Na tien dagen vasten beweert Will Smith dat hij de bloeddrukmedicatie die hij 10 jaar lang heeft gebruikt niet meer nodig heeft

Na tien dagen vasten beweert Will Smith dat hij de bloeddrukmedicatie die hij 10 jaar lang heeft gebruikt niet meer nodig heeft

Luister naar dit artikel

Gecontroleerd vasten wordt door sommigen beschouwd als een veiliger en effectief alternatief voor veel medicijnen. Er wordt aangenomen dat het een remedie is voor een groot aantal kwalen omdat het de nadelige gevolgen van onze constante obsessie met het eten van ongezond voedsel teniet doet. Will Smith was in een neerwaartse spiraal toen hij op een wodka en hoge koolhydraten dieet ging. Zijn familielid noemde hem minachtend ‘pudge-muffin’. Hij besloot zijn problemen frontaal aan te pakken en bracht zelfs zijn familie bij elkaar voor een niet-geschreven bijeenkomst om zijn gewichtsproblemen te bespreken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De 50-jarige acteur besloot om een systematisch plan van vasten uit te proberen gedurende 10 dagen nadat hij een imposante 225 pond (meer dan 102 kilogram) had bereikt.

Pratend op Facebook in, “Red Table Talks”, onthulde hij dat hij tijdens een recente familievakantie een beetje gek werd en begon met 4 tot 5 muffins als ontbijt. Terug van zijn vakantie ging de ster van Gemini Man op zijn 10-daagse vasten avontuur.

Will Smith gelooft dat zijn gecontroleerde en methodische vastenroutine zijn bloeddruk voldoende verlaagde om zelfs zijn BP-medicijn op te geven, iets dat hij nog nooit had gedaan in zijn 10 jaar medicatie.

Een cardioloog had gemengde gevoelens over de effectiviteit van vasten. Hij zei dat terwijl het handhaven van de bloeddruk een voorwaarde is voor een goede gezondheid en een langere levensduur, vasten niet altijd de ideale oplossing is. In plaats daarvan beval hij een evenwichtige levensstijl aan, rekening houdend met alle factoren die onze gezondheid beïnvloeden.

De vastenroutine van Will Smith was onduidelijk, omdat hij niet veel uitweidde. Maar het kan van alles betekenen: bepaalde maaltijden overslaan, een dieet met alleen vloeistof of volledig vasten zonder water en voedsel. Vier dagen na zijn regime merkte de acteur een aanzienlijke daling van de bloeddruk op. Het was belangrijk genoeg om Will Smith aan te moedigen zijn medicijnen op te geven, iets dat hij in tien jaar nog nooit heeft gedaan.

Vasten zorgt voor lagere druk, maar het is niet de enige indicator voor de gezondheid van het hart. BP geeft de druk aan die nodig is om bloed door het lichaam te pompen. Het geeft aan hoe elastisch de bloedsomloop is – de aderen, slagaders, etc. Stijfheid of verstopping in de bloedvaten laat het hart harder werken, zegt Dr. Joshua Yamamoto, medisch directeur bij Foxhall Foundation en een cardioloog.

Bloeddruk is geen ziekte maar geeft aan hoe goed de bloedsomloop die bloed door uw lichaam doorgeeft, werkt. Maar hoge druk belast uw hartspier extra en dat kan de oorzaak zijn van onregelmatige hartslagen (aritmie), stolling, hartfalen en kan uiteindelijk leiden tot een beroerte.

Terwijl vasten de bloeddruk verlaagt, veroorzaakt het ook uitdroging en honger, die geen van beide gezond zijn voor het lichaam. Dr.Yamamoto zegt dat de bloeddruk rekening moet houden met de algehele gezondheid van de patiënt.

Wat daadwerkelijk bijdraagt aan een gezond hart en normale bloeddruk is een gezond voedingspatroon met verse groenten en fruit, voldoende beweging, een stressvrij leven, weinig alcohol en geen tabaksproducten.

De invloed van vasten op de gezondheid is nog steeds niet helemaal duidelijk voor de medische wetenschap, maar elk schema van vasten moet worden gevolgd. Er is voldoende bewijs dat bepaalde soorten vasten kunnen helpen om de kansen op chronische gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, multiple sclerose en diabetes te verminderen.

Vasten kan ook betekenen dat het vasten wordt beperkt op vastgestelde intervallen en in gemeten hoeveelheden. 8:16 vasten is een populaire variant waarbij je al je maaltijden binnen acht uur per dag eet en voor de andere 16 vasten.

Er zijn nog andere voordelen van vasten. Dr. Miriam Merad, directeur van het Precision Immunology Institute op Mt. Sinai Scholl of Medicine zei dat vasten ontstekingen vermindert. Dr. Merad gelooft dat twee keer per dag eten voldoende zou moeten zijn en heel gunstig voor onze gezondheid zou zijn.

Lang vasten kan zelfs het immuunsysteem vernietigen. Gebrek aan voedsel kan ons te zwak en zo kwetsbaar maken voor infecties. Het verschil tussen vasten en honger moet worden begrepen. Elke vorm van vasten moet worden gecontroleerd door een expert; een arts of diëtist. En mensen met bepaalde aandoeningen zoals eetstoornissen, mentale problemen en zwangere vrouwen moeten niet vasten.

Er is absoluut meer onderzoek nodig naar het vasten voordat we tot een goede conclusie kunnen komen over het effect van vasten op de lange termijn.

Bronnen:

Truth Theory

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Expert waarschuwt: de griepprik van dit jaar zal waarschijnlijk niet effectief zijn
Next Kunstmatig gezoete producten bedreigen de gezondheid van het hart, blijkt uit onderzoek

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Menselijke obesitas komt voort uit plantenobesitas’

Luister naar dit artikel Dat beweert Evan Folds van Hobby Farms. De focus van veredelaars op het verhogen van de opbrengst van gewassen verlaagt volgens hem de nutriëntdichtheid van voeding.

Overig

Dit is wat je nodig hebt ter Controle wanneer je een fles Water koopt!

Luister naar dit artikel Elke keer als je langs een plaatselijke winkel gaat voor een fles water, is het laatste wat je opvalt de fles zelf. Ja, je moet het toegeven. Maar

Overig

‌Ivermectine: het onderdrukte wondermiddel voor Covid-19

Luister naar dit artikel Alsof het een herhaling is van het fiasco dat plaatsvond met hydroxychloroquine, censureren de gevestigde media, sociale media en regeringen gezamenlijk informatie over een medicijn waarvan