Schimmelinvasie kan sommige pancreaskankers veroorzaken

Schimmelinvasie kan sommige pancreaskankers veroorzaken

Luister naar dit artikel

Schimmels die in de darm leven, kunnen naar de alvleesklier gaan en veranderingen in normale cellen veroorzaken die tot kanker kunnen leiden, suggereert een nieuwe studie.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De bevinding kan de preventie en behandeling van alvleesklierkanker bevorderen, wat meestal fataal is omdat het vaak te laat wordt ontdekt. De ziekte is de laatste tijd in het nieuws geweest omdat “danger!” gastheer Alex Trebek een strijd voert tegen een geavanceerde vorm van de ziekte.

Het nieuwe onderzoek richt zich op een bepaalde vorm van kanker, pancreas ductaal adenocarcinoom genaamd, dat binnen twee jaar fataal kan zijn.

Hoewel de exacte oorzaken van pancreaskanker onduidelijk blijven, heeft de American Cancer Society al lang erkend dat virussen, bacteriën en parasieten pancreastumoren kunnen helpen stimuleren, noteerden de auteurs van de nieuwe studie.

Maar tot nu toe is niet aangetoond dat schimmels een rol spelen.

“Hoewel eerdere studies van onze groep hebben aangetoond dat bacteriën van de darm naar de alvleesklier reizen, is onze nieuwe studie de eerste om te bevestigen dat ook schimmels die trip maken en dat verwante veranderingen in de schimmelpopulatie de oprichting en groei van tumoren bevorderen,” aldus studie co-auteur Dr. George Miller in een persbericht van NYU Langone Health.

Miller is co-leider van het Tumor Immunology Research Program in het Perlmutter Cancer Center in NYU Langone Health, in New York City.

Alvleesklier ductaal adenocarcinoom is kanker van de buis in de pancreas waar spijsverteringssappen in de darmen lopen. Deze uitwisseling zorgt ervoor dat schimmelpopulaties in de darm en pancreas – het “mycobiome” – abnormaal worden, legde het NYU-team uit. Die verandering kan ervoor zorgen dat pancreascellen kwaadaardig worden.

In de nieuwe studie keken de onderzoekers eerst naar schimmeloverdracht van de darm naar de alvleesklier bij muizen die al pancreastumoren hadden.

In die experimenten ontdekten de onderzoekers dat het behandelen van de knaagdieren met een antischimmelmiddel het gewicht van tumoren in 30 weken tijd van 20% tot 40% deed krimpen.

Verder onderzocht het team de soorten schimmels in de kak van muizen met of zonder alvleesklierkanker. Ze hebben de schimmels zelfs getagd met “gloeiende” eiwitten om de microben van de darm naar de alvleesklier te zien reizen.

Bronnen

WebMD

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Arts in de VS krijgt 40 jaar cel voor voorschrijven opioïden
Next Door gedachten bestuurd 'Exoskelet' herstelt de beweging van volledig verlamde man

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Meer kans op vroegtijdig overlijden als je hartslag in rust hoog is

Luister naar dit artikel Een verhoogde hartslag in rust wijst op een slechte gezondheidstoestand. Je hartslag in rust kan zelfs voorspellen hoe groot de kans is dat je vroegtijdig zal

Natuurlijk

Dansen kan de tekenen van veroudering in de hersenen omkeren

Luister naar dit artikel Veroudering is slechts een getal, zeggen ze, maar ons lichaam is ongetwijfeld onderworpen aan het normale proces van veroudering. Dus, samen met de rest van het

Onderzoek

Meditatie werkt beter tegen pijn dan placebo

Luister naar dit artikel Amerikaanse wetenschappers zijn tot de ontdekking gekomen dat meditatie effectiever is tegen pijn dan een placebo. Bij proefpersonen die meditatie beoefenden nam de pijn sterker af, zo