Walnoten zijn een heerlijke manier om voor je hart te zorgen

Walnoten zijn een heerlijke manier om voor je hart te zorgen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Mensen beschouwen walnoten al lang als krachtige superfoods en hebben de voedingswaarde ervan begrepen. Maar wist je dat het eten van walnoten ook een geweldige manier is om je hart gezond te houden?

Wat is er aan de hand met walnoten?

Amerikanen consumeren elk jaar meer dan 2,5 miljoen ton walnoten. Deze hoge vraag kan te wijten zijn aan walnoten die zowel heerlijk als voedzaam zijn – ze zijn gevuld met essentiële voedingsstoffen zoals calcium, ijzer, eiwit en vitamine B6.

Maar dat is nog maar het begin. Wat walnoten echt doet opvallen, is hoe geweldig ze zijn voor je hart. Walnoten bevatten grote hoeveelheden omega-3-vetzuren – gezonde, belangrijke vetten die essentieel zijn voor een uitgebalanceerd dieet. Omega-3-vetzuren verminderen ook het risico op ontstekingen in het lichaam. Regelmatig walnoten eten kan het risico op het ontwikkelen van aandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen helpen verlagen. Bovendien kan het eten van slechts 1,5 gram walnoten per dag helpen bij het reguleren van ‘slechte’ cholesterolwaarden en het verminderen van het risico op hartaandoeningen.

Als dat niet genoeg is, zitten walnoten vol met vitamine E, een antioxidantvitamine. De antioxiderende eigenschappen in walnoten helpen de opbouw van tandplak in je bloedvaten te bestrijden. Plaque-ontwikkeling versmalt de doorgang van bloed in uw bloedsomloop. Dit kan leiden tot atherosclerose, wat kan leiden tot een opeenhoping van plaque die hart- en vaatziekten zoals hartaanvallen en beroertes kan veroorzaken.

Nog beter: walnoten kunnen zelfs de bloedcirculatie bij diabetici helpen verbeteren. Een Amerikaans onderzoek suggereert dat het opnemen van walnoten in hun voeding de functie van hun vaatwanden verbetert, waardoor de mogelijkheden van hun bloedsomloop worden verbeterd.

Het is niet alleen voor je hart

Walnoten worden niet beperkt door hun vermogen om het hart te beschermen. Het is veelzijdig genoeg om andere delen van je lichaam te beschermen. Onderzoekers uit Spanje stellen voor om minstens drie keer per week walnoten te eten om je algehele kankerrisico met 40 procent te verminderen, in combinatie met een 55 procent vermindering van het risico op hart- en vaatziekten.

Een andere studie, deze keer van de Universiteit van Illinois, stelt dat het toevoegen van walnoten aan je dieet je darmgezondheid kan verbeteren: walnoten zijn direct gekoppeld aan een toename van het aantal gezonde bacteriën in je spijsverteringsstelsel. Een studie van de Universiteit van Connecticut suggereert dat regelmatige consumptie van walnoten helpt beschermen tegen colitis ulcerosa, een aandoening die zweren veroorzaakt en de dikke darm en het rectum ontsteken.

Walnoten hebben natuurlijke antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die zelfs de hersenen kunnen helpen, wat wordt ondersteund met een onderzoek in Iran dat aangeeft dat een walnootextract diabetische perifere neuropathie kan voorkomen, een ziekte die het vermogen van zenuwen om te communiceren met de hersenen en het ruggenmerg beschadigt bij mensen met diabetes.

Het onderzoek is duidelijk: regelmatige consumptie van walnoten is niet alleen gunstig voor je hart, het is ook een essentieel onderdeel van een dieet dat kanker weg wil houden en je spijsvertering gezond wil houden.

Als je een handvol walnoten wilt pakken, ga dan voor degenen die biologisch gecertificeerd zijn. Als ze rauw eten niet naar wens is, is het roosteren en kruiden van walnoten met honing en zeezout een mogelijkheid, of je zou je handvol walnoten in een pastei kunnen veranderen.

Hoe je je walnoten ook eet, blijf doorgaan: je hart zal je later bedanken.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

AgHires.com

MedicalNewsToday.com 1

Healthline.com

Insights.Ovid.com

MayoClinic.org

MedicalNewsToday.com 2

Walnuts.org

ScienceDaily.com

Previous Nierproblemen? Drink meer water
Next Zeezout en zuiveringszout Beste natuurlijke remedie voor het genezen van blootstelling aan straling

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Paardenbloem-extract doodt kankercellen binnen 48 uur

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Samenwonen verandert je immuunsysteem

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Behandeling van Lyme met Stevia

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat