Populaire reinigingsproducten gekoppeld aan COPD in studie

Populaire reinigingsproducten gekoppeld aan COPD in studie

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Als je ooit bleekmiddel of andere commerciële schoonmaakproducten hebt gebruikt, ben je je waarschijnlijk zeer bewust van de giftige geur waarmee ze je huis vullen. Volgens een nieuwe studie verhoogt het gebruik van bleekmiddel en andere veel voorkomende huishoudelijke ontsmettingsmiddelen het risico op het ontwikkelen van een dodelijke longziekte.

De studie

De studie werd geleid door Dr. Orianna Dumas van het Franse nationale instituut voor gezondheid en medisch onderzoek. Wetenschappers volgden meer dan 55.000 verpleegkundigen in de Verenigde Staten voor een periode van acht jaar.

Als onderdeel van het onderzoek keken onderzoekers naar verpleegkundigen die instrumenten en afdelingen moesten desinfecteren als onderdeel van hun werk. Ze maten de blootstelling aan specifieke ontsmettingsmiddelen die vaak worden gebruikt bij het reinigen van vloeren, meubels en andere huishoudelijke artikelen, zoals bleekmiddel, waterstofperoxide en alcohol.

De onderzoekers ontdekten dat alle desinfectiemiddelen “geassocieerd waren met een verhoogd risico op COPD van 24-32%.” Dr. Dumas verklaarde: “We hebben ontdekt dat verpleegkundigen die desinfectiemiddelen gebruiken om oppervlakken regelmatig te reinigen – minstens eenmaal per week – een 22% verhoogd risico op COPD hadden. ”

Uit het onderzoek bleek dat 37% van de verpleegkundigen wekelijks desinfectiemiddelen gebruikte om oppervlakken schoon te maken. Tijdens het onderzoek werd bij 663 van de deelnemende verpleegkundigen COPD vastgesteld. Dr. Dumas zei: “Voor zover wij weten, zijn wij de eerste die een verband tussen ontsmettingsmiddelen en COPD onder gezondheidswerkers melden en specifieke chemische stoffen onderzoeken die aan deze associatie ten grondslag kunnen liggen.”

Wat is COPD?

Chronische obstructieve longziekte of COPD, is een overkoepelende term die wordt gebruikt om progressieve longziekten te beschrijven, waaronder emfyseem, chronische bronchitis, refractaire astma en sommige vormen van bronchiëctasieën. Het treft ongeveer 30 miljoen mensen in de Verenigde Staten. Tekenen en symptomen van COPD zijn onder meer:

Verhoogde kortademigheid
Veel hoesten
Beklemming op de borst

Dr. Dumas zei: “Onze bevindingen bieden verder bewijs van de effecten van blootstelling aan ontsmettingsmiddelen op ademhalingsproblemen en benadrukken de urgentie van het integreren van gezondheidsoverwegingen in richtlijnen voor reiniging en desinfectie in zorginstellingen zoals ziekenhuizen.”

Overweeg om over te schakelen op natuurlijke, organische schoonmaakproducten om uzelf thuis tegen deze agressieve giftige chemicaliën te beschermen. U vermindert het aantal gifstoffen waaraan u en uw gezin worden blootgesteld en u krijgt veiligere, milieuvriendelijkere producten!

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over de link tussen reinigingsproducten en COPD:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous 21 Natuurlijke alternatieven voor de griepprik
Next Tamarinde Fluoride Detox - Maak de geest leeg en reinig de pijnappelklier

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Medicijn voor een langer leven (bij fruitvliegjes helpt het)

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Beter dan chemotherapie: kurkuma doodt kanker in plaats van patiënten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Ritalin verandert kinderhersenen blijvend

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat