Biochemicus geneest 7-jarig dochtertje van autisme door het vermijden van smaakversterker E621

Biochemicus geneest 7-jarig dochtertje van autisme door het vermijden van smaakversterker E621

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een biochemicus in Bay Area denkt een manier te hebben gevonden om autisme te genezen en het draait allemaal om: mononatriumglutamaat of MSG.

Het is een chemische verbinding die bijna uitsluitend wordt geassocieerd met Chinees eten, maar Katherine Reid wijst erop dat het in bijna al het verwerkte voedsel voorkomt, grotendeels onbekend bij ons: het verschijnt slechts ongeveer 1 procent van de tijd op het voedseletiket.

Maar als dingen als smaak of aroma, soja-eiwit, wei-eiwit, pectine, maïszetmeel of bouillon verschijnen (veel, veel meer staan op deze pdf), consumeert u MSG onnodig.

Volgens Reid zijn veel neurologische aandoeningen zoals autisme mogelijk gekoppeld aan een onjuiste balans van glutamaatinname.

“We hebben glutamaatreceptoren in ons lichaam en 50 procent van ons zenuwstelsel is opgewonden door glutamaat, dus we hebben bepaalde hoeveelheden nodig om te functioneren,” vertelde Reid aan FoxNews.com. “Maar het draait allemaal om evenwicht. Er is een enorme hoeveelheid wetenschappelijke literatuur die veel ziekten verbindt met een glutamaatonbalans. En het is niet alleen autisme, maar ook een aantal neurologische aandoeningen – er is een verband met deze glutamische onbalans. “

De San Francisco Chronicle wijst erop dat “er geen wetenschap is om veel van haar beweringen te staven”, waarbij twee artsen bevestigen dat er geen MSG-studies zijn uitgevoerd.

drMaar dan is er Reid en haar 7-jarige dochter. Zoals de Chronicle uitlegt, begon Reid’s jongste kind, Brooke, tekenen van autisme te vertonen op de leeftijd van 2: wilde driftbuien, repetitief gedrag, communicatieproblemen, spijsverteringsproblemen.

Uit tests bleek dat het meisje matig autistisch was. Reid begon dieetopties te onderzoeken, eerst gluten en zuivel eliminerend; toen las ze over MSG en de rol die glutamaat in het lichaam speelt: het is essentieel voor leren en functioneren, maar ze kwam tot de overtuiging dat teveel ervan de neurale functie verstoort – en dat de glutamine in MSG de onbalans kan verergeren.

Ze veegde MSG uit het dieet van Brooke (SantaCruz.com merkt op dat het zelfs in tandpasta wordt gevonden) en zegt dat de symptomen van autisme “volledig zijn verdwenen”.

“Ik heb het experiment op haar en mijzelf uitgeprobeerd en ze begon betere spraak en communicatie te ontwikkelen. Ze werd socialer, haar repetitieve gedragingen kwamen nooit meer voor nadat we het dieet hadden geïntroduceerd. Ze werd gewoon een beetje meer fysiek gecoördineerd, “legde Reid uit” … ik voelde me ook veel gezonder. Ik had minder sinushoofdpijn, minder allergieën. Dus ik kon zien hoe dit een effect op haar hersenen zou kunnen hebben. ‘

Een arts die kinderen met autisme behandelt, zegt dat hij het dieet zou proberen, maar waarschuwt dat “hoewel het niet normaal is voor kinderen met matig autisme om te genezen, het niet ongehoord is.”

Toch zegt Reid dat 74 van de 75 autistische kinderen met wie ze heeft gewerkt via haar non-profit, Unblind My Mind, voldoende verbeteringen zag om door te gaan met het dieet. Ze hoopt dat haar ervaringen de manier waarop mensen naar autisme kijken zullen transformeren – van een aandoening die alleen de hersenen beïnvloedt tot een aandoening die het hele lichaam beïnvloedt.

“Ik denk echt dat we in de gezondheidssector onszelf als menselijke ecosystemen moeten beschouwen,” zei Reid. “We hebben triljoenen micro-organismen die deel uitmaken van een wederzijdse symbiotische relatie met onze gezondheid, maar dezelfde organismen kunnen pathogeen worden als ze de kans krijgen. Zoals ik heb ervaren met de interactie van elke persoon met voedsel, is er een belangrijk onderdeel van het balanceren van ons hele zenuwstelsel, en dit vertaalt zich metabolisch met evenwicht in ons hele lichaam. ”

Bronnen:

Fox News


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Oncoloog van Erasmus MC mag geen curcumine testen van Big Pharma
Next Wanneer chemotherapie faalt, keert de wetenschap zich naar ... lijnzaad?

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Wat je vooral niet in je mond wilt stoppen | over ongezonde ingrediënten en E-nummers.

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Eet je 1 eitje per dag? Dan heeft dat DEZE verbluffende effecten op je gezondheid…

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Magnesium is essentieel voor het immuunsysteem, ook in de strijd tegen kanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat