U kunt uw bloeddruk onder controle houden zonder medicijnen – dit is hoe

U kunt uw bloeddruk onder controle houden zonder medicijnen – dit is hoe

Luister naar dit artikel

M. Alfredo Mejia, universitair hoofddocent aan het ministerie van volksgezondheid, voeding en wellness aan de Andrews University in Michigan, heeft een programma ontwikkeld om mensen te helpen hun bloeddruk te beheersen met behulp van voeding, lichaamsbeweging en slaap. Mejia presenteerde zijn NEWSTART Lifestyle-programma op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society for Nutrition. Het programma was gericht op een plantaardig dieet dat fruit, groenten, peulvruchten, volle granen, zaden en noten omvat. Het programma richt zich ook op waterverbruik, regelmatige lichaamsbeweging, technieken voor stressmanagement en slaap.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In het eerste onderzoek van Mejia verlaagde de helft van de deelnemers aan zijn programma hun bloeddruk in slechts veertien dagen naar een aanbevolen niveau. Dat is gelijk aan de resultaten die u kunt verwachten van standaard medische behandelingen. Veranderingen in levensstijl hebben uiteindelijk 93 procent van de deelnemers bevrijd van al hun bloeddrukmedicatie.

Case study van man die zichzelf genas van hoge bloeddruk met behulp van levensstijl / dieetaanpassingen

Dit rapport volgt het leven van een man bij wie de diagnose hypertensie werd gesteld toen hij dertig jaar oud was en vertelt het opmerkelijke verhaal van zijn herstel van hoge bloeddruk en spenen van medicatie door het gebruik van levensstijlveranderingen en dieetaanpassingen. Op het moment van diagnose volgde hij het advies van een arts op en nam lisinopril, een ACE-remmer die een hormoon in de bijnier blokkeert, waardoor de nieren natrium in de urine afscheiden. Standaard verlaagt dit proces de bloeddruk, maar in veel gevallen is meer medicatie nodig om het effect voort te zetten.

De vereiste dosering nam toe; captopril en norvasc werden voorgeschreven om zijn bloeddruk laag te houden. De medicijnen veroorzaken lethargie, droge hoest en gezwollen lippen. Hij ervoer intermitterende hartkloppingen en afleveringen van intense hartkloppingen bij het bukken en opstaan. De oorzaak van het probleem is nooit opgelost met de medicijnen. Toen begon hij een holistische manier te vinden om zijn bloeddruk onder controle te houden.

In plaats van enzymprocessen en hormonen te manipuleren met medicatie, begon hij zijn cellen de instructies te geven die ze hard nodig hadden voor een verbeterde bloedstroom en vermindering van arteriële plaques. Hij maakte er een prioriteit van om 1 kopje biologische spinazie, 1 biologische wortel, een kom havermout, 1 T lijnzaad, 1 biologische appel en 2 eetlepels spirulina in zijn dagelijkse routine op te nemen. Hij genoot ook van een 1/2 kopje verschillende boomnoten, waaronder amandelen, pecannoten of paranoten. Hij consumeerde routinematig 2 eetlepels appelazijn met de moeder intact. Dit zorgde voor een betere opname van voedingsstoffen en een goede spijsvertering. Hij zorgde voor voldoende herstellende slaap. Studies hebben het belang van kwaliteitsslaap gekoppeld aan cardiovasculaire gezondheid.

Bovendien vulde hij zijn dagelijkse routine aan met een mengsel van gepoederde wortels, blaft en bessen. Deze omvatten 1 theelepel van de volgende: meidoorn bes, kurkuma wortel, haver stro, schisandra bes, klis, catuaba schors en Eleutherococcus wortel (Siberische ginseng), met wat cayennepeper.

Hij zorgde ervoor dat hij dagelijks 120 gram schoon water dronk, gefilterd door actieve koolfilters om pesticiden, zware metalen, hormoonontregelaars en afvoermedicijnen te verwijderen. Vitamine D en een L-argininesupplement waren ook belangrijk. Hij heeft zichzelf opzettelijk elke dag 30 minuten aan de zon blootgesteld en aangevuld met vitamine D3. Hij vermeed ook “aspartaam, MSG, glucosestroop en verwerkt voedsel in het algemeen.”

Halverwege de jaren dertig had hij zichzelf van de medicatie gespeend en registreerde hij regelmatig gezonde bloeddrukmetingen, gemiddeld 120/80. In de veertig leefde hij heel goed, vrij van medicatie. Zelfs in zijn vijftiger jaren registreerde deze man lagere dan normale bloeddrukmetingen.

Gezond verstand aanpak

Levensstijlaanpassingen zijn een verplicht onderdeel van het behoud van een goede gezondheid, zelfs voor mensen die medicijnen gebruiken. Goede resultaten zijn niet verrassend wanneer je deze veranderingen aanbrengt, volgens Dr. Andrew Freeman, een cardioloog bij National Jewish Health in Colorado. De wetenschap ondersteunt deze aanpak al lang. Maar het kost wel werk.

Letsels en acute aandoeningen kunnen interventie vereisen, maar levensstijl dicteert over het algemeen een lange levensduur. U kunt ook genieten van een gezonde bloeddruk gedurende het hele leven, zonder medicijnen, als u bereid bent om ervoor te werken.

Bronnen:

Healthline.com
NCBI.NLM.NIH.gov

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Brussel stopt 5G-inzet voor onbepaalde tijd: 5G-project, zegt autoriteiten, niet compatibel met stralingsveiligheidsnormen
Next 30% van de jonge kankerpatiënten gebruiken cannabis om de symptomen te verlichten

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Zelf fruit en groenten inmaken? Opgelet voor botulisme !

Luister naar dit artikel Het oogstseizoen is weer begonnen. Om al het lekkers uit de tuin te kunnen bewaren, kiezen veel mensen er opnieuw meer en meer voor om zelf

Natuurlijk

De moderne geneeskunde VERZWAKT het immuunsysteem met chemicaliën, antibiotica en keizersnede geboorten

Luister naar dit artikel Een van de meest, zo niet de belangrijkste facetten van het menselijk immuunsysteem is een gezond darmmicrobioom. Dankzij het moderne leven en de chemische geneeskunde is zijn

Natuurlijk

Ruwe honing en zijn 13 supervoordelen

Luister naar dit artikel Heb je een beetje ruwe honing in huis? Indien niet, moet je het misschien toch doen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen