We kunnen eindelijk achterhalen wat de oorzaak is van veel gevallen van Alzheimer en hoe het te stoppen

We kunnen eindelijk achterhalen wat de oorzaak is van veel gevallen van Alzheimer en hoe het te stoppen

Luister naar dit artikel

De ziekte van Alzheimer is een van de meest gevreesde ziekten die oudere volwassenen treffen. Vraag gewoon aan iemand ouder dan 55 jaar die autosleutels heeft misplaatst of ze geen tijdelijke angst hadden, het zou een eerste teken kunnen zijn van de verlammende langzame achteruitgang die gepaard gaat met deze ziekte.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het grootste deel van wat artsen als “dementie” diagnosticeren, is de ziekte van Alzheimer (ongeveer 70% van de gevallen van dementie). Met onze snel verouderende bevolking is Alzheimer de 5e belangrijkste doodsoorzaak in de VS geworden. Als gevolg hiervan zijn velen van ons getuige geweest van het hartzeer en de wanhoop van het kijken naar het progressieve geheugenverlies en de hersenfunctie van een geliefde die resulteerde in de uiteindelijke maar vaak langzame dood van de persoon die ze ooit kenden. We zien onze familieleden in slow motion voor onze ogen uiteenvallen en bidden dat we nooit hetzelfde lot zullen ontmoeten.

Door de jaren heen heeft veel onderzoek van Alzheimer zich gericht op hoe de karakteristieke amyloïde-afzettingen op de hersenen worden gevormd en op de rol van ontsteking in de ziekteprogressie. Deze amyloïde eiwitten vormen grote plakkerige plaques op de hersenen en zijn een kenmerk van de ziekte en een vroege indicator van de ziekte van Alzheimer.

Maar uiteindelijk, na tientallen jaren van wetenschappelijk falen en miljarden dollars besteed aan het zoeken naar een remedie, samen met een 99% faalpercentage in onderzoek naar medicamenteuze behandeling, is er een sprankje hoop dat kan leiden tot een lang gezochte behandeling.

Sinds enkele jaren heeft onderzoek een verband aangetoond tussen tandvleesaandoeningen bij oudere patiënten en de aanwezigheid van amyloïde bèta-plaques die kenmerkend zijn voor de ziekte van Alzheimer in de hersenen van zijn patiënten. Vóór deze onderzoekslijn was de chronische parodontitis bij Alzheimer-patiënten vaak afgedaan als louter het resultaat van dementie voor degenen die niet langer een goede mondhygiëne konden handhaven.

Maar deze periodontale ziekteverbinding intrigeerde een internationaal team van wetenschappers en ze besloten om de rol van tandvleesaandoeningen in de ziekte van Alzheimer nader te onderzoeken. En ze hebben een aantal echt intrigerende resultaten gepubliceerd.

Het was een complexe reeks studies waaraan verschillende groepen wetenschappers werkten. Dus ik ga proberen het voor u op te splitsen: ten eerste analyseerden ze hersenvocht (beschouwd als een “venster” in herseninfectie) van 10 levende patiënten met de diagnose van de ziekte van Alzheimer. Vervolgens isoleerden ze DNA uit Porphyromonas gingivalis (Pg), de primaire ziekteverwekker die bij chronische parodontitis werd gevonden, en stemde het overeen met de Pg die de onderzoekers in de speekselmonsters van de patiënten vonden.

Vervolgens keken de onderzoekers naar de toxische enzymen die werden geproduceerd door Pg genaamd ‘gingipains’ en analyseerden ze hersenstammonsters van overleden mensen. Een team ontdekte dat er meer gingipainbelastingen waren in de hersenen van mensen die stierven aan de ziekte van Alzheimer dan in de hersenen van mensen die geen diagnose van dementie hadden.

Deze nieuwe informatie leidde hen al snel tot de conclusie dat Pg “geen resultaat is van slechte tandheelkundige zorg na het begin van dementie of een gevolg van een laat stadium ziekte, maar een vroege gebeurtenis die de pathologie kan verklaren die wordt gevonden bij personen van middelbare leeftijd vóór cognitieve achteruitgang. ”

Nu voor het fascinerende deel van de studie. Het team testte een moleculaire therapie die al klinische proeven onderging bij de patiënten van Alzheimer om te zien of de stof, COR388 genaamd, de toxische werking van gingipains in de hersenen van muizen kon remmen die oraal waren geïnfecteerd met gingipains. Ze ontdekten dat er niet alleen een verminderde bacteriële belasting van Pg-herseninfectie was, COR388 blokkeerde ook de productie van amyloïd-beta en verminderde neuro-ontsteking.

