kent, maar volgens wetenschappers van Yale kan het voor de verandering misschien wat goeds

Onderzoek

Bier als middel tegen kanker?

Luister naar dit artikel Uit een onderzoek van de Universiteit van Idaho blijkt dat een paar bestanddelen van bier kunnen helpen bij de bestrijding van kanker. De stoffen zijn met

Onderzoek

‘Nudging’ binnen gezondheidszorg kan zelfs levens redden

Luister naar dit artikel ‘Nudging’ breekt ook in de gezondheidszorg door. Op de juiste manier inspelen op het gedrag van patiënten verbetert behandelingen, vermindert fouten, bespaart kosten en redt levens.