Onderzoek onthult: Zonnebaden verlaagt het risico op vroegtijdig overlijden

Onderzoek onthult: Zonnebaden verlaagt het risico op vroegtijdig overlijden

Luister naar dit artikel

We hebben allemaal de waarschuwingen gehoord over zonnebaden en te veel blootstelling aan de zon, maar wetenschappelijk onderzoek geeft ons goede reden om op angst gebaseerde zorgen over de zon te heroverwegen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een groot onderzoek uitgevoerd door Zweedse onderzoekers aan het Karolinska Instituut heeft aangetoond dat mensen die de zon helemaal vermijden, eigenlijk een hoger risico op huidmelanomen hebben. Ze hebben ook het dubbele risico om te overlijden aan gezondheidsproblemen, waaronder kanker. De studie, die 20 jaar lang bijna 30.000 vrouwen volgde, werd onlangs gepubliceerd in The Journal of Internal Medicine.

Deze resultaten geven aan dat het verhaal veel meer inhoudt als het gaat om blootstelling aan de zon. Met bijna dubbel zoveel sterfte bij degenen die de zon hebben vermeden vergeleken met degenen die dagelijks zonnen, zijn de implicaties diepgaand.

Tijd om eerdere aannames over zonlicht en zonnebaden in twijfel te trekken

Hoewel blootstelling aan zonlicht en ultraviolette straling vaak worden genoemd als belangrijke oorzaken van melanomen op de huid, zegt dermatoloog Dr. A. Bernard Ackerman dat het verband tussen blootstelling aan de zon en melanoom niet definitief is bewezen. Hij wijst erop dat Aziaten en zwarte mensen de neiging hebben melanomen te krijgen op de huid die niet wordt blootgesteld aan zonlicht, zoals op hun handpalmen, hun voetzolen en slijmvliezen.

Bedrijfsmarketingcampagnes gericht op het gebruik van zonnebrandcrème en het maken van de zon tot vijand zijn waarschijnlijk alarmistisch en onredelijk geweest. De waarheid is dat sommige blootstelling aan de zon goed is voor de gezondheid en de levensduur, en vitamine D-voordelen zijn een van de grootste factoren.

Krijgt u voldoende blootstelling aan zonlicht?

Een tekort aan vitamine D is de waarschijnlijke oorzaak van gezondheidsproblemen die verband houden met onvoldoende blootstelling aan de zon. De zon is de belangrijkste bron van vitamine D in het lichaam en het ontnemen van vitamine D-voordelen kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes, prostaatkanker, multiple sclerose tuberculose, sommige agressieve huidkankers en rachitis.

In feite zijn gevallen van de ziekte-rachitis in de afgelopen 15 jaar zelfs verviervoudigd, wat overeenkomt met de toegenomen promotie en het gebruik van zonnebrandcrème. De Zweedse onderzoekers geloven dat richtlijnen die mensen adviseren om blootstelling aan de zon te vermijden zonder zonnebrandcrème schade kunnen veroorzaken, vooral in gebieden met minder zonlicht zoals Noord-Europa of het noordwesten van de Stille Oceaan in de Verenigde Staten.

Wat zijn de vitamine D-voordelen van zonnebaden?

Om te beginnen is vitamine D gekoppeld aan betere overlevingskansen voor vrouwen met borstkanker. Bovendien is vitamine D cruciaal voor gezonde botten en de gezondheid van de botten naarmate we ouder worden.

In gebieden waar de zon niet sterk genoeg is, kunnen vitamine D-supplementen behoorlijk nuttig zijn – vooral in combinatie met vitamine K2 (wat helpt bij de absorptie). Het extra voordeel van een beter humeur – vanwege blootstelling aan de zon – kan echter niet worden gedupliceerd door alleen supplementen te nemen.

Voor mensen die niet in staat zijn om voldoende natuurlijk zonlicht te krijgen – binnenzonlampen kunnen sommige van deze zonlichtvoordelen simuleren.

De reacties op deze nieuwe informatie zijn gemengd, waarbij sommige medische professionals zoals Yinka Ebo, de senior gezondheidsvoorlichter van Cancer Research UK, eerdere gegevens citeren dat overmatige blootstelling aan UV-straling de belangrijkste factor is in de meeste gevallen van huidkanker. Een gebalanceerde aanpak is waarschijnlijk het beste, en 15 tot 20 minuten per dag blootstelling aan de zon zonder het gebruik van zonnebrandcrème lijkt een redelijke manier om vitamine D-voordelen te behalen en, mogelijk, de kwaliteit van uw leven te verlengen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Kankercellen worden gevoed door suikerhoudende dranken, waardoor tumoren sneller groeien
Next Waarschuwing: vrij verkrijgbare medicijnen houden verband met de ziekte van Alzheimer, bevestigen veel onderzoeken

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Brussel wordt de eerste grote stad om 5G te stoppen vanwege gezondheidseffecten

Luister naar dit artikel Een Belgische minister heeft aangekondigd dat Brussel zijn 5G-plannen stopzet vanwege gezondheidseffecten. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende

Onderzoek

Geheugenverlies en snellere veroudering door statinegebruik?

Luister naar dit artikel Volgens een recent Brits onderzoek in het medische tijdschrift JAMA Internal Medicineverhogen statines en andere cholesterolverlagende geneesmiddelen de kans op een tijdelijk en omkeerbaar geheugenverlies. De

Onderzoek

Wetenschappers ontdekken eindelijk goed alternatief voor suiker

Luister naar dit artikel Kojibiose zit normaal gesproken in Japanse rijstwijn, maar het was tot nu erg moeilijk om het te scheiden van de wijn. Dat is de Gentse onderzoekers