Over het algemeen zorgde dit voor meer bescherming van neuronen in de hippocampus – het deel van de hersenen dat het geheugen regelt en vroeg in de ontwikkeling van Alzheimer wordt beschadigd.4

Wat betekent dit voor alledaagse mensen?

Dr. Jan Potempa, een onderzoeker aan het Department of Oral Immunology and Infections Disease van de Universiteit van Louisville, die deel uitmaakte van het internationale team zei: “We hebben nu sterk bewijs dat P. gingivalis en de pathogenese van Alzheimer (de reeks gebeurtenissen die leiden tot de ziekte)zijn verbonden…”

Een nog kritischer aspect van deze studie is dat er een enorm potentieel is voor therapieën die het verloop van de ziekte kunnen veranderen of zelfs de progressie van een ziekte kunnen stoppen die nu sterk verbonden lijkt te zijn met deze specifieke tandheelkundige ziekte en bacteriën. Onderzoekers richten zich nu op het ontwikkelen van een verbinding zoals COR388 die de slopende effecten van Pg in de hersenen effectief kan blokkeren.

Overweeg ook dat er een verband is tussen tandvleesaandoeningen en andere aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes. Het onderzoek hier is ook niet sluitend, maar er zijn aanwijzingen dat er een verband is en er meer onderzoek aan de gang is.

Volgens de Mayo Clinic:

“Tandvleesaandoeningen (parodontitis) wordt geassocieerd met een verhoogd risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen.”

“Slechte tandgezondheid verhoogt het risico op een bacteriële infectie in de bloedbaan, die de hartkleppen kan beïnvloeden. Mondgezondheid kan vooral belangrijk zijn als je kunstmatige hartkleppen hebt. “

“Tandverliespatronen zijn verbonden met kransslagaderziekte.

“Er is een sterk verband tussen diabetes en hart- en vaatziekten en er zijn aanwijzingen dat mensen met diabetes baat hebben bij parodontitis behandeling.”

Bottom line: Hoewel deze onderzoekslijn nog jong is en COR388 misschien geen magische kogel (of de enige magische kogel) tegen de ziekte van Alzheimer is, is dit onderzoek zeer bemoedigend en we zullen dit artikel blijven bijwerken met nieuwe onderzoeken . Tot die tijd is het zeker zinvol om goede mondhygiënepraktijken (regelmatig poetsen en flossen) te handhaven en regelmatig een tandarts te bezoeken om tandvleesaandoeningen zo vroeg mogelijk te vangen!

Bronnen:

1Kamer AR et al. Periodontal disease associates with higher brain amyloid load in normal elderly. Neurobiology of Aging. 2014;36(2):627-33. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4399973/

2Dominy SS et al. Porphyromonas gingivalis in Alzheimer’s disease brains: Evidence for disease causation and treatment with small-molecule inhibitors. Science Advances. 2019. http://advances.sciencemag.org/content/5/1/eaau3333

3Yager J. Are Brains with Alzheimer Disease All Gummed Up? 8 February 2019. NEJM Journal Watchhttps://www.jwatch.org/na48441/2019/02/08/are-brains-with-alzheimer-disease-all-gummed

4 The University of Louisville. School of Dentistry. New science details discovery of bacterial pathogen in brains of Alzheimer’s patients. January 2019. https://louisville.edu/dentistry/news/new-science-details-discovery-of-bacterial-pathogen-in-brains-of-alzheimer2019s-patients-and-possible-evidence-of-disease-causation

5 Heart disease prevention: Does oral health matter? – Mayo Clinic Online. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/heart-disease-prevention/faq-20057986

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Warmte veroorzaakt dat aluminium folie naar voedsel uit gaat logen. Aluminiumtoxiciteit veroorzaakt Alzheimer, dementie, kanker en meer
Next Zelfgemaakte Vaporub

About author

redactie
redactie 4563 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Hoe lang moet je gestopt zijn met roken voor je longen weer gezond zijn?

Luister naar dit artikel Sinds donderdag bekend werd dat Johan Cruijff longkanker heeft zijn veel ex-rokers ongerust. Ze rookten ooit, net als de voetballer. Intussen is hij al 24 jaar

Onderzoek

Veelbelovende antibacteriële laag gemaakt van groene thee en zout

Luister naar dit artikel Onderzoekers van de Northwestern University hebben van nature voorkomende polyfenolen in groene thee, rode wijn en donkere chocolade gebruikt voor het maken van een antibacteriële coating.

Onderzoek

Zonnebeschermingschemicaliën worden uiteindelijk opgenomen in uw bloedbaan, aldus Studie

Luister naar dit artikel In een kleine nieuwe studie gepubliceerd in JAMA, ontdekten wetenschappers dat sommige van de actieve ingrediënten in zonnebrandmiddelen worden opgenomen in het lichaam en in de