8 natuurlijke remedies voor nierstenen

8 natuurlijke remedies voor nierstenen

Luister naar dit artikel

Nierstenen zijn extreem pijnlijk en de cijfers zijn enorm! Volgens Reviews in Urology lijdt ongeveer 7% van de volwassen bevolking aan deze vreselijke aandoening. Over het algemeen is de belangrijkste oorzaak van nierstenen uitdroging – veroorzaakt door het niet drinken van voldoende schoon water (fluoridevrij) en het niet consumeren van voldoende waterrijke groenten en fruit.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Andere medische aandoeningen die uw risico op nierstenen kunnen verhogen, zijn urineweginfecties, tubulaire acidose van de nier en hyperparathyreoïdie.

De meeste stenen zijn afzettingen van calciumoxalaat, maar ze kunnen ook bestaan uit de volgende verbindingen:

Urinezuur, vooral als u uitgedroogd bent of jicht heeft.
Cystine, als u een bepaalde genetische aandoening heeft die uw nieren aantast.
Struviet, wat het gevolg kan zijn van een infectie.

Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke remedies voor nierstenen die deze pijnlijke kiezels kunnen voorkomen of oplossen. De volgende acht voedingsmiddelen en voedingssupplementen zijn misschien het proberen waard.

Welke voedingsmiddelen verlagen het risico op nierstenen?

Het is duidelijk dat een dieet een essentieel onderdeel is om nierstenen te vermijden. Het eten van selderiestengels als groente en het gebruik van de zaden in thee kunnen bijvoorbeeld de gezondheid van de nieren bevorderen en de vorming van stenen verminderen. Appels kunnen nierstenen helpen voorkomen vanwege hun hoge vezelgehalte – wat geweldig is om afvalstoffen uit het spijsverteringsstelsel te verwijderen.

Een minder vaak voorkomend voedsel is heilige basilicum. Probeer thee te maken van de bladeren en drink het met organische (rauwe) honing om de pijn van deze stenen te verminderen. Heilige basilicum wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan andere voordelen, zoals het bestrijden van verkoudheid en griep; verbetering van mentale alertheid; en het verminderen van cellulaire ontsteking.

Een andere (heerlijke) remedie wordt gemaakt door een paar bruine bonen een nacht te laten weken. Kook ze vervolgens 2-3 uur, zeef de vloeistof en drink deze om de natuurlijke verwijdering van nierstenen te bevorderen.

Wat zijn enkele goede voedingssupplementen om nierstenen te helpen voorkomen?

Bovenaan de lijst staat een medicinale plant, chanca piedra – die geweldig is voor de lever, nieren en galblaas. De Engelse vertaling is ‘steenbreker’ en kan stenen binnen enkele dagen oplossen als ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen.

Houd er rekening mee dat de hoeveelheden kunnen variëren, afhankelijk van uw specifieke toestand. Dat gezegd hebbende, raden de meeste natuurlijke gezondheidsexperts een chanca piedra-thee aan, zodra je symptomen voelt. Drink verschillende kopjes om ongewenste stenen te verwijderen.

De B-vitamines, vooral vitamine B6, zijn belangrijk bij het verminderen van calciumoxalaatnierstenen. Je kunt B-vitamines krijgen uit een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder vlees gevoed met gras, wild gevangen vis, rauwe amandelen, biologische volle granen en groenten. Maar heel vaak kan een hoogwaardig vitamine B-complexsupplement samen met extra vitamine B6 helpen.

Bovendien zijn B-vitamines meestal effectiever wanneer ze worden ingenomen met magnesiumrijk voedsel – gekweekt in mineraalrijke bodems – zoals organische donkere bladgroenten, noten en zaden. Magnesiumtekort is behoorlijk gevaarlijk voor de menselijke gezondheid, dus wees voorzichtig.

L-methionine is een ander aanbevolen supplement. Het is een essentieel aminozuur dat je kunt krijgen van grasvoer en biologische bonen. Maar naarmate het lichaam gifstoffen ophoopt, zullen ook uw behoeften toenemen.

Vergeet het voor de hand liggende niet om pijn te voorkomen

De pijn die stenen met zich meebrengen, is alleen maar dat je lichaam je vertelt dat levensstijlveranderingen nodig zijn – snel! Blijf goed gehydrateerd en zorg ervoor dat je vers (schoon) water drinkt.

Als u natuurlijk bronwater drinkt, zorg er dan voor dat het op veiligheid is getest. Als u geen toegang hebt tot schoon bronwater, zorg er dan voor dat u uw water zuivert met een omgekeerde osmose (RO) of drink gedistilleerd water.

Vergeet niet dat het drinken van RO-water weinig mineralen bevat, dus misschien wilt u de gezondheidsvoordelen onderzoeken van het herstellen van het mineraalevenwicht in het water. Een andere goede gezondheidstip is om verse (biologische) citroen, limoen en appelazijn aan je dranken toe te voegen – dit helpt je systeem alkalisch te maken en die vervelende stenen weg te spoelen.

En tot slot, als je frisdrank drinkt – stop er dan meteen mee. Vanwege het hoge fosforzuurgehalte is het doorslikken van frisdrank een van de slechtste dingen die u voor uw gezondheid kunt doen. Over het algemeen veroorzaakt een dieet dat uw lichaamsvloeistoffen zuur maakt u veel lichamelijke pijn.

Maar het goede nieuws, door eenvoudige wijzigingen in uw dieet aan te brengen – u kunt de dreiging van nierstenen voor altijd voorkomen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Oost ontmoet West: kunnen TCM en westerse geneeskunde 'samenwerken' om longkanker te verslaan?
Next Vaccinindustrie onthult nieuwe "alles-in-één superinjectie" die meerdere vaccins tegelijk aflevert, "geprogrammeerd" om op verschillende tijdstippen te worden afgebroken

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Saffraan even effectief als Ritalin bij de behandeling van ADHD, blijkt uit nieuwe studie

Luister naar dit artikel Volgens de CDC wordt geschat dat ten minste 5% van de kinderen in de Verenigde Staten een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) heeft, hoewel sommige studies schatten

Natuurlijk

De wetenschap verklaart 7 dingen die met je lichaam gebeuren als je stopt met het eten van suiker

Luister naar dit artikel Statistieken tonen aan dat meer dan 20% van alle Amerikanen meer dan 700 calorieën suiker per dag eet. Suiker heeft een nadelig effect op de algehele

Natuurlijk

Noni versterkt de levenskracht en is werkzaam bij zenuwpijn

Luister naar dit artikel De Noni of Indische moerbei (Morinda citrifolia) is een plant uit de sterbladigenfamilie (Rubiaceae). Het is een struik of tot 6 m hoge groenblijvende, diepvertakte boom