Waarom rode wijn toch een beetje gezond is

Waarom rode wijn toch een beetje gezond is

Luister naar dit artikel

Dat enkele wijntje of biertje in het weekend heeft inmiddels alle onschuld verloren. Studies linken alcoholgebruik aan allerlei nare ziektes, maar nu is er een onderzoek dat toch iets positiefs weet te zeggen over ‘s werelds populairste drug: een glaasje op zijn tijd zou goed zijn voor je darmen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het gaat specifiek om rode wijn die polyfenolen als resveratrol bevat. Het aantal gezonde darmbacteriën zou toenemen als je af en toe een glaasje neemt, concluderen onderzoekers van het gerenommeerde King’s College London. Een paar glazen per week is genoeg om het verschil te maken. Het is dus geen excuus om flessen leeg te drinken, waarschuwen de wetenschappers.

Polyfenolen zijn gezonde stoffen die ook in fruit en groente zitten. Resveratrol is een stofje dat vooral in de schil van rode druiven voorkomt en dat dus goed zou zijn voor je darmflora.

De studie die in vakblad Gastroenterology verscheen, onderzocht duizenden mensen uit het VK, de VS en Nederland. De deelnemers, allemaal tweelingen die meededen aan een onderzoeksprogramma, is gevraagd naar hun dieet en hun alcoholgebruik. Geen van allen waren zware drinkers. De darmflora van rode wijndrinkers was diverser dan die van mensen die nooit rode wijn dronken. De diversiteit van de darmflora nam toe naar mate een persoon meer rode wijn consumeerde, maar een glas om de dag leek al voldoende voor een positief effect.

De onderzoekers benadrukken dat zwaar drinken sterk wordt afgeraden en dat dat waarschijnlijk een negatief effect heeft op je darmbacteriën en de rest van je gezondheid.

Maar toch: het is beter dan niets.

Bronnen:

BBC

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Half miljard boete voor farmaceuten vanwege opiatencrisis VS
Next Stop maculaire degeneratie en verbeter het gezichtsvermogen met deze 7 plantaardige stoffen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

3 redenen waarom iedereen cupping zou moeten proberen

Luister naar dit artikel Voor velen van ons is het nieuwe jaar traditioneel de tijd om doelen te stellen en te genieten van een grotere openheid voor nieuwe ervaringen. Deze

Onderzoek

Het risico op een hartaanval stijgt met de consumptie van kunstmatige zoetstoffen, nieuwe studie

Luister naar dit artikel Het is geen geheim dat te veel suiker slecht is voor je gezondheid. Maar hoe zit het met kunstmatige zoetstoffen? Voor het geval je het nog

Onderzoek

Je loopt een verhoogd risico op dementie als je bij een drukke weg woont

Luister naar dit artikel Als je in de buurt woont van een drukke weg loop je een verhoogd risico om dement te worden, blijkt uit een studie onder 6 miljoen