Osteoporose is scheurbuik van het bot, geen calciumtekort

Osteoporose is scheurbuik van het bot, geen calciumtekort

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Osteoporose is een botverzwakking die het gevolg is van het onvermogen om botmassa te produceren nadat botcellen op natuurlijke wijze afsterven. Het maakt botten zo broos dat ze kunnen worden gebroken door kleine valpartijen of zelfs plotselinge harde hoest.

In de meeste gevallen wordt mensen die lijden aan “osteopenie” of “osteoporose” geadviseerd om calcium- en vitamine D-supplementen te nemen en zelfs problematische medicijnen genaamd bisfosfonaten, zoals Alendronate (Fosamax) Risedronate (Actonel, Atelvia) Ibandronate (Boniva) Zoledroninezuur (Reclast), wat leidt tot nog meer broze botten die breken bij normale belastingen.
Toch is deze benadering irrationeel en in sommige gevallen schadelijk.

Hoewel het calciumgehalte in het osteoporotisch bot zeer laag is, verbetert de calciuminname door suppletie de gezondheid van het osteoporotisch bot niet.

Een hypothese met betrekking tot de aard van osteoporose is dat het scheurbuik van de botten is. Dit betekent dat als men vitamine C-niveaus verhoogt en het evenwicht van antioxidanten herstelt, de botten kunnen regenereren en een sterke gezonde nieuwe structuur kunnen creëren. Daarom kan vitamine C-inname mogelijk helpen bij het omkeren van osteoporose.

Antioxidanten voorkomen oxidatie in de botten of overal in het lichaam, dus de botten zullen lijden als gevolg van de verhoogde oxidatieve stress in het geval van een tekort aan antioxidanten in het lichaam.
Onthoud ook dat supplementen geen vervanging zijn voor goede voeding. In het geval van een goede hormonale balans en voedingsstoffen, zal de botmatrix calcium en voedingsstoffen opnemen waar ze thuishoren.

In plaats van supplementen met calcium en fosamax, zou een constructiever regime vitamine C, vitamine K2, vitamine D3, boor, silicium en magnesium kunnen omvatten, omdat ze veel succesvoller zijn in het voorkomen van fracturen en het behoud van de gezondheid van de botten.

Calcium komt uiteindelijk terecht in de spieren van het hart, de hartkleppen en de bloedvaten, wat leidt tot hart- en vaatziekten, maar de juiste verhouding vitamine C, D3 en K2 leidt het calcium van voedsel naar waar het hoort, niet in je hart en bloedvaten.

Vitamine C is cruciaal in de collageensynthese, het mineraliseert het bot en stimuleert botvorming, dempt oxidatieve stress en voorkomt overmatige afbraak van bot door botabsorberende cellen te remmen.

In het geval van zijn lage niveaus gebeurt het tegenovergestelde: osteoclasten, botcellen die botafbraak afbreken, en osteoblasten, botcellen die mineraal en nieuw bot afzetten, worden niet gevormd.

Onderzoekers hebben ontdekt dat senioren met gebroken botten aanzienlijk lagere niveaus van vitamine C in hun bloed hebben.
Wees daarom niet bang om vitamine C-supplementen te nemen, omdat dit de meest niet-toxische en veilige supplementen zijn die beschikbaar zijn. Volwassenen moeten 2-5 gram natriumascorbaat per dag nemen als algemeen supplement. Je kunt ook liposomale vitamine C gebruiken, maar vermijd Ester-C of calciumascorbaat. Als u kiest voor een natuurlijke, plantaardige bron, kiest u Camu-Camu.

Holistische artsen houden vol dat vitamine K2 belangrijk is voor de cardiovasculaire en botgezondheid, en vitamine D3 met een niveau van ongeveer 50-70 mg / ml zal de immuniteit verhogen en de botgezondheid verbeteren.

Bronnen:

www.collective-evolution.com
osteonaut.com
healthimpactnews.com

Previous Waarom waarschuwden artsen patiënten niet voor het verband tussen hormonale substitutietherapie en kanker?
Next Wat??? Artsen waarschuwen vrouwen om wespennesten niet in hun geslachtsdelen te stoppen

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Gooi nooit meer de schil weg van een kiwi! Nadat je dit leest gooi je de schil nooit meer weg!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

ALARMERENDE wereldwijde gegevens geven aan dat het COVID-shot het immuunsysteem decimeert

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Pfizer schendt zijn eigen COVID testprotocol om de FDA "autorisatie voor gebruik in noodgevallen" voor kinderen te verkrijgen, aldus onderzoeker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat