Blootstelling aan glyfosaat gekoppeld aan een verhoogd risico op nierziekte

Blootstelling aan glyfosaat gekoppeld aan een verhoogd risico op nierziekte

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Wereldwijd groeit er een epidemie, die nauwelijks wordt erkend. Het wordt chronische nierziekte van onbekende etiologie of CKDu genoemd.

Talloze mensen van Zuid-Amerika tot Azië zijn getroffen – de meeste van hen zijn hun leven kwijtgeraakt aan deze zogenaamde ‘mysterieuze’ ziekte. Alleen al in El Salvador is het nu een belangrijke doodsoorzaak onder mannen – meer dan andere ernstige ziekten zoals leukemie, aids, HIV en diabetes samen. Wat is hier echt aan de hand?

Moderne geneeskunde kan chronische nierziekte niet goed aanpakken?

Er is weinig gedaan om de plotselinge toename van deze dodelijke ziekte te bestrijden – die pas de afgelopen decennia is verschenen. Veel westerse artsen vragen zich zelfs nog steeds af of het zo’n ‘big deal’ is of niet. Maar voor de vele mensen die hun geliefden hebben verloren aan CKDu – is de ziekte heel reëel.

Een man uit Sri Lanka – Dr. Channa Jayasumana – werkte samen met twee collega’s om de bron van CKDu in zijn land te onderzoeken. Om te beginnen erkende het team dat CDKu verbonden is met schade aan de niertubuli, die normaal niet wordt aangetroffen bij patiënten met chronische nierziekte veroorzaakt door een dieet of aandoeningen zoals hypertensie.

Ze gingen er ook vanuit dat, omdat de ziekte voor het eerst in het midden van de jaren negentig verscheen, er ergens in de voorgaande 30 jaar een toxisch middel in het land moet zijn geïntroduceerd om tot nierbeschadiging te hebben geleid. Ten slotte moest de stof in staat zijn zware metalen in grondwater te beschermen om veilig door de lever en in de nieren te transporteren.

Hun onderzoek leidde hen tot glyfosaat, een herbicide dat aan alle criteria voor de aanstootgevende agent voldoet en op grote schaal wordt gebruikt in heel Sri Lanka. Voor het eerst ontwikkeld om de opbouw van mineralen in ketelbuizen te verwijderen, was glyfosaat nooit bedoeld voor gebruik in de landbouw.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat één bedrijf – Monsanto (overgenomen door Bayer) – de ‘voordelen’ van glyfosaat als onkruidverdelger ontdekte.

Glyfosaat heeft een lelijke en destructieve geschiedenis

Monsanto patenteerde glyfosaat snel als herbicide in de jaren zeventig. Decennialang bezat het bedrijf exclusieve rechten en verkocht het als een product genaamd Roundup, dat nu het meest populaire herbicide ter wereld is.

Hoewel alom aangeprezen als een “veilig” herbicide, hebben zich de laatste jaren onkruiden ontwikkeld die resistent zijn tegen Roundup en dus grotere en meer giftige hoeveelheden herbicide vereisen. Dus creëerde Monsanto glyfosaat-resistente GGO-zaden die resistent zijn tegen het herbicide.

Nu kunnen boeren extravagante hoeveelheden van dit herbicide gebruiken en onkruid vernietigen zonder de gewassen te beschadigen. Helaas lijken de boeren zelf de gevolgen van glyfosaattoxiciteit te hebben geleden en hun leven te hebben verloren aan een ziekte die mogelijk is te voorkomen.

Boeren betalen de ultieme prijs voor onwetendheid

Glyfosaat is een stof die zich bindt met metalen in de bodem, zoals arseen. In het lichaam wordt verondersteld dat glyfosaat metalen beschermt tegen metabolisatie door de lever, waardoor ze giftig worden in de nieren.

Hoewel genetisch gemodificeerde zaden bestand zijn tegen glyfosaat, is er geen bescherming voor de boeren die ziek worden na blootstelling aan deze stof omdat deze bindt aan zware metalen. Helaas zijn dialyse en orgaantransplantaties niet zo toegankelijk in delen van de wereld die het meest worden getroffen door CKDu, wat betekent dat de meeste boeren met de CKDu veroorzaakt door glyfosaattoxiciteit hun leven eraan verliezen.

Opmerking van de redactie: als u op zoek bent naar de wetenschap die zonder twijfel bewijst hoe giftig glyfosaat echt is, zoek dan het werk op van Dr. Stephanie Seneff, senior onderzoekswetenschapper bij MIT.

Klik hier voor al haar onderzoek – het is echt geweldig werk.

Wanneer je het onderwerp bestudeert – vanuit een onafhankelijk, wetenschappelijk perspectief – kun je zien dat het bewijs wijst op glyfosaat als de dader achter CKDu. In plaats van Monsanto en de onnatuurlijke gewassen die door dit bedrijf worden geproduceerd te ondersteunen, zouden we biologisch, niet-GMO-voedsel moeten kopen.(GerelateerdGlyfosaat slechter dan we ons konden voorstellen … Het is overal )

Er zijn inspanningen gedaan om het terugroepen van Roundup aan te moedigen, op dezelfde manier als het product nu is verboden in landen als Sri Lanka en El Salvador, maar we moeten meer mensen bewust maken van dit probleem voordat we een einde maken aan deze vergiftiging van onze landen.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Studie bevestigt: De meeste vormen van kanker worden veroorzaakt door bewerkte voedingsmiddelen en giftige ingrediënten
Next Waarom waarschuwden artsen patiënten niet voor het verband tussen hormonale substitutietherapie en kanker?

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Cannabinoïden kunnen nuttig zijn om darmkanker te voorkomen, vindt nieuwe studie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Klokkenluider binnen de firma droeg zender om bewijs te krijgen en kan nu $ 75 miljoen binnenhalen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

SOA superbugs verspreiden zich als een lopend vuurtje … Eén blootstelling en je bent voor het leven besmet

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat