Vermijd deze 4 schadelijke chemicaliën thuis

Vermijd deze 4 schadelijke chemicaliën thuis

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Mensen richten zich op het consumeren van schoon voedsel, maar onbekend bij velen, kunnen uw meubels ook schadelijke chemicaliën bevatten. Deze chemicaliën kunnen worden opgenomen door eten, inademen en zelfs door de huid. Kijk uit voor de volgende materialen en controleer op hun niet-toxische alternatieven.

1. Vlekwerende coatings

Vlekwerende coatings worden toegevoegd op vloerbedekking en andere stoffen om vlekken te voorkomen. Hoewel deze er mogelijk voor zorgen dat uw huis er schoner uitziet, vormen deze coatings gezondheidsrisico’s.

Vlekwerende coatings of vlekafstotende, bevatten chemicaliën die veranderen in perfluorkoolwaterstoffen (PFC’s). Deze verbindingen vallen uiteen in kleinere, die de lichamen van organismen kunnen infiltreren. Bovendien ontleden ze niet, zodat ze lang in het lichaam kunnen blijven.

PFK’s hebben negatieve effecten op het lichaam. Ze vormen een risico voor ongeboren baby’s, waardoor ze minder gewicht en grootte hebben. Ze veroorzaken ook abnormale schildklierniveaus en een zwakker immuunsysteem.

2. Vlamvertragers

Vlamvertragers worden sinds de jaren zestig in de maakindustrie gebruikt. Ze worden vaak gebruikt in stoffering, verf, telefoons, keukenapparatuur en auto’s. Tot op zekere hoogte bieden ze een gevoel van veiligheid aan huiseigenaren, die ervan verzekerd zijn dat deze items niet gemakkelijk ontbranden en verbranden.

Studies hebben echter aangetoond dat langdurige blootstelling aan deze verbindingen nadelige effecten heeft. Deze omvatten endocriene en schildklierverstoring, een verzwakt immuunsysteem en kanker. Net als insectenwerende middelen kunnen deze items in de omgeving blijven en zich jarenlang ophopen in de lichamen van dieren en mensen.

Kinderen, bouwvakkers en brandweerlieden zijn het meest kwetsbaar voor hun effecten. Studies hebben aangetoond dat kinderen grotere hoeveelheden vlamvertragers in hun lichaam hebben dan volwassenen. Dit kan te wijten zijn aan hun nabijheid tot de vloer en hand-tot-mondoefeningen.

3. Op pvc gebaseerde kunststof

Polyvinylchloride of PVC is een synthetisch kunststofpolymeer dat op grote schaal wordt gebruikt in verschillende items. Sommige mensen hebben gekozen voor synthetische kleding en stoffen als een beter alternatief voor dierenleer. Deze items bevatten echter ook verbindingen die schadelijke stoffen in de lucht kunnen uitstoten wanneer ze afbreken.

Deze op PVC gebaseerde verbindingen kunnen zich ook ophopen in de weefsels van levende organismen en zich ophopen in de moedermelk van mensen en andere dieren. Langdurige accumulatie kan leiden tot hoge niveaus van toxiciteit, wat leidt tot reproductieve stoornissen en problemen in de hersenen.

4. Antirimpelafwerkingen

Antirimpelafwerkingen zijn toegevoegd aan stoffen voor een beter uiterlijk en minder rimpels. Dit komt omdat natuurlijke vezels zoals katoen of linnen tijdens het productieproces “onvolkomenheden” kunnen vasthouden. Hoewel dit misschien handiger lijkt, zijn antirimpelafwerkingen op basis van formaldehyde.

Formaldehyde wordt vaak gebruikt als conserveermiddel in uitvaartcentra en laboratoria. De effecten variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van de duur van de blootstelling en de gevoeligheid van de persoon.

Formaldehyde veroorzaakt onder andere irritatie in de ogen en de keel, ademhalingsproblemen en astma-aanvallen. Enkele van de slechtere effecten zijn onder meer beschadiging van het zenuwstelsel en het veroorzaken van kanker.

Hoe deze schadelijke chemicaliën te vermijden

Alle bovengenoemde gevaarlijke chemicaliën zijn te vinden in gewone huishoudelijke artikelen. Dit betekent niet dat je al je meubels moet weggooien, zelfs als het iets is dat je later kunt overwegen. Als u deze chemicaliën kent, bent u in de toekomst gewoon een slimmere koper. Hier zijn manieren om ze te vermijden:

Vraag de fabrikant naar hun materialen.

Controleer altijd het etiket voor de materialen die werden gebruikt om het meubilair of apparaat te maken. Doe je huiswerk op de verschillende namen voor deze chemicaliën en maak vervolgens een lijst om te controleren. Als er geen etiket is of als u niet zeker bent van het product, kunt u de fabrikant altijd vragen of een bepaalde chemische stof wordt gebruikt of niet.

Gebruik organische en natuurlijke alternatieven.

Een van de veiligste soorten stof om te kopen is wol. Het is van nature water- en vlambestendig. Het enige nadeel is dat het vrij prijzig is. Als u op zoek bent naar een goedkoper alternatief, kijk dan bij startende bedrijven. Veel mensen willen ook veilige en niet-giftige artikelen maken. Ondersteun sommige en draag bij aan het gezondheidsmilieu.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

OEcoTextiles.wordpress.com 1

NIEHS.NIH.gov

HealthAndEnvironment.org

PulpWorksInc.com

OEcoTextiles.wordpress.com 2


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Risicovolle kankerbehandelingen: artsen moeten patiënten informeren over de hartrisico's van chemotherapie en radiotherapie
Next Ze at elke dag een avocado, dit is er gebeurd met haar hoge cholesterol

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Waarschuwing: 90% van uw garnalen kan afkomstig zijn van toxische rioolvijvers in Azië

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Wetenschapper ontwikkelt op planten gebaseerd eetbaar vaccin voor COVID-19

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Warmte veroorzaakt dat aluminium folie naar voedsel uit gaat logen. Aluminiumtoxiciteit veroorzaakt Alzheimer, dementie, kanker en meer

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat