Studie: Vlierbessen voorkomen dat griepvirussen zich hechten aan menselijke cellen en deze binnendringen

Studie: Vlierbessen voorkomen dat griepvirussen zich hechten aan menselijke cellen en deze binnendringen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een nieuwe studie heeft bepaalt hoe vlierbessen in staat zijn om het griepvirus te stoppen in zijn sporen.

In vlierbessen zit een chemische verbinding ontdekt die het griepvirus immobiliseert.

Eerdere onderzoeken hebben het vermogen van vlierbessen om de griepsymptomen te verlichten en de duur van de ziekte te halveren, aangetoond, maar een nieuwe studie verklaart hoe deze oude remedie werkt.

Wanneer preventief ingenomen, blokkeren de unieke fytochemicaliën in vlierbessen het virus om onze gezonde cellen binnen te komen en zich er zelfs aan te hechten.

Als de griep al aanhoudt, voorkomt deze verbinding dat het virus repliceert, waardoor de symptomen worden verlicht en de duur van de infectie drastisch wordt verminderd.

Onderzoekers in de studie gebruikten gekweekte vlierbessen (in tegenstelling tot wilde die je kunt vinden) die vervolgens werden omgezet in een sapserum. Het serum werd vóór, tijdens en nadat ze waren geïnfecteerd met het influenzavirus op cellen aangebracht.

Het waargenomen resultaat was een “krachtig direct antiviraal effect tegen het griepvirus,” zei Dr. Golnoosh Torabian.

“Het remt de vroege stadia van een infectie door belangrijke virale eiwitten te blokkeren die verantwoordelijk zijn voor zowel de virale hechting als de toegang tot de gastheercellen.”

Het extract was ook effectief in het bestrijden van het virus in latere stadia van infectie, door geïnfecteerde cellen te stimuleren om cytokines af te geven – chemische boodschappers die het immuunsysteem gebruikt voor communicatie tussen verschillende celtypen om een efficiëntere respons te coördineren.

De samenvatting luidt:

Vlierbessenextract is effectief bij de behandeling van griep. Deze studie was gericht op het bepalen van het werkingsmechanisme van vlierbes en de primaire actieve stof, cyanidine 3-glucoside (cyn 3-glu), tegen het influenzavirus. Het directe effect werd bestudeerd via hemagglutinatieremmingstest, plaque-reductietest en flowcytometrie-analyse. Om het indirecte immunomodulerende effect te beoordelen, werd bovendien de modulatie van pro-inflammatoire cytokines geëvalueerd. Vlierbes vertoonde een mild remmend effect in de vroege stadia van de influenzaviruscyclus, met een aanzienlijk sterker effect (therapeutische index van 12 ± 1,3) in de post-infectiefase. Onze gegevens ondersteunen verder zowel de directe effecten van vlierbessenextract door virale glycoproteïnen te blokkeren, als indirecte effecten door verhoogde expressie van IL-6, IL-8 en TNF. Cyn 3-glu, ondanks het aantonen van een vergelijkbaar direct werkingsmechanisme (IC50 van 0,069 mg / ml) in vergelijking met het vlierbessensap, had geen invloed op de expressie van pro-inflammatoire cytokines. Kortom, vlierbes vertoont meerdere wijzen van therapeutische werking tegen influenza-infectie.

U kunt waarschijnlijk in uw omgeving wilde vlierbessen vinden die u misschien kunt voederen. Pas op dat u geen rauwe wilde vlierbessen eet, omdat deze licht giftig zijn tenzij ze gekookt of gedroogd zijn en tot een tinctuur zijn verwerkt (recept hieronder).

https://youtu.be/XOYzWyFGkqM


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Tijd om deze sla weer weg te gooien, het kan uw gezondheid bedreigen
Next Het MMR-vaccin is een totale mislukking en gezondheidsambtenaren proberen wanhopig te voorkomen dat u dat feit ontdekt

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Artsen zullen u dit NOOIT vertellen: Hier is u hoe uw schildklier te GENEZEN met slechts twee ingrediënten!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Het vermijden van rood of verwerkt vlees lijkt geen gezondheidsvoordelen te bieden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

8 Redenen waarom je elke dag chocolade zou moeten eten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat