Waarom kiest een derde van de kankerpatiënten voor alternatieve behandelingen – een mislukking van de moderne geneeskunde?

Waarom kiest een derde van de kankerpatiënten voor alternatieve behandelingen – een mislukking van de moderne geneeskunde?

Luister naar dit artikel

De moderne geneeskunde verliest zijn greep op de samenleving, omdat steeds meer mensen zich tot alternatieve behandelingen voor hun kanker gaan wenden. Hoewel chemotherapie en bestraling al lang de ‘gouden standaard’ zijn van conventionele kankerzorg, beginnen gezondheidsbewuste patiënten het paradigma in twijfel te trekken. Volgens een nieuwe studie van de Universiteit van Texas (UT) probeert een derde van de kankerpatiënten alternatieve of aanvullende therapieën en behandelingen om hun ziekte te genezen – en velen van hen doen dit zonder hun arts te raadplegen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Alternatieve en aanvullende medicijnen zijn al meer dan tien jaar populairder en het is gemakkelijk in te zien waarom. Veel conventionele medicijnen brengen hoge kosten met zich mee – zowel voor uw portemonnee als voor uw welzijn. Of u het nu heeft over een vrij verkrijgbaar medicijn tegen pijn of chemotherapie, er is een risico op bijwerkingen, waarvan vele slopend kunnen zijn. Chemotherapie en radiotherapie staan erom bekend dat ze allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken – en ze kunnen zelfs uw risico op kanker in de toekomst verhogen. Dit wordt niet algemeen bekendgemaakt, maar medicijnen voor chemotherapie zijn eigenlijk kankerverwekkend. Voor Big Pharma is er immers niets beters dan geneesmiddelen die terugkerende klanten creëren. Het is niet verwonderlijk dat mensen deze “therapieën” niet langer kopen.

Kankerpatiënten zoeken naar alternatieven

Om hun onderzoek uit te voeren, onderzochten onderzoekers van UT 3.100 kankerpatiënten over hun gebruik van alternatieve en complementaire geneeskunde (CAM). Alles bij elkaar zei 33 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze een vorm van CAM in hun behandelingsregime hadden opgenomen.

Patiënten spraken over het gebruik van meditatie, kruidensupplementen, medicinale cannabis en speciale diëten om hun kanker te behandelen – maar slechts vier procent van de patiënten besprak deze behandelingen met hun arts. De resterende 29 procent zei dat ze hun gebruik van CAM ook niet hadden bekendgemaakt omdat ze die informatie niet wilden delen of omdat hun arts er niet om had gevraagd.

Hoofdonderzoek auteur Nina Sanford, M.D., zegt dat de terughoudendheid om CAM-behandeling bekend te maken zorgwekkend is. Patiënten hebben alle reden om te verwachten dat hun arts het gebruik van supplementen zoals curcumine zou ontmoedigen; ondanks het overweldigende bewijs dat curcumine effectief is tegen sommige vormen van kanker, spotten de meeste conventionele artsen met het idee dat voedsel geneest.

Er is echter een reële bezorgdheid over het potentieel voor sommige kruidensupplementen of diëten om contra-indicaties te hebben met bepaalde geneesmiddelen tegen kanker of behandelingen. Dit betekent dat het nemen van een supplement of radicaal veranderen van uw dieet zonder uw plan met uw zorgverlener te bespreken, op andere manieren schadelijk voor uw gezondheid kan zijn, vooral als u al een voorgeschreven medicijn gebruikt of een conventionele behandeling voor kankerbehandeling gebruikt.

Waarom mensen tegen de stroom ingaan

Alternatieve geneeskunde is een geweldige optie die patiënten vrij moeten kunnen verkennen – onder begeleiding van hun gekozen zorgverlener. Als u geïnteresseerd bent in het verkennen van natuurlijke behandelingen, is het een goede plek om een gerenommeerde natuurgeneeskundige of andere holistische zorgverlener te bezoeken.

Het is algemeen bekend dat de meeste ‘conventionele artsen’ sceptisch staan tegenover voedingsbehandeling – en dat feit is van toepassing op meer dan alleen kanker. Het is echt een beetje triest: onderzoek toont duidelijk aan dat conventionele behandelingen voor kanker je risico op een tweede, verschillende kanker verhogen. Alleen dit zou chemo al van de behandeltafel moeten halen – maar de meeste oncologen lijken zo erg gehersenspoeld te zijn door Big Pharma dat feiten er niet eens toe doen.

Onderzoek heeft consequent aangetoond dat veel voorkomende kankerbehandelingen zoals radiotherapie en chemotherapie uw risico op kanker verhogen – en vaak zijn deze tweede vormen van kanker dodelijker dan de eerste. Zelfs de American Cancer Society geeft toe dat deze ‘behandelingen’ zelf kankerverwekkend zijn.

Je hele lichaam infecteren en je immuunsysteem vernietigen met kankerverwekkende toxines, alleen om kanker in een specifiek gebied te doden, is volledig irrationeel. Gelukkig zijn er natuurlijke remedies voor mensen om zich tot te wenden.

Bronnen:

DailyMail.co.uk

FitWorldSport.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wanneer chemotherapie faalt, keert de wetenschap zich naar ... lijnzaad?
Next Geneesmiddelen die gehoorverlies en tinnitus kunnen veroorzaken

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

STUDIE TOONT DAT HET GEBRUIK VAN DESINFECTIEMIDDELEN HET RISICO OP FATALE LONGZIEKTE VERHOOGT

Luister naar dit artikel Onderzoekers van de Harvard University en het Franse Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek hebben ontdekt dat regelmatig gebruik van bleekmiddel en andere ontsmettingsmiddelen uw

Overig

Invasieve slakken op Hawaï verspreiden hersenparasieten onder mensen

Luister naar dit artikel Parasieten kunnen in microscopisch formaat een enorme hoofdpijn zijn, en in het geval van een bepaalde parasitaire worm is de hoofdpijn die deze veroorzaakt letterlijk –

Overig

Wat er met je lichaam gebeurt als je stopt met roken

Luister naar dit artikel Roken is zo ongeveer het ergste wat je je lichaam kunt aandoen. De helft van alle rokers zal voortijdig overlijden, maar er is een lichtpuntje: de