Voordelen van kurkuma blijken de groei van kankercellen te neutraliseren, blijkt uit onderzoek

Voordelen van kurkuma blijken de groei van kankercellen te neutraliseren, blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel

Een veel voorkomend kruid dat vaak in de Aziatische keuken wordt gebruikt, kan de sleutel zijn om de groei van kankercellen te vertragen. Voor alle duidelijkheid, we hebben het over de voordelen van kurkuma. En de waarde ervan wordt aangeprezen door verschillende grote medische instellingen zoals de Mayo Clinic.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Door dieper in het onderzoek te duiken, publiceerden de National Institutes of Health een systematische review over de kankerbestrijdende effecten van curcumine – het belangrijkste actieve ingrediënt in kurkuma. Maar dat is niet de enige: er zijn meer dan 1500 PubMed-onderzoeken die de waarde van kurkuma illustreren – in de strijd tegen vele vormen van kanker.

Inzicht in de voordelen van kurkuma voor kankerpatiënten

Het vermelden waard is dat curcumine een antioxidant is en het belangrijkste actieve ingrediënt in kurkuma. Antioxidanten zijn verbindingen die vaak in planten voorkomen en waarvan bekend is dat ze de lichaamscellen beschermen tegen de aanval van geactiveerde moleculen – bekend als vrije radicalen – waarvan wordt aangenomen dat ze een verscheidenheid aan ziekten en aandoeningen veroorzaken.

Volgens de American Cancer Society kunnen de voordelen van kurkuma worden geïllustreerd door het feit dat curcumine enkele antikankereffecten in het laboratorium heeft aangetoond door zich te bemoeien met verschillende belangrijke moleculaire routes waarvan wordt aangenomen dat ze betrokken zijn bij de aanwezigheid, groei en verspreiding van kanker. Onderzoeksresultaten hebben aangetoond dat curcumine de vorming van kankerverwekkende enzymen in dieren remt, volgens de American Cancer Society – die toevoegden dat curcumine de groei van kankercellen in vitro kan doden en vertragen.

Het is ook aangetoond dat het de groei van kanker vermindert en tumoren van proefdieren krimpt.

Waarom is curcumine zo effectief in het voorkomen van de groei van kankercellen?

In een studie uit 2011 werd gekeken naar de voordelen van kurkuma door gebruik te maken van het feit dat curcumine in de darm blijft in plaats van te worden geabsorbeerd in de bloedbaan.

Ze ontdekten dat rokers die 4 gram curcumine per dag consumeerden, na de studie minder abnormale crypten hadden dan rokers die slechts 2 gram per dag slikten en geen verandering vertoonden. Onderzoek gaat door of curcumine de prevalentie van darm- en rectumkankers daadwerkelijk kan verminderen – waardoor patiënten kankervrij blijven.

De wetenschap onderzoekt manieren om de progressie van kanker te vertragen

In de meest recente studie hebben Onio en Duitse onderzoekers weefselmonsters van mesothelioomtumoren van patiënten op drie geografische locaties in de Verenigde Staten geanalyseerd, waarbij de mortaliteit van de patiënt en het specifieke type mesothelioom werden vergeleken.

Hoewel mesothelioom in verband is gebracht met blootstelling aan asbest, zijn veel van de 43.000 mensen die jaarlijks door deze kanker zijn gedood, nooit blootgesteld aan asbest. Hoewel wijdverbreid, zijn behandelingsopties beperkt gebleven, met minder dan optimale resultaten.

Senior onderzoeksauteur Afshin Dowlati, MD, hoogleraar geneeskunde – Hematologie / Oncologie, Case Western Reserve University School of Medicine, werd geciteerd in een verklaring van de universiteit waarin werd bevestigd dat betere manieren om mesothelioom te behandelen noodzakelijk zijn.

“We begrijpen nu de mechanismen die celproliferatie en groei bij kwaadaardig mesothelioom stimuleren,” zei Dowlati, lid van het Case Comprehensive Cancer Center, verwijzend naar de bevindingen van de studie.

Er wordt aangenomen dat veel kankers, inclusief mesothelioom, worden veroorzaakt door de werking van een intraceululair eiwit en transcriptiefactor bekend als STAT3. STAT staat voor “signaaltransducer en activator van transcriptie.”

Een signaalomvormer en activator fungeert als een route voor het instrueren van groei en overleving van cellen door het hele lichaam. De term “transcriptiefactor” verwijst naar een eiwit dat genetische informatie regelt die cellen vertelt hoe ze moeten presteren.

