Russische wetenschappers creëren kunstmatige ‘menselijke huid’ die sterker wordt wanneer ze wordt uitgerekt

Russische wetenschappers creëren kunstmatige ‘menselijke huid’ die sterker wordt wanneer ze wordt uitgerekt

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een door Rusland geleid team van wetenschappers heeft een synthetische stand-in voor de menselijke huid gecreëerd die veel van de struikelblokken overwint bij het recreëren van levende weefsels door zowel zacht als stevig te zijn en sterker te worden wanneer uitgerekt.

De onderzoekers van de Staatsuniversiteit van Moskou, samen met collega’s in de Verenigde Staten, hebben jarenlang het slimme materiaal ontwikkeld, dat zelfs in staat is zichzelf te assembleren.

De huid, die bestaat uit moleculaire vezels die op het lange deel van het molecuul zijn geënt, is zeer elastisch, maar als deze op andere manieren wordt uitgerekt, gedraaid of uit vorm wordt gebogen, wordt deze zeer snel sterker.

Wetenschappers die de menselijke huid willen nabootsen voor robotica, draagbare elektronica en plastische chirurgie hebben weinig succes gehad bij het proberen iets te creëren dat zowel zacht als stevig kan zijn. De moeilijkheid om de contrasterende doelen te overwinnen is vooral uitgesproken bij weefsels zoals vet, dat zowel ultrazacht als ultrastevig is.

De Boffins, onder leiding van professor Dmitry Ivanov, hebben echter het schijnbaar hardnekkige probleem opgelost met hun nieuwe hybride materiaal dat de mechanica van vet, foetaal membraan, ruggenmerg en zelfs hersenweefsel kan repliceren.

“De huid heeft unieke eigenschappen – hij is zowel zacht als elastisch wanneer hij in contact is”, legt professor Ivanov uit. “Wanneer het echter wordt uitgerekt, wordt het hard – het is mogelijk om de integriteit van de huid alleen te schenden door een zeer sterk mechanisch effect.”

Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Central Science van de American Chemical Society en het team bereidt zich nu voor op de volgende fase in hun ontwikkeling van kunstmatige huid.

Bronnen:

RT


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Grote studie vindt antioxidanten, vitamines en mineralen zijn "aanzienlijk" hoger in biologisch voedsel
Next De microben in je darmen zijn een betere voorspeller voor ziekte dan genetica

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Is verse jus echt net zo slecht als cola?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Over 8 jaar is de helft van alle kinderen autistisch. De oorzaak is schokkender dan je denkt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Je denkt dat 120/80 een normale bloeddruk is? Je hebt het helemaal mis!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat