Glutathion is de belangrijkste antioxidant voor een optimale gezondheid

Glutathion is de belangrijkste antioxidant voor een optimale gezondheid

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Glutathione lijkt veel op de onbezongen held van het lichaam.

Hoewel het constant aan het werk is om gifstoffen en andere ziekte-producerende onzuiverheden af te weren, is het pas sinds kort dat deze antioxidant aandacht begint te krijgen voor zijn belang voor de algehele menselijke gezondheid. Maar waarom?

Dat komt omdat steeds meer wetenschappers het verband zien tussen lage niveaus van glutathion en een verhoogd risico op chronische gezondheidsproblemen. Zie je, glutathion werkt door vrije radicalen te neutraliseren – terwijl het tegelijkertijd het immuunsysteem stimuleert en de lever ontgift, een proces in drie stappen dat bijdraagt aan een optimale gezondheid.

Waarom hebben de meeste mensen ernstig uitgeputte glutathion-waarden, samen met andere antioxidanten?

Vanwege de overconsumptie van zwaar verwerkt voedsel tot vrij verkrijgbare medicijnen – is het gemiddelde westerse lichaam schokkend laag in glutathion. Hoe groter uw blootstelling aan gifstoffen, des te groter het risico om te lijden aan uitgeputte hoeveelheden van deze meester-antioxidant.

Natuurlijk is mentale (en emotionele) stress een andere oorzaak van uitgeputte voorraden glutathion. Bovendien neemt het niveau van glutathion op natuurlijke wijze af met de leeftijd, beginnend bij het midden van het leven. In feite kunnen niveaus dalen tot slechts 50 procent (of meer) van wat het lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid.

Ongecontroleerde activiteit van vrije radicalen vormt een ernstige bedreiging voor de menselijke gezondheid

Vrije radicalen tasten de integriteit van onze cellen aan, wat leidt tot tal van gezondheidsproblemen. De meeste chronische gezondheidsproblemen hebben hun wortels in weefselschade veroorzaakt door vrije radicalen.

Daarom hebben we antioxidanten, zoals glutathion, nodig om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress – veroorzaakt door vrije radicalen. Hoewel glutathion overal in het lichaam aanwezig is, is de primaire locatie de lever.

En terwijl het lichaam ook gebruik maakt van andere antioxidanten, zoals vitamine C en E, zijn deze essentiële voedingsstoffen in feite sterk afhankelijk van glutathion voor regeneratie. De meeste glutathion wordt gemaakt van aminozuren. Eet dus veel biologisch voedsel – hoger in glutathione of zijn voorlopers zoals broccoli, bloemkool, kool, spruitjes, asperges, paprika’s, wortelen, avocado’s, squash, spinazie en meloenen.

Onderschat nooit de genezende kracht van glutathion

Wetenschappers die in het New England Journal of Medicine publiceren, wijzen op bewijs dat lage glutathion niveaus mogelijk achter een toename van door vrije radicalen geïnduceerde ziekten zitten die vaker voorkomen naarmate het lichaam ouder wordt. Specifiek vonden deze wetenschappers dat bij patiënten met hartaandoeningen, degenen met lage niveaus van glutathion in hun bloed 30 procent meer kans hadden op een hartaanval dan degenen met optimale niveaus van de antioxidant.

In een Deens onderzoek werden 41 honderdjarigen onderzocht om hun glutathion-niveau te vergelijken. De gezondste onder hen bleken de hoogste niveaus van glutathion te hebben – sommige op niveaus hoger dan mensen vele jaren jonger, toonaangevende wetenschappers suggereren dat deze antioxidant de sleutel kan zijn tot een lange levensduur.

Wat zijn de beste manieren om mijn glutathion-niveau te verhogen?
De gemiddelde westerling zou ongeveer 250 mg per dag moeten consumeren, maar de meeste mensen krijgen slechts ongeveer 35 mg.

Hier zijn een paar manieren om de gezondheidsvoordelen (en optimale niveaus) van deze krachtige antioxidant te ervaren:

Eet veel glutathion-rijk voedsel, waaronder organische meloenen, grapefruit, perziken, asperges en spinazie. Maar zorg ervoor dat je ze rauw eet wanneer mogelijk, of slechts minimaal verwarmt. Warmte, vooral uit een magnetron, vernietigt het gehalte aan antioxidanten.
Eet voedingsmiddelen met veel vitamine C, zoals organische mango’s en aardbeien. Dit voorkomt dat uw lichaam zijn GSH-reserves moet benutten om een tekort aan vitamine C te compenseren.
Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan het aminozuur cysteïne, waaronder kooivrije (biologische) eieren, niet-GGO-wei-eiwit en biologische knoflook. U zult willen kiezen voor wei-eiwit gemaakt van niet-gedenatureerde eiwitten, zodat cysteïne meer biologisch beschikbaar is.
Kies biologische producten; zuiver uw water (indien nodig); vermijd geraffineerd voedsel en schakel over naar volledig natuurlijke reinigingsproducten. Dit helpt om de gifstoffen in de omgeving die in contact komen met uw lichaam te minimaliseren.
Minimaliseer chronische stress in je leven. Als u zich voortdurend gestrest voelt, zal dit de opslag van GSH in het lichaam verminderen en uw vermogen om ziekten te voorkomen verzwakken.

Vergeet niet dat elke cel in ons lichaam GSH vereist en als de cellen gevaarlijk leeg raken van GSH – zullen de cellen sterven. Lage glutathione niveaus remmen de cellulaire functie – wat kan leiden tot hartproblemen, hersenaandoeningen en vele andere orgaanstoringen. Maar het komt erop neer dat dit vermijdbaar is.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Aziatische ginseng bleek effectief te zijn voor de behandeling van MS, auto-immuunziekten
Next Arts in de VS krijgt 40 jaar cel voor voorschrijven opioïden

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

MOET U ZICH ZORGEN MAKEN OVER DE NIVEAUS VAN ARSEEN IN BRUINE RIJST?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

5 manieren om kankercellen te elimineren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

6 voedingsmiddelen die goed voor je zijn

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat