Nestlé staat tegenover meer oppositie tegen nieuwe plannen voor waterwinning in ecologisch bedreigd gebied

Nestlé staat tegenover meer oppositie tegen nieuwe plannen voor waterwinning in ecologisch bedreigd gebied

Luister naar dit artikel

Nestlé lijkt zijn best te doen om te concurreren met bedrijven als Monsanto / Bayer voor de prijs van het meest gehate bedrijf ter wereld.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Sinds Peter Brabeck, CEO van Nestlé, verklaarde dat water geen mensenrecht is, is het publiek zich ervan bewust geworden dat het ethos van het bedrijf niet bevorderlijk is voor de gezondheid van het milieu.

Toen bovendien werd onthuld dat Nestlé ook verbonden was met de slavernij van kinderen tijdens de productie van cacao in West-Afrika, is duidelijk geworden dat de menselijke gezondheid ook niet zo belangrijk is.

Zoals Reuters meldt, beweren drie voormalige Malinese kinderarbeiders, in deze zaak bekend als “John Does”, dat de bedrijven de mensenrechtenschendingen hielpen en steunden door hun actieve betrokkenheid bij de inkoop van cacao uit Ivoorkust. Hoewel ze zich bewust zijn van het kinderslavernijprobleem, boden de bedrijven financiële en technische hulp aan lokale boeren in een poging de goedkoopste cacaobron te garanderen, zeiden de eisers. ”West-Afrikaanse landen zijn enkele van de grootste exporteurs van cacao, en hoewel Nestle niet rechtstreeks kinderslaven in dienst neemt, houdt het bedrijf consequent zakelijke deals met boeren die dat wel doen.

Dit komt bovenop talloze waterwinningsprojecten die veel gemeenschappen hebben getroffen. Onze archieven tonen de lange lijst.

Het nieuwste slagveld krijgt vorm langs een ongerepte rivier in Florida, waarvan bekend is dat het deel uitmaakt van de “parelketting”, een ecologisch rijk maar kwetsbaar gebied. De bron is Ginnie Springs, waarvan The Guardian onthult dat Nestlé het als doelwit heeft om water eruit te halen en terug te verkopen aan het publiek als flessenwater.

“De vraag is hoeveel schade het zal toebrengen, wat voor verandering zal er in dat watersysteem worden aangebracht?” Zei Merrillee Malwitz-Jipson, een directeur van de non-profit Our Santa Fe River.

“De Santa Fe-rivier is al in verval en er komt niet genoeg water uit de aquifer zelf om deze prachtige, verbazingwekkende bronnen op te laden die iconisch en cultureel gewaardeerd zijn en belangrijk voor natuurlijke systemen en habitats.

“Het is onmogelijk om miljoenen liters water op te nemen en geen impact te hebben. Als je een hoeveelheid water uit een glas haalt, heb je altijd minder. “

Bovendien, zei Malwitz-Jipson, zijn de Santa Fe-rivier en de bijbehorende lentehabitats de thuisbasis is van 11 inheemse schildpadden en vier niet-inheemse soorten, die afhankelijk zijn van een krachtige waterstroom en rivierniveaus.

“Er zijn maar weinig plaatsen op aarde waar zoveel schildpadden samenleven en ongeveer een kwart van alle Noord-Amerikaanse zoetwaterschildpadden bewoont dit kleine riviersysteem. Een grote bedreiging voor deze diversiteit is aantasting van de habitats, wat zal gebeuren met verminderde stromen. ”

Het is op dit moment moeilijk om niet het ergste te verwachten van een bedrijf dat zijn privatisering van water in Michigan heeft uitgebreid, ook al omdat het nabijgelegen Flint te maken had met een van de ergste watercrises in de geschiedenis.

Gelukkig zijn er tekenen dat mensen al opstaan en hun verontwaardiging uiten. Hopelijk volstaat het om deze laatste aanval te stoppen:

Campagnevoerders tegen het plan van Nestlé, die een online forum en een petitie hebben opgezet en hebben ingediend voorafgaand aan een beslissing die al in november zou kunnen komen, zeggen dat alleen al het milieu voldoende is om het plan te diskwalificeren.

Bronnen:

Reuters

The Guardian

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 30% van de jonge kankerpatiënten gebruiken cannabis om de symptomen te verlichten
Next Meer dan slapen: geniet van deze 5 gezondheidsvoordelen van melatonine en ontdek hoe u uw niveaus op natuurlijke wijze kunt verhogen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Stop!!! Eet voorlopig geen tonijn meer anders kan dit met je gebeuren!

Luister naar dit artikel Door alle diëten en gezondheidstrends eten mensen vandaag de dag steeds meer vis. Waarbij tonijn het meest wordt geconsumeerd door ons. Tonijn is aanbevolen omdat het

Overig

Druk op je vingertoppen om van hoofdpijn, buikpijn en slapeloosheid af te komen

Luister naar dit artikel Volgens de Japanse arts Yin Shun Jyutsu, kunt u door op een vinger te drukken zich ontdoen van pijn, angst kwesties en angst krijgen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of

Nieuws

Meisje (6) kan voor het eerst naar school dankzij verboden cannabisolie

Luister naar dit artikel Dankzij een behandeling met cannabisolie kan Sofie Voncken, een 6-jarig meisje uit België met epilepsie, voor het eerst naar school. De olie is echter een verboden