Kanker is gekoppeld aan de aanwezigheid van STAT3 omdat de transcriptiefactor een reputatie heeft voor het leveren van misleiding die het begin van menselijke kankers veroorzaakt en vervolgens hun aanhoudende groei voedt. De eiwitremmer PIAS3, die staat voor ‘eiwitremmer van geactiveerde STAT3’, heeft echter het vermogen om STAT3 te vertragen en zelfs te blokkeren om de groei van kanker te stimuleren.

Heeft de wetenschap de ware ‘antikanker’ kracht van curcumine ontdekt?

Onderzoekers waren in staat om niveaus van PIAS3 te koppelen aan STAT3-activiteit in elk weefselmonster. Bovendien beoordeelden de onderzoekers de impact van curcumine en peptiden geëxtraheerd uit PIAS3 op kwaadaardige mesothelioomcellen in vitro.

Curcumine- en PIAS3-peptiden verhoogden de PIAS3-niveaus in de studie, die de kankerverwekkende activiteit van STAT3 remden – zelfs mesothelioomcellen doden. Aangenomen wordt dat deze nieuwste bevindingen het bewijs leveren dat deze twee verbindingen effectief zijn bij het behandelen van kwaadaardig mesothelioom.

Het onderzoek wordt gekenmerkt als de eerste stappen in de richting van een daadwerkelijke klinische proef voor behandeling.

Een potentiële behandelingsstrategie voor kankerpatiënten ligt in het verschiet

De medische gemeenschap heeft lang geconstateerd dat mesothelioom niet consistent bij patiënten vordert, zelfs wanneer stadia, graden en klinische presentatie van de tumor zeer vergelijkbaar zijn. Dit suggereert dat de aanwezigheid van PIAS3 bij patiënten zou kunnen dienen als een marker omdat de expressie ervan een positief effect bleek te hebben op de overleving van de patiënt, op basis van de bevindingen van de studie.

De resultaten hebben onderzoekers ertoe gebracht te suggereren dat PIAS3-activatie een therapeutische strategie zou kunnen zijn voor patiënten met mesothelioom.

“Mesothelioom-patiënten met een lage PIAS3 en een hoge STAT3 hebben een grotere kans om vroeg te sterven”, legt Dowlati uit. “Aan de andere kant, die patiënten met hoge PIAS3-niveaus hebben een 44 procent verminderde kans om te overlijden in een jaar, wat aanzienlijk is.”

De wetenschappers geloven dat deze bevindingen kunnen leiden tot verder onderzoek naar de rol die PIAS3 zou kunnen spelen bij het remmen van andere kankers die worden veroorzaakt door STAT3-actie. Natuurlijk is op praktisch niveau een ontstekingsremmende levensstijl de sleutel tot het verminderen van uw risico op kanker.

Doe dagelijks het beste wat je kunt om zoveel antioxidanten te consumeren als je kunt – in je dieet en supplementroutine. Verminder uw blootstelling aan giftige stoffen in het milieu, zoals huishoudelijke chemicaliën, luchtvervuiling binnenshuis en draadloze (magnetron) straling. Blijf goed gehydrateerd met schoon (gezuiverd) water en blijf fysiek actief.

Vergeet niet dat uw toekomstige gezondheid op u vertrouwt om vandaag gezonde beslissingen te nemen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Vaccin gewonde tiener geneest van ernstige symptomen na Detox dieet & kruidenformule
Next Op DNA gebaseerde vaccins zijn in onze toekomst: ze zullen uw DNA letterlijk veranderen

About author

redactie
redactie 4591 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Beter dan chemotherapie: kurkuma doodt kanker in plaats van patiënten

Luister naar dit artikel Een bestanddeel van kurkuma is ongeveer 100 keer minder giftig dan chemotherapie en werkt effectiever bij de bestrijding van kankerstamcellen dan een combinatie van conventionele medicijnen.

Natuurlijk

De beste essentiële oliën en natuurlijke therapieën voor pijnverlichting

Luister naar dit artikel Chronische pijn, of pijn die langer dan drie maanden aanhoudt, treft meer dan een vijfde van de Amerikaanse bevolking, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control

Natuurlijk

Stop maculaire degeneratie en verbeter het gezichtsvermogen met deze 7 plantaardige stoffen

Luister naar dit artikel Maculaire degeneratie, die het netvlies van het oog en het centrale gezichtsveld beïnvloedt, is de belangrijkste oorzaak van gezichtsverlies bij oudere volwassenen. Steun Health Bytes: alleen via