Russische wetenschappers creëren kunstmatige ‘menselijke huid’ die sterker wordt wanneer ze wordt uitgerekt

Russische wetenschappers creëren kunstmatige ‘menselijke huid’ die sterker wordt wanneer ze wordt uitgerekt

Luister naar dit artikel

Een door Rusland geleid team van wetenschappers heeft een synthetische stand-in voor de menselijke huid gecreëerd die veel van de struikelblokken overwint bij het recreëren van levende weefsels door zowel zacht als stevig te zijn en sterker te worden wanneer uitgerekt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De onderzoekers van de Staatsuniversiteit van Moskou, samen met collega’s in de Verenigde Staten, hebben jarenlang het slimme materiaal ontwikkeld, dat zelfs in staat is zichzelf te assembleren.

De huid, die bestaat uit moleculaire vezels die op het lange deel van het molecuul zijn geënt, is zeer elastisch, maar als deze op andere manieren wordt uitgerekt, gedraaid of uit vorm wordt gebogen, wordt deze zeer snel sterker.

Wetenschappers die de menselijke huid willen nabootsen voor robotica, draagbare elektronica en plastische chirurgie hebben weinig succes gehad bij het proberen iets te creëren dat zowel zacht als stevig kan zijn. De moeilijkheid om de contrasterende doelen te overwinnen is vooral uitgesproken bij weefsels zoals vet, dat zowel ultrazacht als ultrastevig is.

De Boffins, onder leiding van professor Dmitry Ivanov, hebben echter het schijnbaar hardnekkige probleem opgelost met hun nieuwe hybride materiaal dat de mechanica van vet, foetaal membraan, ruggenmerg en zelfs hersenweefsel kan repliceren.

“De huid heeft unieke eigenschappen – hij is zowel zacht als elastisch wanneer hij in contact is”, legt professor Ivanov uit. “Wanneer het echter wordt uitgerekt, wordt het hard – het is mogelijk om de integriteit van de huid alleen te schenden door een zeer sterk mechanisch effect.”

Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Central Science van de American Chemical Society en het team bereidt zich nu voor op de volgende fase in hun ontwikkeling van kunstmatige huid.

Bronnen:

RT

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Grote studie vindt antioxidanten, vitamines en mineralen zijn "aanzienlijk" hoger in biologisch voedsel
Next De microben in je darmen zijn een betere voorspeller voor ziekte dan genetica

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Ziekte van Lyme genezen in een maand!

Luister naar dit artikel We hebben de conferentie in Sutton Coldfield een beetje vroeg verlaten als gevolg van het ontbreken van een geschikte beschikbare oppas, wat erg jammer is. Het

Overig

Ze luisterde naar haar dokters – en haar baby stierf. Nu waarschuwt ze voor borstvoeding

Luister naar dit artikel Jillian Johnson, de moeder van Landon, vond het verdacht. Landon huilde constant, al dagen lang, behalve als zij hem aan de borst legde. Maar de dokters

Nieuws

Mogelijke doorbraak in erkenning bijwerkingen hpv-vaccin

Luister naar dit artikel In de door tv2 op 25 maart uitgezonden documentaire over mogelijke bijwerkingen van het hpv-vaccin, zegt Jesper Mehlsen van het Frederiksberg-ziekenhuis dat “volgens het huidige plaatje”